1kinia1 16.09.05, 13:33 nie wiem jaki laktator kupić??? jakiej firmy? ręczny czy elektryczny? itd. proszę o wskazówki bardziej doświadczone koleżanki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanesa83 Re: jaki laktator? 16.09.05, 14:39 czesc jestem z sierpnia i bardzo polecam wyprobowany lektator elektryczny Nuka, bardzo fajny , mozna regulowac moc i predkosc ssania. W Niemczech koszt 35 euro - w Polsce ok 150 zlotych pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: jaki laktator? 16.09.05, 15:08 Ja polecam elektryczny Medeli-swietny,choc drogi. Zalezy ile masz zamiar odciagac i jak czesto,bo jesli rzadko,to mozesz zainwestowac w reczny Avent Issis-tez super.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: jaki laktator? 16.09.05, 22:54 Ja mam ręczny Medeli. Można do niego też dokręcić elektryczny, albo po prostu używać jako ręczny. Elektryczną końcówkę można kupić albo wypożyczyć (w IMiD parę lat temu wypozyczenie na jeden dzień kosztowało 3 zł). Ja akurat nie mam zamiaru często używać, więc mnie ręczny wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: jaki laktator? 16.09.05, 22:56 Zapomniałam dodać, że Medela sprzedaje też specjalne woreczki do mrożenia pokarmu. Dokręca się je do laktatora zamiast butelki. ja akurat za dwa miesiące mam wyjazd na cały dzień (10 godzin), więc takie woreczki bardzo się przydadzą. Odpowiedz Link Zgłoś