Dodaj do ulubionych

kilogram w tydzień

20.03.05, 09:47
No to zaszalałamsad Dotychczas przybierałam na wadze w miarę znośnie (niewiele
ponad 6 kilo w 27 tygodni), a tu nagle kilogram w tydzień. Jestem załamana.
Czy to chwilowy wybryk, czy teraz już tak będzie???
Dodam, że cały czas prowadzę podobny tryb zycia i odżywiam sie w podobny sposób
Obserwuj wątek
    • koleandra Re: kilogram w tydzień 20.03.05, 11:33
      Ja też byłam w szoku jak sie okazało, że przez miesiąc przybyło mi 4 kg ale w
      następnym miesiącu już tylko 2. U mnie chyba chodziło o słodycze - paczuszka
      delicji powoduje u mnie taki szybki skok wagi, normalnie to słodyczy w ogóle
      nie jem. No i teraz sie trzymam od nich z daleka. Ciekawe jak utuczą mnie
      najbliższe 3 miesiące?
    • wifeik Re: kilogram w tydzień 20.03.05, 12:41
      hejsmile

My jesteśmy w 30 tc i na plusie 8,8 kg - z czego 2 kg przybyło mi w jeden
      tydzień /to było w 25 tc/- jak stanęłam na wagę to dobrze, że jest tuż nad
      podłogą bo bym zleciała z wrażenia. Nie zmieniałam nic w trybie jedzenia a tu
      taki numer. Później się uspokoilo i przez ostatnie 4 tyg zanotowałam skok 1 kgsmile
      Takie to nasze dziwne organizmywink
      pozdrawiam i nie martw się za bardzo wagą

ps mój lekarz na wynik 8,8 kg w 30 tc stwierdził, że spokojnie mogloby byc
      trochę więcej, tym bardziej, że Maluch chudziutki...
      • mamalgosia Re: kilogram w tydzień 20.03.05, 14:07
        Pocieszyłaś mnie, bo gdyby tak miało być dalej, to bym się nie uniosła.
        Po powrocie ze szpitala po pierwszym porodzie ważyłam około 8,5 kilo mniej -
        czyli tyle mniej więcej waży ciąża (dziecko ważyło 2700). CAła reszta nam zostanie
        • sgosia5 Re: kilogram w tydzień 20.03.05, 17:44
          AJk dokładnie tak samo, ok. 6 kg od początku, ostatni tydzień cały kg. W
          pierwszej ciąży przytyłam ok. 12 kg, po porodzie ubyło mi chyba 6 a reszta
          spadła w ciągu pół roku. Potem dalej karmiłam i chyba z powodu dość
          restrykcyjnej diety (bo małą wszystko uczulało) jeszcze trochę schudłam i jak
          zaczęłam już dość nieciekawie wyglądać, to mała sama odstawiła się od piersi.
          Potem wróciłam do moich 48 kg. A miałam nadzieję, że po ciąży troche mi
          zostaniesad(( Może tym razem...
          • domii Re: kilogram w tydzień 20.03.05, 22:56
            Hej!
            mam wrazenie, ze wlasnie jestesmy w najbardziej przybierajacym na wadze
            mamencie ciazy - wskazuje na to i moja waga, i Wasze przezycia i bardzo madre
            ksiazki, ktorych mam kilka ton smile))
            Ja do 25tc najpierw schudlam 3 kg (wszystko mi smierdzialo), potem to
            odzyskalam i przytylam 1 kg, a teraz w ciagu 1,5 tyg skoczyl mi nastepny
            kilogramik (od kilku dni nie stawalam na wage, wiec moze byc nawte lepiej, hi,
            hi smile)
            Tez nic w stylu zycia czy sposobie odzywiania nie zmienialam, ale moze to
            dlatego, ze nasze dzidziusie zaczynaja wreszcie intensywniej przybierac na
            wadze i w zwiazku z tym nasza wlasna przemiana materii tez sie zmienila?
            Pa,
            D.
            • jola-kropek Re: kilogram w tydzień 21.03.05, 08:05
              ja w sumie kg w 2 tygodnie, ale za to brzuszek coraz bardziej do przodu, w sumie
              88cm w najszerszym miejscu. i kopniaczki rzeberkowe tez juz sa, heh... nie
              naleza one do najprzyjemniejszych...
    • lolo09 Re: kilogram w tydzień 21.03.05, 09:22
      MOZLIWE, MOZLIWE.......
      ja dzis skonczylam rowno 30 tc i +10kg. do 6 ms przybieralam po kilogramie a
      ostatnio przez miesiac +3 teraz znow przez 2 tyg +1 kg, jak tak dalej pojdzie
      to bedzie jak z damianem +16. na szczescie wtedy po porodzie ubylo 12 i zostalo
      4 na karmienie, a i tak skonczylam na minusie. a takie skoki +1, 2 kg - 1,2 kg
      to juz bedzie normalka (przynajmniej tak jest u mnie) raz sie wiecej wody
      zatrzyma raz mniej, bo jem ciagle podobnie smile))))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka