Dodaj do ulubionych

te większe zakupy :)

05.09.05, 08:17
powiedzcie jak planujecie je zrobić? czy da się jakoś wybrać i zamówić w
sklepie wózek, łóżeczko itp. a odebrać to dopiero jakieś 2 tygodnie przed
porodem, czy nawet później? Bo tak dziwnie jak sobie wyobrażę że to będzie
tak stało i sie kurzyło w domu... Ubranka, kocyki itp. to co innego, bo
schowam w szafie i tyle, no i trzeba je uprać, przygotować i trudno kupić
wszystko naraz. smile

Kiedy kupujecie wózki i łóżeczka?
Obserwuj wątek
    • bazylea1 Re: te większe zakupy :) 05.09.05, 08:45
      tak, zdecydowanie lepiej jest zamowic z terminem odbioru na 2-3 tyg przed
      porodem - przede wszystkim z powodu gwarancji która leci od momentu zakupu.
      wozek, materac i łóżeczko trzeba trochę wywietrzyć zanim położy się do nich
      dziecko wiec lepiej miec przed porodem.
    • ania.de Re: te większe zakupy :) 05.09.05, 08:47
      wiem, że w niektórych sklepach z wózkami można zrobić tak, ż kupuje się wózek a
      oni go magazynują przez 1 m-c, potem odbiór. Myśle, że nalezy popytać w
      sklepach o taką ewentualność.
      Ale ja kupię już niedługo i będę sobie patrzeć na wózeczek i łóżeczko i czekać
      na dzidziusia.
    • budzik11 Re: te większe zakupy :) 05.09.05, 09:07
      Jak ma sie kurzyć w sklepie, to chyba wolę, żeby kurzyło się u mnie w domu wink
      Łóżeczko mam już kupione, złożone, nawet materacyk powleczony prześcieradłem,
      ochranicz założony, czeka na lokatora. Lubię wieczorem wejść do pokoju
      dziecinnego, zapalić lampeczkę nocną i tak patrzeć smile
    • ariana1 Re: te większe zakupy :) 08.09.05, 17:03
      Łóżeczko mam po starszej córce i stoi jeszcze w piwnicy, rozłożone. Materacyk
      wyprałam niedawno korzystając z pięknej pogody i czeka w domu zapakowany w
      folię. Wszystko razem złoży kolega małżonek jak będę w szpitalu. Wózek kupiłam
      w lipcu i stoi w sklepie złożony i zafoliowany, więc się nie kurzy.
      • naturella Re: te większe zakupy :) 08.09.05, 17:27
        Łóżeczko zamówimy na początku października i odbierzemy pewnie dwa tygodnie
        później. Zaparliśmy się na białe, no to mamy, trzeba czekaćsmile Wózek dostanę od
        wujka, przyjdzie dopiero po urodzeniu dziecka (wujkowie starej daty, ale niech
        im będzie, w końcu i tak prosto ze szpitala w listopadzie nie pojadę na
        spacer). Wanienkę i kojec mamy już w domu (z odzysku), ale wywieziemy do
        rodziców mojego męża, żeby mieć jeszcze dwa miesiące z kawałkiem luźniejszego
        mieszkaniasmile
    • michalina761 Re: te większe zakupy :) 08.09.05, 18:20
      Poza tymi większymi zakupami, o których Świetlik wspomina mamy już chyba
      wszystko. Właściwie to nie jestem tego pewna. Mój Mąż liczy wyłącznie na mnie.
      A ja tak sobie myślę, że w razie braków zawsze będzie można skoczyć do sklepu.
      Co do wózka i łóżeczka, to nie mam koncepcji. Łóżeczko chcemy mieć turystyczne,
      a wózek- dla zimowego Malucha- z gondolą, może dmuchanymi kółkami.
      Ale gdzie to kupić za niezbyt wysoką cenę? Czego jeszcze możemy oczekiwać od
      wóżka i łóżeczka?
      Znowu bierze mnie na spanie... Dobranoc.
      • mrowka75 Re: te większe zakupy :) 09.09.05, 16:14
        Jas kupiałam nowe łóżeczko turystyczne z dołączonymi płozami do bujania,
        odpinanym bokiem i podwieszanym dnem dla noworodka. 120/60 włożę normalny
        materacyk kokosowy. Na allegro 275zł. Bez kosztów przesyłki. Wózek kupiłam
        używany również na allegro, taki jak chciałam + dołączony fotelik (500zł)
        • r.kruger mrowka75 09.09.05, 16:29
          chciałam takie łóżeczko-kojec kupić Mikołajowi (obija mi się o szczebelki) a
          łóżeczko zostawić dla Adasia-co myślisz???
        • sisi55 Re: te większe zakupy :) 15.09.05, 16:12
          U nas już wszystko stoi i czeka.
          No i co najważniejsze WIETRZY SIĘ!!!!!!! bo na serio strasznie czuć fabryką!!!!
          Nie wyobrażam sobie mojej małej leżącej w tych chemicznych oparach!!!!!!!

Mamy jeszcze do kupienia parę drobiazgów.

No i jeszcze czekają nas generalne porządki i wielkie pranie wszystkiego, co
          się do tego nadaje!!!!!

Myślę, żeby zacząć już niedługo - póki można wysuszyć na słońcu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka