aiw_lys 16.10.05, 13:33 jak duzo odchodzi wód, żeby być pewnym że to to.... bo mi..... tak troszkę... i nie jestem pewna...w sumie skórcze są jeszcze nieregularne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aiw_lys Re: ile wód... 21.10.05, 15:50 mamy już doświadczone mamy w naszym dziale..w takim razie podbijam temat... acha i jeszcze jedno, czy obniżenie brzuszka jest warunkiem koniecznym do rozpoczęcia porodu? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_kotna Re: ile wód... 21.10.05, 16:05 no jak się obniża brzuszysko to znaczy że maleństwo powoli się już szykuje na światło dzienne.... Odpowiedz Link Zgłoś
aiw_lys Re: ile wód... 21.10.05, 16:08 tylko ze u mnie jak by "upławy" a brzuch wysoko... Odpowiedz Link Zgłoś
delta.x Re: ile wód... 21.10.05, 16:11 Podobno nie zawsze brzuszek w sposób zauważalny się obniży więc nie należy się tym sugerować, a co do wód to niestety jest to dla mnie wielka niewiadoma, bo przy pierwszym porodzie przebijano mi pęcherz w trakcie. Ale wydaje mi się, że każde sączenie się wód trzeba zgłosić lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
farpakon Re: ile wód... 21.10.05, 16:14 nie zawsze brzuszek obniza sie zauwazalnie. ja na przyklad mam brzuch wysoko, ostatnio tez tak mialam i czekalam na to obnizenie i nie doczekalam sie. a wody, to roznie. jesli to takie uplawy, to chyba jeszcze nic. ja poszlam do toalety z pelnym pecherzem i od razu wiedzialam, ze to to. ciekawe czy teraz tez tak bedzie? polozne w szkole mowily, ze kobieta od razu wie, ze rodzi. i mnie sie sprawdzilo. Odpowiedz Link Zgłoś