larakrofft 04.11.05, 16:42 jestem w koncówce 10t i mam straszne bóle kręgosłupa? czy u Was też wystąpiły tak wcześnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiek289 Re: Ból kręgosłupa 04.11.05, 16:50 Mi wyskoczyły ok 13 tygodnia. Ale u mnie to jest inna sprawa, gdyz niedawno miałam dyskopatię. Jak staram sie ruszać jest ok - bo ćwiczę przy tym mięśnie. Bóli dostałam po zwolnieniu - jak długo leżałam w łózku. Ja niestety muszę się przyzwyczaić do tego, iż będzi emi to doskwierać i staram się ćwiczyć - jednak tych ćwiczeń, które można wykonywać w ciąży jest bardzo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
goniag1978 Re: Ból kręgosłupa 04.11.05, 21:42 czesc no ja jestem w 15 tyg i tez odczuwam bole w dole kregoslupa ale wydaje mi sie ze to od krzesla w pracy mam dosyc niewygodne a jednak 8 godz przed komputerem robi swoje Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Ból kręgosłupa 05.11.05, 10:52 Podobno tak ma być, ponieważ rozciągają się wiązadła macicy i ból promieniuje. Mnie jednak martwi co innego, leczyłam kręgosłup po porodzie, dość długo, miewałam takie ataki, że po schyleniu się nad łóżeczkiem nie byłam w stanie ani wziąć na ręce synka, ani w ogóle się wyprostować. Lekarka stwierdziła, że mogę ale nie muszę mieć problemów w drugiej ciąży. Z tym że jeśli kręgosłup zacznie mnie boleć już na początku ( a tak się stało), to mam jak w banku leżenie do końca. Idę we wtorek do ginki, zobaczymy czym się to skończy, zwłaszcza że jakby tego było mało rozchodzi mi się spojenie łonowe. Eeeehhhh w porównaniu z pierwszą ciążą, którą przeszłam bez problemów, jestem wrakiem, ale cóż wiek już nie ten )) Odpowiedz Link Zgłoś