Dodaj do ulubionych

ból głowy

16.11.05, 12:24
strasznie często boli mnie głowa, przed ciążą bolała mnie sporadycznie,
zastanawiam się czy tak ma być czy mam się udać z tym do lekarza....
Obserwuj wątek
    • zebra51 Re: ból głowy 16.11.05, 12:35
      Koniecznie zmierz cisnienie. Jesli przez pare dni bedzie podwyzszone -
      koniecznie wybierz sie do lekarza.
    • olutek_m Re: ból głowy 16.11.05, 13:02
      Może masz mało żelaza? Po zabiegu miałam bardzo częste bóle głowy mignerone z
      aurą. Dostałam na początku hemofer (bolał mnie po nim żoładek), a potem ferum lek.
    • asw3 Re: ból głowy 16.11.05, 13:16
      Mam tak samo! Od 12 tc średnio co 2 dni boli mnie dosyć mocno głowa,zazwyczaj
      wieczorem! Choć mnie przed ciążą też dosyć często bolała. Rozmawawiałam 2 razy
      na ten temat z lekarzem, który powiedział że jest to normalne w ciąży - zmienia
      się ukrwienie również w mózgu (mam nadzieje że nie przekręciłam)! Czytałam też
      na innym forum że dziewczyny często skarżą się na ból głowy szczególnie na
      przełomie 3i4 miesiąca. Jak mnie bardzo boli to biorę 1 tab. Apapu tak zalecił
      mi lekarz.
      Jak Cie to bardzo niepokoi to zadzwon do lekarza.
      • zebra51 To nie jest normalne, a w ciązy bardzo niebezpiecz 16.11.05, 13:27
        e.
    • allice80 Re: ból głowy 16.11.05, 13:38
      Ja niestety też mam to samo prawie codziennie mnie boli głowasad jest tak od 2
      tygodni.
      • allice80 Re: ból głowy 16.11.05, 13:39
        A ciśnienie mam 100/60 więc nie jest wysokie...
    • monisku32 Re: ból głowy 16.11.05, 19:13
      ja tez cierpie na bole glowy - zwlaszcza jak mam stresa... cisnienie strasznie
      niskie - wczoraj bylam u lekarza - 120/60, gin zalecil wizyte u neurologa, ale
      nie jestem przekonana - raczej mysle, ze to normalne - od grudnia ide na
      gimnastyke i basen dla kobiet w ciazy - mam nadzieje, ze sie rozluznie smile
    • maja051 Re: ból głowy 17.11.05, 09:55
      Przed ciażą cierpiałam na migrenowe bóle głowy. Raz na ok. dwa m-ce miałam
      atak. Lekarze i inni mówili, że jak zajde w ciąże bedzie lepiej - że wojna
      hormonów uwolni mnie od tego.
      Wrózba sie nie spełniła. Głowa boli mnie niemal codziennie - gin twierdzi że
      nie ma się czym martwić, ciśnienie dobre, reszta badań OK. To normalne w czasie
      ciąży. Ten ból jest jeszcze do zniesienia, ale już trzy razy miałam taka
      migrenę, ze wylądowałam na pogotowiu - nie wolno oczywiście podawać żadnych
      leków, ale pomaga mi zwykła glukoza w kroplówce.
      Już nie widzę nadziei na uwolnieie się od tego bólu.
      Teraz też boli... A to dopiero 15 tydz...
    • dawida25 Re: ból głowy 17.11.05, 11:41
      no, mnie też ostatnio boli jak fiks. Po jednej stronie zwłaszcza, czyli typowa
      migerna. I wczoraj mierzone miałam ciśnienie -niskie 110/75. Czytałam że to
      sprawa hormonów i często się zdarza u ciężarnych. Niepokojące jest gdy podczas
      bólu występują wymioty i zawroty głowy.
      • anula695 Re: ból głowy 17.11.05, 16:21
        Mnie boli tak samo, ale zdarza mi sie wymiotować z tego bólu..Dlaczego to
        niebezpieczne??Martwię się..
    • kkatie Re: ból głowy 17.11.05, 15:03
      ja dzisiaj z bolu az plakalam, czasem tak mam, ale dzis to bylo przegiecie.
      moze to przez ta paskudna pogode. juz od rana czulam bol i lyknelam apap, moj
      lekarz mowil, ze moge. ale w poludnie wzielam drugi, bo nic nie pomoglo. po
      drugim dopiero przeszlo.
      mam nadzieje, ze 2 tabletki w 1 dniu nie zaszkodza dzidzi sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka