Dodaj do ulubionych

bierzecie cerazette?

23.01.06, 11:52
Na forum niemowlę przeczytalam, ze niektórzy lekarze odradzaja stosowanie tych
pigułek karniacym mamom, zwłaszcza karmiacym chłopcow. jakies zenskie hormony
moga przeniknąc do organizmu dziecka i to moze byc widoczne u chłopcow za
kilka lat. Slyszalyscie cos na ten temat? Moj lekarz mi nic nie wspominal o tym...
Obserwuj wątek
    • jadis76 Re: bierzecie cerazette? 23.01.06, 12:51
      ja slyszalam tylko, że to nie jest do końca skuteczne
      od mojego endokrynologa
      i że jak się bierze cerazette to lepiej się jeszcze jakoś zabezpieczać
      ale ja nie biorę więc nie mam doświadczenia
      • hautnah Re: bierzecie cerazette? 23.01.06, 13:01
        ja bralam te pigulki, ale mialam caly czas krwawienie.
        juz nie karmie i biore inne.
    • annq27 Re: bierzecie cerazette? 23.01.06, 13:57
      biorę smile nie krwawię i czuję się na nich świetnie...no ale to zawsze kwestia indywidualna, niestety jak z każdym hormonem. z tego co wiem dawka jest tak znikoma że nie ma wplywu na dziecię a skutecznosc ma dobra pod warunkiem ze bierze sie co dzien o tej samej godzinie + karmienie piersia.
    • gocha34 Re: bierzecie cerazette? 24.01.06, 22:44
      Ja biorę i czuję się b.dobrze.Też mam chłopca więc miałam obawy,ale mój gin
      zapewniał ,że nie musze się bać.Jedyny problem to regularność!Jakoś udaje mi
      się -ustawiłam przypomnienie w kom.na 22.Mam nadzieję ,że są skuteczne przy
      karmieniu-nie planujemy trzeciego malucha!Przynajmniej narazie nie.
      • mart44 Re: bierzecie cerazette? 24.01.06, 22:52
        Ech, brałam 2miesiące, potem zrezygnowałam, a teraz - po 6tyg, przy śladowym
        karmieniu - wciąż nie mam okresu. Już robiłam test ciążowy, ale i tak nie wiem
        co o tym myśleć.
        • alciafedo Re: bierzecie cerazette? 24.01.06, 23:13
          ja tez biore
          czuje sie swietnie
          krwawienie mialam tyko przy pierwszym opakowaniu i roche sie przestraszylam ale
          przeszlo i jest ok juz 4 opakowanie
          bede miala kontrolne usg jakos 13 lutego i doktor oceni czy w srodku tez jest
          wszystko ok

tez slyszalam o regulansci
          trzeba brac o tej samej porze mozliwe przesuniecie do 3 h

przy zwyklych ta roznica moze dojsc do 12h i tez nie powinno ie nic stac

ja biore regularnie i karmie piersia
          • azbestowestringi implant 25.01.06, 13:37
            w ulotkach w anglii jest informacja , ze cerazette mozna nawet z 12godzinnym
            opoznieniem wziac (i to jest wrecz podawane jako jeden z plusow w porownaniu z
            innymi pigulkami) . w polskich natomiast jest napisane, ze do 3 godzin mozna
            sie zapomniec.
            bralam 3 miesiace cerazette, teraz mam wszczepiony podskornie w ramie implant
            Implanon. i jest super. dziala do 3 lat , mozna wyjac w kazdej chwili.
            miesiaczki jeszcze od porodu nie dostalam i obym jak najdluzej jej nie miala big_grin
            • smeagoul Re: implant 25.01.06, 14:33
              ciekawe czy w polsce tez sa takie implanty??? macie lub miałyście taki implant-
              jakie sa jego koszta?
              • madelaine6 Re: implant 25.01.06, 15:24
                wow,azbestowe napisz cos jeszcze o tym?jak sie nazywa?
                kurcze,super metoda!ja tez tak chce
                • azbestowestringi Re: implant 25.01.06, 16:27
                  implant sie nazywa implanon, ma dlugosc 4cm, szerokosc 2mm, wszepia sie go
                  poskornie w ramie od wewnetrznej strony. wydziela z siebie hormon,ktory
                  antykoncepcyjnie dziala 3 lata (albo krocej, jesli zdecydujesz sie go wyjac
                  wczesniej). poniewaz nie mialam jeszcze miesiaczki to jest duze
                  prawdopodobienstwo, ze tak sie utrzyma przez okres dzialania "wszywki" albo
                  bede miala lekkie plamienia zamiast okresu.
                  nie widac, nie czuc. jst super.
                  w anglii daja go za darmo. jak zreszta cala reszte antykoncepcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka