rzeszowkrakow 24.06.09, 21:31 czy moge kleik ryzowy mieszac z woda a nie z mlekiem (pomimo iz na opakowaniu pisze dodaj mleko?) jesli tak to czy proporcje mam zachowac takie same jak bym mieszala z mlekiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: kleik 24.06.09, 22:25 Oczywiście że możesz. Proporcje na opakowaniu sa orientacyjne, sypiesz na oko po prostu do uzyskania zadowalającej cie konsystencji, tak do mleka jak i do wody. Odpowiedz Link Zgłoś
maja17774 Re: kleik 07.07.09, 21:31 Popieram przedmówczynię kleik jak najbardziej można zrobić na wodzie.Tylko uważaj z ilością podawanego kleiku bo może spowodować zagęszczenie kupki i prowadzić do zaparć Odpowiedz Link Zgłoś
jawa72 Re: kleik 07.07.09, 21:37 też sie nad tym zastanawiałam domyślam się, że z kleikiem kukurydzianym można zrobić to samo? z tego co wiem nie powoduje tak często zaparć jak kleik, doradźcie... Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: kleik 08.07.09, 00:00 Tak z kukurydzianym to samo. Żaden kleik czy kaszka nie powodowaly zaparć u młodej, ale przez pewien czas faktycznie po kukurydzianym była wielka kupa, jakby czyścił jej jelita. Odpowiedz Link Zgłoś