jasama3 16.11.05, 20:55 mam pytanie czy jak miałyście kupione rożki to prałyście je czy nie trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konefka29 Re: rożek prać czy nie?? 16.11.05, 22:07 Prac jak najbardziej, w tym samym proszku w ktorym pralas ciuszki. Po pierwsze nie wiesz kto tego w sklepie dotykal, po drugie taki wyprodukowany jest mocno chemiczny tzn nadruki farb, produkcja materialu, po trzecie nie wiesz jak dlugo lezal w sklepie, magazynie i sie kurzyl. Twoj dzieciaczek bedzie nie raz dotykal rozka raczkami i buzka, wiec lepiej rzeby zadne swinstwa na nim nie pozostaly. Ja swoj dodatkowo lekko przeprasowalam, zeby odkazic. Odpowiedz Link Zgłoś
jasama3 Re: rożek prać czy nie?? 16.11.05, 22:25 nikt nie mógł dotykać bo był zamkniety w woreczku a zapachu farby nie czuć ale masz racje wypiorę dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
2anki Re: rożek prać czy nie?? 16.11.05, 22:25 A ja nie prałam ani nie prasowałam tak samo jak i kocyków. To tak jakby jeszcze wyprać pościel dla dziecka-kołderke i poduszkę(nie poszewki).Bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
marra1 Re: rożek prać czy nie?? 16.11.05, 22:29 Ja uprałam w pralce na delikatnym programie, bo mi sie juz nie chce schylac i jest OK. Tez przeprasowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jasama3 Re: rożek prać czy nie?? 16.11.05, 22:47 kołderkę musze przeprać;] ale to ręcznie bo troche jest zabrudzona ale ma 15 lat;] Odpowiedz Link Zgłoś
michalina761 Re: rożek prać czy nie?? 17.11.05, 08:46 Wyprałam i wyprasowałam i rożki i kocyk i kołderkę. Myślicie, że jestem szalona? Odpowiedz Link Zgłoś
kigo Re: rożek prać czy nie?? 17.11.05, 10:10 NIe, Michalina )), ja też wszystko wyprałam i wyprasowałam, z tym że kołderkę i poduszkę mialam po kimś, ale rożek i kocyki były nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
2anki Re: rożek prać czy nie?? 17.11.05, 11:31 No to zapodałam hasło do prania kołderek, a może jeszcze pampki jednorazówki odkaźić - no bo przecież nie wiadomo ile one stały w sklepie albo kto pakował itd hihi. Dziewczyny nieprzesadzajmy! Potem i tak będziemy się śmiać z tego Odpowiedz Link Zgłoś
2anki Re: rożek prać czy nie?? 17.11.05, 11:31 A i jeszcze pamiętajcie o tapicerce z fotelika samochodowego i wózeczka ) Odpowiedz Link Zgłoś
jasama3 Re: rożek prać czy nie?? 17.11.05, 11:47 2anki napisała: > A i jeszcze pamiętajcie o tapicerce z fotelika samochodowego i wózeczka ) o zapomniałam dodać że wózek stoi juz wyprany Odpowiedz Link Zgłoś
2anki Re: rożek prać czy nie?? 17.11.05, 11:54 Mówię o rzeczach ze sklepu takich zapakowanych prawie że febrycznie - bo z tego co pamiętam to jasama dostałaś po kimś wózeczek? Odpowiedz Link Zgłoś
tretus Re: rożek prać czy nie?? 17.11.05, 12:04 Ja rożek uprałam. Kocyk też. Poszycie wózka darowałam sobie, raczej nie będzie miał kontaktu ze skórą małego na początku. Moje kryterium prania to takie, jak coś będzie dotykać małego, zwłaszcza buzi to piorę, a jak nie to sobie daruję. Przy czym ubranka itp uprałam w pralce w 40 stopniach, natomiast kocyk czy rożek prałam w rękach, bardziej tak żeby wypłukac ewentualny kurz sklepowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jasama3 Re: rożek prać czy nie?? 17.11.05, 12:21 tretus napisała: > Ja rożek uprałam. Kocyk też. Poszycie wózka darowałam sobie, raczej nie będzie > miał kontaktu ze skórą małego na początku. > > Moje kryterium prania to takie, jak coś będzie dotykać małego, zwłaszcza buzi > to piorę, a jak nie to sobie daruję. Przy czym ubranka itp uprałam w pralce w > 40 stopniach, natomiast kocyk czy rożek prałam w rękach, bardziej tak żeby > wypłukac ewentualny kurz sklepowy. no tu sie zgadzam to co bedzie miał bezpośredni kontakt z bobasem lepiej przeprać Odpowiedz Link Zgłoś
swietlik111 Re: rożek prać czy nie?? 17.11.05, 13:34 ja prałam i kurcze z jednego juz mała wyrosła, właściwie był za mały od początku... aha i lepsze są rożki z usztywnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
moniqua79 Re: rożek prać czy nie?? 17.11.05, 13:44 ja wypralam wszystko i rozki (poza kokosowym wkladem :]), obicia z fotelika oraz wozka, kocyki, Pieluchy tetrowe oraz swoje koszule do porodu i karmienia - moze rzeczywiscie przesadzilam.... wszystko to tez przeprasowalam - dla zabicia czasu m. ____________________ moje pierwsze dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
sisi55 Re: rożek prać czy nie?? 17.11.05, 14:08 Ja rożek wyprałam normalnie w pralce w 40 stopniach (wczesniej wyjęłam usztywnienie) i delikatnie przeprasowałam. Był nowy, ofoliowany, ale smierdrział nowiścią tzn. chemią. Tak samo zrobiłam z wszystkimi kocykami, ubrankami, kombinezonem (nie wspomne o pieluchach, ręczniczkach i pościeli). Nie prałam tylko obicia wózka i fotelika, ale za to porządnie wywietrzyłam na balkonie - jak jeszcze było ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś