Dodaj do ulubionych

Zielona Góra

24.03.05, 10:57
jest tam kto z Zielonej Góry?gdzie u nas można kupić jakieś fajne ciuszki
ciążowe?hmm??smile
Obserwuj wątek
    • mijaczek Re: Zielona Góra 24.03.05, 15:11
      Ja mozna powiedziec, ze jestem z Zielonej [19 lat tam mieszkalam...chyba sie
      liczy, co?]... choc termin mam na pazdziernik to czesto tu zagladam, bo moge
      rownie dobrze byc wrzesniowka :o)
      Niestety, nic mi nie wiadomo na temat sklepow z odzieza ciazowa... ale ja bym
      przesla sie do sklepow z art. dla dieci, moze oni beda wiedziec...?
      Pzdrf
      Mia
      • mala67 Re: Zielona Góra 24.03.05, 15:31
        Witam serdecznie zielonogórzanke, szczerze mówiac to ja tez jakies 6 lat
        mieszkalam po za zieloną (we wrocław-tam studiowałam a potem robiłam staż)
        najchetniej to bym sie do wrocka przejechala i tam poszukala ale w najblizszej
        przyszlosci nie mam jaksadbo pracuje
    • aniusza Re: Zielona Góra 24.03.05, 19:47
      Cześć ,
      Też jestem z ZG.
      Ostatnio z koleżanką szukałyśmy takich sklepów
      i znalazłysmy 3:
      1. ul. Kupiecka 24 (w takim przejściu do Piotra i Pawła, naprzeciwko Win Świata)
      2. ul. Sobieskiego (chyba), naprzeciw Jankiela (prawie) jest sklep z
      dzieciecymi, a na górze są ciążowe.
      3. Byłysmy jeszcze w tzw. Indyjskich sklepach.
      Na temat "fajnosci" sie nie wypowiem, rzecz gustu.
      Poza tym nie umiem sobie siebie wyobrazic z takim dużym brzuchem.
      Pozdrawiam

Ania
      • mijaczek Re: Zielona Góra 26.03.05, 14:13
        No ja wlasnie tez myslalam o tym przejsciu na Kupieckiej w strone Piotra i
        Pawla...
        No, ale przeciez ciezarne zielonogorzanki musza sobie jakos dawac rade, nie?
        Pzdrf
        Mia
        • mala67 Re: Zielona Góra 30.03.05, 14:22
          Byłam w tych sklepach w tamtym tygodniu, hmmm doradzające starsze pani na temat
          moich na pewno mających się zaokraglic bioderek i brzuszka, pomine milczeniem.
          Ciuchy nie bardzo mi sie podobają, daleko im do normalności. ale na przeciwko
          Jankiela kupiłam po trudach fajne cienkie dżinsy i miejscem na brzuszek i gumką
          do regulacji, Chodze w nich i jestem zadowolona. Ale w bojówkach z firmy
          9fashion z internetu lepiej sie czuje, wiec dalsze zakupy zrobie raczej tamsmile
          pozdrawiam zielonogórzanki bardzo serdecznie!!
          napiszcie cos o sobie gdzie pracujecie..itdsmile
          • mijaczek Re: Zielona Góra 30.03.05, 16:35
            W maju bede kilka dni w Zielonej i cos mi mowi, ze zakupow to ja nie porobie w
            Zielonej... no coz... moze w K-wie...
            Ale tak mi przyszlo do glowy... moze to znak, ze trza biznes w Zielonej
            rozkrecic? Sklep z ciuchami ciazowymi...
    • mala67 Re: Zielona Góra 04.04.05, 13:38
      a co mysliscie o fitnessie dla ciezarowek?widzialam taki na wyszynskiego w
      przychodni na gorze. fajnie byloby sie poruszac troszke,
      • mijaczek Re: Zielona Góra 04.04.05, 16:55
        ja mysle, ze to jest bardzo dobry pomysl! pomoze ci wzmocnic plecy i pozostac w
        kondycji!
        Gdybym byla toba zapisalabym sie od dzisiaj!!!!
        Mia
        • mala67 Re: Zielona Góra 09.04.05, 10:50
          dziewczyny a gdzie bedziecie rodzic , ja raczej na pewno w sulechowie, i tam
          tez trzeba by sie zapisac na szkole rodzenia, czy to nie czas zeby zadzwonic i
          wpisac na liste?
          • mijaczek Re: Zielona Góra 09.04.05, 15:49
            Slyszalam same dobre rzeczy o szpitalu w Sulechowie...
            A co do szkoly rodzenia, to ostatnio znalazlam ulotke zalecajaca zapisanie sie
            na zajecia w 4 m-cu, coby nie bylo problemow...
            • agnieszkaela 3d Usg i lekarz do polowkowego 21.04.05, 08:55
              Ja jestem tez prawie z Zielonej- teraz mieszkam w Holandii, ale jak przyjezdzam
              do Polski zagladam tez i do Zielonej, choc rodzinka mieszka pod Z.Gora.
              Bede nielugo i chcialabym zrobic USG polowkowe, najlepiej 3d, mozecie polecic
              jakiegos lekarza?
              • mala67 Re: 3d Usg i lekarz do polowkowego 21.04.05, 09:15
                usg 3d ma tylko herbich, ale wykonuje je u niego inny specjalista. pozdrowki
                ewa
                • mijaczek Re: 3d Usg i lekarz do polowkowego 21.04.05, 14:53
                  Skoro bedziesz w Zielonej to moze wybralabym sie do Poznania/Wroclawia. Nie
                  daleko, a na pewno wiecej gabinetow z USG 3D.
                  Pofodzenia!
                  Mia
                  • aniusza Szkoła rodzenia w 01.06.05, 18:58
                    Hej Zielonogórzanki,

Czy znacie jakies namiary na szkoły rodzenia w Zielonej Górze
                    lub okolicach (Sulechów, Nowa Sól...).
                    Dotarłam jedynie do szkoły przy szpitalu w ZG, wolne miejsca sa dopiero w
                    listopadzie!.
                    Proszę o pomoc.
                    Aniusza
                    • mala67 Re: Szkoła rodzenia w 01.06.05, 19:06
                      a gdzie zamierzasz rodzic?bo ja w sulechwie (a mieszkam w zg), wiec tam
                      najlepiej wybrac sie do szkoły rodzenia. ja wybralam Maleńtas. juz tam
                      dzwonilam nie trzeba sie zapisywac po prostu trzeba przyjsc na zajecia
                      my wybieramy sie chyba w poniedziałek 13 czerwca na pierwsze zajecia, a ty????
                      Ewa (24tydz)

e-mail: SPZOZ@free.med.pl
                      Zajęcia: Zwycięstwa 1 (budynek administracji szpitala – wejście od strony
                      parku)
                      Zapisy: tel. 352 87 33, 385 53 31 (całą dobę)
                      Można chodzić – od 20 tyg. ciąży
                      Zgoda lekarza – nie
                      Zaświadczenie o ukończeniu kursu – tak
                      Liczba absolwentek – ok. 60 rocznie

Działa od 1996 r. Szkołą kierują: Ryszard Rzepka (ginekolog-położnik), Barbara
                      Jasińska i Renata Piórkowska (położne). Zajęcia prowadzą: położna, ginekolog-
                      położnik, pediatra-neonatolog.
                      Kurs otwarty: 38-40 godzin. Zajęcia w poniedziałki i czwartki od 17 do 19. W
                      grupie 12-16 osób.
                      W programie m.in.: o emocjonalnej więzi między matką a dzieckiem, o porodzie w
                      wodzie, przeżyciach w połogu oraz zwiedzanie oddziału, masaż, relaks.
                      Są zajęcia w wakacje i kursy indywidualne.
                      Po porodzie – coroczne spotkania absolwentów.
                      Bezpłatna.

• aniusza Re: Szkoła rodzenia w 01.06.05, 19:30
                        Ewa,
                        bardzo, bardzo dziekuję.
                        Zadzwoniłam i mam zadzwonic jeszcze raz we wtorek
                        i juz konkretnie sie spytac od kiedy mogłabym zacząć.
                        Jeszcze nie wiem, gdzie będę rodzić.
                        Moze w Nowej Soli, bo tam pracuje mój lekarz, ale moze wybiorę Sulechów.
                        Narazie musze wszystko sprawdzic.
                        Wczoraj bylam na USG polowkowym i okazalo sie , ze bedzie dziewczynka.
                        A imię Ewa jest mi bardzo bliskie, ponieważ od początku wiedziałam , że tak
                        będzie się nazywać córaczka.
                        Dla chlopca byloby imie Adam.
                        Takie biblijne i proste imionasmile)
                        Bardzo, bardzo Ci Ewuniu dziekuję za informację.
                        Moze spotkamy się w szkole.
                        Pozdrawiam Ania
                        • mala67 Re: Szkoła rodzenia w 01.06.05, 20:03
                          a gdzie chodzisz do lekarza i na usg polówkowe?
                          w sulechowie podadza ci konkterny termnin kiedy masz przyjsc? a mi powiedzieli
                          zebysmy po prostu przyszlicryingzle mi powiedzieli?sad
                          w sulechowie ponoc jest lepiej niz w n soli
                          Ewa gg 73512 jakbys miala ochote pogadac
                          • aniusza Re: Szkoła rodzenia w 03.06.05, 14:19
                            Cześć Ewo,

Ja chodzę prywatnie do doktora Labera.
                            Ma usg , a w szpitalu w NS prowadzi pracownię badań prenatalnych(kilka tygodni
                            temu pisali nawet w GL).
                            U siebie w gabinecie ma dobre USG. Jestem bardzo zadowolona.
                            Jeśli chodzi o tą szkołę, to ja dzwoniłam wieczorem i była tylko połozna,
                            która nie umiała udzielić dokładnych informacji i dlatego muszę zadzwonić
                            jeszcze raz. Ale mówiła, że z miejscami nie ma problemu.
                            Ewo, kiedyś miałam GG, ale po tym jak wirus popsuł mi komputer, wszystko
                            wyrzuciłam i mam podstawowe programy. Ale chętnie będę wymieniała się
                            doświadczeniami w tym wątku.
                            Słyszałam , że Sulechów jest bardzo dobry. Ja jeszcze nie zdecydowałam.
                            Może szkoła rodzenia cos pomoże.
                            Pozdrawiam serdecznie
                            Ania
                            • mala67 Re: Szkoła rodzenia w 03.06.05, 14:26
                              ja mialam u dr Labera usg 3d w 10tyg w gabinecie Herbicha, a teraz tez bym
                              sobie chciala zrobic ale juz nie za taka kwote, wlasnie slyszalam o tym usg w
                              szpitalu w N soli a tak sie sklada ze w soli narazie mieszkam w sluzbowym
                              mieszkanku, mozna to zrobic odplatnie??czy jak to jest?
                              Ewa
                              • aniusza Re: Szkoła rodzenia w 06.06.05, 19:45
                                Cześć Ewa,

Jak sie czujesz?
                                U mnie wszystko ok i jestem bardzo szczęśliwa, ze
                                mam coraz wiekszy brzuszek.
                                Jeśli chodzi o to USG w NS, to musiałabyś
                                zadzwonić do tamtejszego szpitala.
                                Ja robiłam w prywatnym gabinecie dr Labera w ZG, ale to nie było 3D(za całą
                                wizytę + USG płacę 100 zł).
                                A 3D ile kosztuje?
                                Dziś kontaktowałam sie z połozną z Sulechowa, która prowadzi zajęcia w tej
                                szkole (p. Małgorzata Judek tel. 509-903-275)i zapisałam się na zajęcia od
                                28.06.
                                Na dodatek na poczatku lipca się przeprowadzam do innego mieszkania. W sumie
                                bardzo sie cieszę, ponieważ bedziemy mieszkali sami.
                                Pozdrwaiam
                                Ania
                                • mala67 Re: Szkoła rodzenia w 07.06.05, 11:06
                                  w3itam
                                  no dziwne to z ta szkola rodzenia bo mi mowia ze mamy po prostu przyjsc na
                                  zajecia, hmm no to pojdziemy moze w przyszlym tyg, tak czy siak na pewno sie
                                  spotkamysmilesmile
                                  wczoraj bylam u lekarza, troche sie martwie, grozi mi porod przedwczesny, juz 4
                                  tyg temu mialam zalozony krazek (pessarium), bo macica byla bardzo nisko .teraz
                                  juz jest wyzej dzieki krazkowi ale szyjka krotkasadmam nadzieje ze bedzie doobrze
                                  pozdrawiam goracosmilenapisz cos o sobiesmilebedzie milo]EWA
                                  • mala67 Re: Szkoła rodzenia w 07.06.05, 11:08
                                    ja tez sie przeprowadzam ale narazie sie urzadzamy w nowym domku i jeszcze
                                    kuupa pracy zostala. juz mam dosc. kupujesz ubranka dla dzidzi juz?wczoraj
                                    bylam w Tobi ale z powodu tych zmartwien jakos nic nie kupilamsad
                                    ewa
                                    • aniusza Re: Szkoła rodzenia w 09.06.05, 20:30
                                      Cześć Ewa,

Mam na imię Ania, 29 lat, od urodzenia mieszkam w Zielonej Górze.
                                      Bardzo mi sie podoba nasze miasto. Teraz spodziewam sie pierwszego dziecka i
                                      bardzo , bardzo sie cieszę. Od poczatku ciąży czuje sie znakomicie.
                                      Studiowałam politologię w ZG. Ale moja praca nie jest zwiazana z kierunkiem
                                      studiów. Razem z mężem prowadzimy firmę, która zajmuję się wydrukami
                                      wielkoformatowymi (banery, bilboardy, folie samoprzylepne, grafika pojazdowa)
                                      oraz wyposażmy szkoły , uczelnie , urzędy w automaty kopiujące na karty
                                      magnetyczne lub na monety. Do pracy lubie chodzić, choć czasmi się denerwuję,
                                      nawet bardzo. Ale szybko umiem rozładować napięcie.
                                      Podczas ciąży zrezygnowałam prawie z jeżdżenia samochodem, stwierdziłam, że
                                      lepiej będzie jak będę chodziła pieszo. Poza tym mam fajna trasę ,ponieważ idę
                                      przez deptak, mam szansę kupić świeże pieczywo z piekarni, a na dodatek
                                      dostaję darmową gazetke "Metro". Chodzę, głównie dlatego, że pracę mam
                                      siedzącą, a potrzebuję trochę ruchu na świerzym powietrzu. Dzięki temu jestem w
                                      dobrej formie.
                                      Mam dwie kotki, które uwielbiam. Co dziwne całowałam tyle bylejakich kotów, a
                                      nie mam przeciwciał Toxo.
                                      W czasie wolnym uwielbiam czytać książki i ogladać TVN Style. Obecnie
                                      zainteresowałam się origami - sztuka robienia róznych rzeczy z papieru.
                                      Ewo, jeszcze nie kupowałam ciuszków. Też byłam w Tobim, ale tylko zorientowałam
                                      się w cenach. Mam super sytuację, ponieważ moje dwie kuzynki rodziły rok temu i
                                      teraz wiekszość sprzętu i ciuszków mam od nich. Cieszę się , ponieważ one dbały
                                      o swoje rzeczy i wszystko jest ładne.
                                      Mam pytanie, czy zakladanie tego krążka na szyję boli?. Wprawdzie mam wszystko
                                      ok, ale wiem, że jest to problem wielu dziewczyn. W ogóle , dlaczego ona sie
                                      skraca? Który ginekolog Cie prowadzi jeśli można wiedzieć.
                                      Ja jestem bardzo z mojego zadowolona.
                                      Mam nadzieję, że opiszesz swoją pierwszą wizytę w szkole rodzenia.
                                      Pozdrawiam serdecznie
                                      Ania

• mala67 Re: Szkoła rodzenia w 09.06.05, 21:04
                                        czesc Aniu
                                        ciesze sie ze tyle sie o Tobie dowiedzialamsmileja tez mieszkam od urodzenia w zg
                                        ale z 6 letnia przerwa, gdyz mieszkalam i studiowalam Farmacje na AM we
                                        Wrocawiu, ale po roku pracy po studiach wrocilam do zg z mezem(ktory jest z
                                        Kalisza). to tez nasze pierwsze babysmiletez czuje sie calkiem dobrze, mam ochote
                                        góry przenosic ale niestety..nie wolnosadzalozenie krazka nie boli, takie
                                        uczucie dziwne ale bolem bym tego nie nazwalawinkjestem u herbicha, jestem
                                        zadowolona choc pare minusow jest.
                                        tez mam kotki aktualnie u rodzicow jest nasza zuzia plus 2 koty rodzicow i 1
                                        maly dziecko zuzki ale zaraz je wydajemy, tez nie mam p/cial na toxosad
                                        a jak nazywa sie Wasza firma jezeli wolno wiedziec?
                                        ja pracuje w aptece srodmiejska w n soli
                                        tzn teraz juz sada troszke mi brak zapachu lekow
                                        czekam na dalsze opowiesci rodaczkismile
                                        ewa
                                        • mala67 Re: Szkoła rodzenia w 09.06.05, 21:06
                                          zjadlam slowo nie w przedosotanim zdaniu
                                          jak masz ochote napisz do mnie na maila ekobo@wp.pl albo tuuu
                                          paa
                                          • mala67 Re: Szkoła rodzenia w 10.06.05, 12:28
                                            no chyba jednak nie zdam ci pierwsza relacji ze szkoly rodzeniasadpytalam dzis
                                            gina odradzil uczeszczanie do 30 tyg masz ci lossadno trudno
                                            ewa
    • aniusza Re: Zielona Góra 13.06.05, 20:17
      Hej Ewa!

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to jesli bedę pierwsza uczęszczała na zajęcia to
      ci szczegółowo opiszę. W sumie nie moge się juz doczekać.
      Na szczęście nie planuję długiego wyjazdu na wakacje. Raczej nad kilkudniowe
      wypady nad jezioro do Jodłowa k. Sławy (jez,. Tarnawskie Duze). Więc szkoła
      rodzenia nie powinna u mnie z niczym kolidować.
      Co do mojej pracy, to nasza firma nazywa się CPC Centrum Poligrafii Cyfrowej.
      Jest to drukarnia wielkoformatowa . Dzis własnie montowalismy zgrzewarkę do
      banerów. Branza jest ciekawa i rozwojowa. Choć praca w aptece tez bardzo mi sie
      podoba, jednak chemię skończyłam w II klasi LO i nie miałam okazji ciągnąć jej
      dalej. Podoba mi sie takze praca w laboratorium analitycznym. Ale moje studia
      politologiczne tez mi się podobały i tak juz pozostanie. Moze jeszcze powinnam
      bardziej szlifować języki obce...
      Ewa, ja prawdopodobnie mam dziewczynkę. A ty , czy juz wiesz, czy czekasz na
      niespodziankę? A może juz podawałaś a ja przeoczyłam?
      Przez cały tydzień czytałam świetną ksiażkę Zofii Milskiej-Wrzosińskiej
      "Para z dzieckiem". Autorka swietnie analizuje rózne przypadki z listów i ma
      bardzo ciekawe spostrzeżenia. Szczególnie jeśli chodzi o przyczyny i
      konsekwencje szybkiego powrotu do pracy po porodzie.
      Czy planujesz urlop wychowawczy?
      Ja chciałabym pobyć z moją małą trochę w domu. 16 tygodni to tak mało...
      Ewo pozdrawiam Cie serdecznie i czekam na wieści.
      W której części ZG mieszkasz? Ja obecnie na Strzeleckiej (rejony LO3, ZEFAMu),
      a potem przeprowadzam sie na Batorego.
      Ania
      aniusza@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka