30.06.05, 13:44
Powiedzcie mi ile razy mialyscie robione do tej pory usg. Moja lekarka
skierowala mnie na nastepne w 32 tc. A to juz moje 4 usg bo na polowkowym nie
bylo dobrze widac serduszka i poszlam po 4 tyg jeszcze raz. Troszke mnie to
zaniepokoilo bo przeciez chyba ok 36 trzeba bedzie znowu robic zeby sprawdzic
jak ulozone jst male???
Obserwuj wątek
    • paulinka84 Re: USG 30.06.05, 13:52
      Ja mialam juz kilka razy. Nie pamietam ile. Ale teraz chcialabym isc na
      trojwymiarowe, zeby zobaczyc malenstwo dokladnie i "w kolorze". Jak znajde
      jakies dobre namiary w Poznaniu to na pewno sie wybiore. pozdrawamsmile
    • kasikk Re: USG 30.06.05, 14:45
      trzy
      i na pewno czeka nas czwarte - po 36 tc
      a czy cos po drodze będzie potrzebne... ?
      na pewno dla własnego "widzimisię" nie pójdę
      chociaż korci mnie, żeby drobinka fknęła koziołka i było widał jakiej płci jest
    • merida Re: USG 30.06.05, 14:47
      Witajcie!
      Ja mam USG robione na każdej wizycie. Moja ginka ma b. dobry sprzęt. Bardzo mnie uspokaja jeśli
      sama widzę dziarskiego maluszka. Z tego co mi wiadomo - nie ma się czego obawiać !!!
      Pozdrawiam
    • monika9710 Re: USG 30.06.05, 16:15
      ja też mam robione przy prawie każdej wizycie, w sumie miałam już chyba 5 lub 6
      razy.
    • antoszki Re: USG 30.06.05, 16:18
      Ja miałam już trzy(jedno nadprogramowe, po nagłych skurczach i nagłej wizycie w
      szpitalu - wszystko skończyło się dobrze) a przede mną jeszcze dwa w 32 tyg i
      pod koniec ciąży. W poprzedniej ciąży miałam cztery.
      Pozdrawiam Maryna
    • momikak Re: USG 30.06.05, 16:37
      USG nie ma wpływu na płód, przynajmniej wg najnowszych badań medycznych. Czsem
      jest tak, że robi się je co 2 tygodnie (jeśli np. ciąża jest zagrożona). To
      wynik moich rozmów ze znajomym ginekologiem, który pracuje na klinice.
      A do tej pory, to miałam przynajmniej 5 razy robione. Dziś znowu mam wizytę i
      mam nadzieje podglądnąć malutkąsmile
      Pozdrawiam.
    • gusia-81 Re: USG 30.06.05, 17:29
      Moja doktorka robi mi USG przy kazdej wizycie..nie wiem jak bedzie teraz bo zaczynam chodzic co 2 tygodnie, ale do tej pory mialam robione co miesiac. Nie jest to szkodliwe dla Maluszka ani dla mnie, a zawsze jestem spokojniejsza jak podglądne sobie coreczkęsmile)
      • lolita27 Re: USG 30.06.05, 22:24
        Ok to juz jestem spokojniejsza, bo wiecie w ksiazkach czytalam ze standardowo
        ok 3 usg, wiadomo ze jedno wiecj nic nie robi. Natomiast wczoraj jak moja gin
        kazala mi wlasnie znowu isc, a dalam jej caly plik ostatnich badan to sie
        troszke wiecie przestraszylam... Ona oczywiscie mnie uspokajala i powiedziala
        ze wszystko ok, ale wyszlam jakas taka niepewna. Ale skoro i Wy mialyscie tyle
        razy to spoko... ja tak naprawde tez sie ciesze ze zobacze moja coreczke
        znowu... Robilam ostatnie usg w pruszkowie u Dr Zioło, bardzo mily lekarz... A
        jakosc sprzetu bardzow wysoka. Byl tez trojwymiar ale malutka nie chciala nam
        pokazac buzki... Milo bylo czuc kopniecie a pozniej zobaczyc to na monitorze.\
        Dziekuje bardzo.. od razu mi lepiej... Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka