Dodaj do ulubionych

Rozstępy!!!!

05.04.05, 12:17
Zaczely mi sie piojawiaz straszne rozstepy na brzuchu zaczelam trzy razy
dziennie smarowac cialo oliwka. Myslicie ze to jeszcze cos da?
Obserwuj wątek
    • kika_kika Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 12:25
      Ja od 2 tygodni smaruję brzuch i pupę balsamem nawilżającym NIVEA (tym nowym) i
      jest super! Jak uzywałam liwki miałam skóre jak krokodyl juz po godzinie była
      szeleszcząca i wiotka. A teraz.... mniam jedwab!! Naprawdę polecam. Nie wiem
      czy zwykłe kremy pomoga w likwidacji ale jest szansa, że pomoga w zastopowaniu
      pojawiania się nowych.
    • filimoni Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 13:28
      Samo smarowanie nic nie da. Najpierw musisz brzuch wymasować od dołu do góry
      najlepiej szorstką gąbką albo rękawicą(tak żeby był czerwoniutki) potem
      posmarować a potem najlepiej jeszcze się poszczypać delikatnie. Tak naprawdę to
      nie kremy pomagają ale masaże. Sama tego nie wymyśliłam tylko nauczył mnie mój
      gino.Druga ciąża i ani jednego rozstępu mimo, że mam tendencje do ich robienia
      się.Polecił mi fisan do smarowania, można kupić w aptece za około 18 zł.
      Pozdr.-Ania
      • kika_kika Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 13:32
        Chyba racja, bo odkąd zaczęłam traktowac balsamem mój tyłek i uda to stały się
        gładziuteńkie bez grudek i innych okropności, a to przecież balsam nawilżający
        a nie "na wszystko" smile).
        • ilonaak Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 14:45
          No wezcie. Ja slyszalam ze nie wolno brzucha masowac bo mozna wywolac skurcze. A
          tu slysze o masowaniu do czerwonosci i szczypaniu! To jak to jest?
        • mijaczek Pytanie 05.04.05, 14:46
          Prezpraszam, a co to jest ten nowy krem Nivea? Nie mieszkam w Polsce i nie
          jestem na czasie, ale za kilka tyg. jade do kraju i bardzo chetnie kupie ten
          krem...prosze o podanie nazwy.
          dziekuje
          Mia
          • kika_kika Re: Pytanie 05.04.05, 15:10
            Nivea balsam nawilżający - do bardzo mocno suchej skóry. tyle z nazwy i opisu..
            kupisz go w każdej drogerii... smile
    • isia_50 Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 15:17
      Rozstępów, które już powstały kremem nie zlikwidujesz, ale możesz zapobiec
      powstawaniu nowych.
      Zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz smarowałam się od 6-8 tc Fissanem.
      Delikatnie wciera się go od dołu brzucha w górę (nie masuj intensywnie, żeby
      nie wywołać skurczów).
      Nie zapomnij o udach i piersiach, a jeśli przybierasz wszędzie także o
      ramionach.
      • patoga Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 16:22
        Hej
        Ja też stosuję balsam Nivea do suchej skóry, jeste rewelacyjny. Zobaczymy czy
        podziała na rozstępy, ale samo uczucie po smarowanku jest extra, nadaje się do
        masaży smile Skoro taki popularny to może jednak....
      • wiki4 Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 17:21
        Witam
        Ja osobiście kremu Fissane nie polecam.Uczulił mnie a skóra po nim była jak
        papier ścierny.
        Obecnie używam garniera balsam do skóry bardzo suchej i wszystko jest oki
        • mijaczek Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 19:14
          Dziekuje Kika. Ja wlasnie teraz uzywam kremu Fissan, to do brzuszka, pupy i
          piersi, a do reszty ciala kremu Nivea [ten w bialym opakowaniu, nie granatowym].
          Mam nadzieje, ze cokolwiek to pomoze...
    • ma.dzia Re: Rozstępy!!!! 05.04.05, 19:25
      Ja smarowalam w pierwszej ciazy brzuch i piersi kremem Gerber przeciw rozstepom
      i w ostatnich dniach ciazy zrobily mi sie malutkie rozstepy kolo pepka, bo
      brzuch byl ogromny i skora niemozliwie naciagnieta. Dzis jednak nie ma po nich
      sladusmile
      • agusiakrz Re: Rozstępy!!!! 06.04.05, 10:04
        Dziekuje wszystkim za pomoc napewno wykorzystam pomysly... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka