12.07.05, 12:17
Pisałaś o tym,że opuścił Ci się brzuch.Ja mam termin na połowę września i też
odnosze wrażenie,że mam niżej.Jak smarowałam wczoraj brzuszek oliwką to
macicę wyczuwałam ok. 2 palców nad pępkiem,poprzednio było ok. 4 palców.Tzn
wyżej brzuszek jest bardziej miękki,a niżej twardy.Tak mi sprawdzał gin 2 tyg
temu i mówił ,że jest ok.
Czy potrafisz opreslić na jakiej wysokości masz macicę?
Obserwuj wątek
    • iva30 Re: Do Iva30 15.07.05, 11:32
      Przepraszam, że z opóźnieniem odpisuję, ale nie zauważyłam. Nie wiem na jakiej
      wysokości mam macicę, ale po wizycie u gina okazało się, że muszę brać
      fenoterol (skurcze), a położenie macicy stwierdzono w miarę prawidłowe.
      Natomiast brzuch mi sie zmienił i tak jak ty wyżej mam bardziej miękki, a na
      dole twardy, ale to może wynikać z ułożenia dziecka. Lepiej niech to sprawdzi u
      Ciebie lekarz. Pozdrawiam
      • murken Re: Do Iva30 16.07.05, 10:31
        Dzięki,że mi odpisałaś.
        Mąż zauważył,że brzuszek mam po prostu jakiś krzywy.Wypchnięty delikatnie z
        prawej strony u góry(to chyba nóżki )i lewej u dołu(główka).Maleństwo rusza się
        dość intensywnie,może nawet czasem za bardzo,bo aż boli.Więc się już nie
        martwie.Staram się dużo leżeć,właściwie nie wychodzę z domu.
        We wtorek idę do gina,mam nadzieję,że rozwieje wszystkie wątpliwości.
        Jak często miałaś te skurcze i czy były bolesne,silne?
        Zmagam się ze skurczami od 18 tyg.,byłam już 2 x w szpitalu,wcześniej miałam
        zastrzyki,teraz tylko nospa i dużo leżenia.
        • iva30 Re: Do Murken 16.07.05, 15:56
          Cześć Murken. Też myślę, że to dzidziuś się inaczej układa. A skurcze miałam
          jak się zdenerwowałam albo zmęczyłam. W szpitalu na KTG wyszły, więc potem z
          wynikami KTG poszłam do mojej ginekolog i zaaplikowała mi leki. Może dlatego,
          że po 4 nospach miałam nadal skurcze. Teraz siedzę w domku, wypoczywam, biorę
          minimalną dawkę fonoterolu i jest wszystko ok. Z tymi skurczami to ja nie wiem
          jak jest, na KTG wyszły mi jak jednocześnie bolało mnie z tyłu w dole pleców.
          Natomiast takie jak brzuszek rośnie i twardnieje i nic nie boli (może tylko
          takie nieprzyjemne uczucie jak coś wypycha od środka) to nie wychodziły jako
          skurcze. Pozdrawiam Was cieplutko smile.
          • murken Re: Do Murken 16.07.05, 22:38
            Dziękujemy za pozdrowionka i czekamy do września !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka