mirabelll 16.11.05, 12:24 strasznie często boli mnie głowa, przed ciążą bolała mnie sporadycznie, zastanawiam się czy tak ma być czy mam się udać z tym do lekarza.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zebra51 Re: ból głowy 16.11.05, 12:35 Koniecznie zmierz cisnienie. Jesli przez pare dni bedzie podwyzszone - koniecznie wybierz sie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: ból głowy 16.11.05, 13:02 Może masz mało żelaza? Po zabiegu miałam bardzo częste bóle głowy mignerone z aurą. Dostałam na początku hemofer (bolał mnie po nim żoładek), a potem ferum lek. Odpowiedz Link Zgłoś
asw3 Re: ból głowy 16.11.05, 13:16 Mam tak samo! Od 12 tc średnio co 2 dni boli mnie dosyć mocno głowa,zazwyczaj wieczorem! Choć mnie przed ciążą też dosyć często bolała. Rozmawawiałam 2 razy na ten temat z lekarzem, który powiedział że jest to normalne w ciąży - zmienia się ukrwienie również w mózgu (mam nadzieje że nie przekręciłam)! Czytałam też na innym forum że dziewczyny często skarżą się na ból głowy szczególnie na przełomie 3i4 miesiąca. Jak mnie bardzo boli to biorę 1 tab. Apapu tak zalecił mi lekarz. Jak Cie to bardzo niepokoi to zadzwon do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
allice80 Re: ból głowy 16.11.05, 13:38 Ja niestety też mam to samo prawie codziennie mnie boli głowa jest tak od 2 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
allice80 Re: ból głowy 16.11.05, 13:39 A ciśnienie mam 100/60 więc nie jest wysokie... Odpowiedz Link Zgłoś
monisku32 Re: ból głowy 16.11.05, 19:13 ja tez cierpie na bole glowy - zwlaszcza jak mam stresa... cisnienie strasznie niskie - wczoraj bylam u lekarza - 120/60, gin zalecil wizyte u neurologa, ale nie jestem przekonana - raczej mysle, ze to normalne - od grudnia ide na gimnastyke i basen dla kobiet w ciazy - mam nadzieje, ze sie rozluznie Odpowiedz Link Zgłoś
maja051 Re: ból głowy 17.11.05, 09:55 Przed ciażą cierpiałam na migrenowe bóle głowy. Raz na ok. dwa m-ce miałam atak. Lekarze i inni mówili, że jak zajde w ciąże bedzie lepiej - że wojna hormonów uwolni mnie od tego. Wrózba sie nie spełniła. Głowa boli mnie niemal codziennie - gin twierdzi że nie ma się czym martwić, ciśnienie dobre, reszta badań OK. To normalne w czasie ciąży. Ten ból jest jeszcze do zniesienia, ale już trzy razy miałam taka migrenę, ze wylądowałam na pogotowiu - nie wolno oczywiście podawać żadnych leków, ale pomaga mi zwykła glukoza w kroplówce. Już nie widzę nadziei na uwolnieie się od tego bólu. Teraz też boli... A to dopiero 15 tydz... Odpowiedz Link Zgłoś
dawida25 Re: ból głowy 17.11.05, 11:41 no, mnie też ostatnio boli jak fiks. Po jednej stronie zwłaszcza, czyli typowa migerna. I wczoraj mierzone miałam ciśnienie -niskie 110/75. Czytałam że to sprawa hormonów i często się zdarza u ciężarnych. Niepokojące jest gdy podczas bólu występują wymioty i zawroty głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
anula695 Re: ból głowy 17.11.05, 16:21 Mnie boli tak samo, ale zdarza mi sie wymiotować z tego bólu..Dlaczego to niebezpieczne??Martwię się.. Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: ból głowy 17.11.05, 15:03 ja dzisiaj z bolu az plakalam, czasem tak mam, ale dzis to bylo przegiecie. moze to przez ta paskudna pogode. juz od rana czulam bol i lyknelam apap, moj lekarz mowil, ze moge. ale w poludnie wzielam drugi, bo nic nie pomoglo. po drugim dopiero przeszlo. mam nadzieje, ze 2 tabletki w 1 dniu nie zaszkodza dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś