agusiakrz 05.04.05, 12:17 Zaczely mi sie piojawiaz straszne rozstepy na brzuchu zaczelam trzy razy dziennie smarowac cialo oliwka. Myslicie ze to jeszcze cos da? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kika_kika Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 12:25 Ja od 2 tygodni smaruję brzuch i pupę balsamem nawilżającym NIVEA (tym nowym) i jest super! Jak uzywałam liwki miałam skóre jak krokodyl juz po godzinie była szeleszcząca i wiotka. A teraz.... mniam jedwab!! Naprawdę polecam. Nie wiem czy zwykłe kremy pomoga w likwidacji ale jest szansa, że pomoga w zastopowaniu pojawiania się nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
filimoni Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 13:28 Samo smarowanie nic nie da. Najpierw musisz brzuch wymasować od dołu do góry najlepiej szorstką gąbką albo rękawicą(tak żeby był czerwoniutki) potem posmarować a potem najlepiej jeszcze się poszczypać delikatnie. Tak naprawdę to nie kremy pomagają ale masaże. Sama tego nie wymyśliłam tylko nauczył mnie mój gino.Druga ciąża i ani jednego rozstępu mimo, że mam tendencje do ich robienia się.Polecił mi fisan do smarowania, można kupić w aptece za około 18 zł. Pozdr.-Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 13:32 Chyba racja, bo odkąd zaczęłam traktowac balsamem mój tyłek i uda to stały się gładziuteńkie bez grudek i innych okropności, a to przecież balsam nawilżający a nie "na wszystko" ). Odpowiedz Link Zgłoś
ilonaak Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 14:45 No wezcie. Ja slyszalam ze nie wolno brzucha masowac bo mozna wywolac skurcze. A tu slysze o masowaniu do czerwonosci i szczypaniu! To jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Pytanie 05.04.05, 14:46 Prezpraszam, a co to jest ten nowy krem Nivea? Nie mieszkam w Polsce i nie jestem na czasie, ale za kilka tyg. jade do kraju i bardzo chetnie kupie ten krem...prosze o podanie nazwy. dziekuje Mia Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: Pytanie 05.04.05, 15:10 Nivea balsam nawilżający - do bardzo mocno suchej skóry. tyle z nazwy i opisu.. kupisz go w każdej drogerii... Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 15:17 Rozstępów, które już powstały kremem nie zlikwidujesz, ale możesz zapobiec powstawaniu nowych. Zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz smarowałam się od 6-8 tc Fissanem. Delikatnie wciera się go od dołu brzucha w górę (nie masuj intensywnie, żeby nie wywołać skurczów). Nie zapomnij o udach i piersiach, a jeśli przybierasz wszędzie także o ramionach. Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 16:22 Hej Ja też stosuję balsam Nivea do suchej skóry, jeste rewelacyjny. Zobaczymy czy podziała na rozstępy, ale samo uczucie po smarowanku jest extra, nadaje się do masaży Skoro taki popularny to może jednak.... Odpowiedz Link Zgłoś
wiki4 Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 17:21 Witam Ja osobiście kremu Fissane nie polecam.Uczulił mnie a skóra po nim była jak papier ścierny. Obecnie używam garniera balsam do skóry bardzo suchej i wszystko jest oki Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 19:14 Dziekuje Kika. Ja wlasnie teraz uzywam kremu Fissan, to do brzuszka, pupy i piersi, a do reszty ciala kremu Nivea [ten w bialym opakowaniu, nie granatowym]. Mam nadzieje, ze cokolwiek to pomoze... Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 19:25 Ja smarowalam w pierwszej ciazy brzuch i piersi kremem Gerber przeciw rozstepom i w ostatnich dniach ciazy zrobily mi sie malutkie rozstepy kolo pepka, bo brzuch byl ogromny i skora niemozliwie naciagnieta. Dzis jednak nie ma po nich sladu Odpowiedz Link Zgłoś
agusiakrz Re: Rozstępy!!!! 06.04.05, 10:04 Dziekuje wszystkim za pomoc napewno wykorzystam pomysly... Odpowiedz Link Zgłoś