gatko 22.03.16, 22:49 Hej dziewczyny... Mam pytanie które mnie strasznie nurtuje.. W necie nie mogę znaleźć odpowiedzi a wizytę u lekarza mam za 2 tygodnie. Jak długo i ile razy sprawdzalyscie poziom beta hcg? Chyba zaczynam panikowac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalka.m90 Re: beta hcg 23.03.16, 14:01 Ja nie robiłam bety, żal mi było kasy. Ale czemu panikujesz? Bo tak, u mnie nie było różowo z tym potwierdzaniem ciąży, tzn. zrobiłam 5 testów: 3 dni przed spodziewanym okresem, dzień po, cztery dni po (akurat ten jeden robiłam nie z porannego moczu) i te wszystkie były negatywne. Dodam ze od bardzo dawna "czułam się w ciąży", to moja trzecia więc wydawało mi się ze mogę być pewna. A tu lipa. Dopiero tydzień po terminie spodz. miesiączki wyszedł dosłownie cień kreski, a po kolejnych 4 dniach wyszła kreska bordowa. Co było potem? Poszłam do gina na usg w 6t6d i był widoczny tylko i wyłącznie pęcherzyk, i to za mały jak na ten wiek ciąży, żadnego zarodka, tym bardziej bijącego serduszka. Pomimo iż tak samo miałam w drugiej ciąży to się podłamałam, zaczęłam wątpić w tą ciążę, że może to puste jajo płodowe, albo urojona i dopiero poszłam do gina w 8t2d, czyli półtora tygodnia później i zobaczyłam maleństwo i jego bijące serduszko. Nie wiem na czym polega Twój problem, ale chciałam podnieść na duchu Napisz co u Ciebie nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
evanda1 Re: beta hcg 24.03.16, 05:46 Ja tez nie sprawdzałam. Jak tylko na teście wyszły mi dwie kreski poleciałam do gin. Oczywiście na usg był tylko pęcherzyk, wiec miałam zgłosić sie za miesiąc (16.03). Niestety gin jest chora i wizyty nie było. Za tydzień umówiłam sie do innej na samo usg (to bedzie 12t3d). Czasami sie zastanawiam czy na pewno jestem w ciąży, bo praktycznie nie mam żadnych objawów, ale nie ma co schizowac. Na pewno wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: beta hcg 01.04.16, 08:13 Nie robiłam bety ani przy pierwszej ani teraz Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: beta hcg 04.04.16, 13:11 Ja robiłam betę w którejś tam z ciąż, ale to ma sens tylko na początku kiedy duże znaczenie ma jej przyrost... na 'naszym' etapie nie robi się już bety, raczej idzie na usg jeśli coś cię martwi... Z tego co pamiętam to beta hcg rośnie na początku mocno, a potem ten wykres tak się uspokaja... Odpowiedz Link Zgłoś
natalka.m90 Re: beta hcg 04.04.16, 13:54 Ale Gatko jest w młodszej ciąży, ma termin na grudzień. Tylko nie wiem czy i tak tu jeszcze zagląda, bo nic nie odpisała co i jak Odpowiedz Link Zgłoś