Dodaj do ulubionych

duża jak na swój wiek!

03.02.06, 16:06
Dziś na szczepieniu pani doktor na moją odpowiedz o wiek Julii (ma 5 miesięcy
bez 6 dni) powiedział ze ta wygląda na dobre 6 miesięcy z hakiem. Ale ona
długa jest 71 cm. I waży prawie 7 kilo - 6950 dokładnie.
Obserwuj wątek
    • aniapatryk Re: duża jak na swój wiek! 03.02.06, 16:53
      hihihihi mojemu daja 8-9 m-cy jak go widza,tym bardziej i z od zawsze prawie w
      pionie jest.Moj ponad 8 k i około 72 cm,a my rodzice malutcy jestesmy,ciekawa do
      kogo sie wrodził smile))))
    • patoga Re: duża jak na swój wiek! 03.02.06, 17:56
      Ali też dawali 6 miesięcy jak miała tylko 3 smile
      Wielkie te nasze bobasy.
      Nie mogę się pochwalić że miałam malutkiego "dzidziusia" bo odrazu była wielka
      panna smile
    • justa67 Re: duża jak na swój wiek! 03.02.06, 18:47
      Ja wczoraj byłam na szczepieniu: Olga 27 stycznia skończyła 4 miesiące i waży
      8500 g ( no, ale mieliśmy dobry start 4650 g i 62cm).
    • santta Re: duża jak na swój wiek! 03.02.06, 19:50
      Maja jak miała równo 4 miesiące ważyła 7300, waga urodzeniowa 3 kgwink I tylko
      na samej piersi.
      • miodzio_k Re: duża jak na swój wiek! 03.02.06, 20:21
        Ach te dzieci! Julka Jest drobniutką panną ale długą za to. Przez te 5 miesięcy
        przybrała 2300 i urosła 14 cm.
        • miodzio_k poprawka 3300 g 03.02.06, 20:21

• mamusia_chlopczyka Re: duża jak na swój wiek! 03.02.06, 21:19
      ah... a nasz Staś 8200 i 67cm... i też zawsze głowa prosto... nikt nie wierzy że
      ma 4,5 miesiączka... małe wielkoludziki
      • ninjo Re: duża jak na swój wiek! 06.02.06, 22:54
        a Natalka ma dzis dokladnie 5 miesiecy i dzis waga pokazala 8700g... Wlasciwie
        nie powinnam byc zdziwiona, bo przybiera regularnie co miesiac 1kg, ale to w 3
        miesiacu juz sie chyba powinno zmienic smile
        mam nadzieje, ze nie wyjdzie za daleko za siatke centylowa (teraz jest w 97-
        mym), a urodzila sie majac tylko 3200g, wzrost 53 cm (a teraz 68cm)
        a mleka je bardzo malo, maks 600ml dziennie, dziwy jakies smile
        czy jest jakies ciezszy bobas? mam nadzieje, ze nie tylko ja mam takiego malego
        grubaska smile
        • kika_kika Re: duża jak na swój wiek! 06.02.06, 23:01
          Maks ma coś koło tej wagi i mierzy sobie 71cm i też mleka pije niewiele - tzn
          samego bo żeby "podciągnąć" go jakoś w tej kwestii 2 x zagęszczam - baaaaaardzo
          delikatnie tzn na 210ml wody i 7 łyżek mleka daję 3 łyżki kleiku/kaszki
          oprócz tych 2 kaszek pije 240ml mleka (czyli razem ok 650-700ml) i do tego
          słoik obiadku z połową musu jabłkowego - niestety - bez takowego obiadek
          niepapu....
          do tego 100-200ml picia (sok, herbatka z soczkiem)
          a urodził się 3690 i 54cm.
          NIe jest tłuściutki - Twoja Natalka też przecież taka nie jest smile - ot poprostu
          duże smile
          • ninjo Re: duża jak na swój wiek! 06.02.06, 23:11
            dzieki, kika za pocieszenie!

ja nawet tak bardzo sie nie martwie o jej kilogramy. najbardziej sie balam, ze
            bedzie niejadkiem (taka nasza rodzinna tradycja), a ona pieknie je lyzeczka
            rozne nowe dania (tylko marchewki i brokulow nie polubila, a juz jutro
            wprowadzamy indyka i zobaczymy smile ) no, nie liczac tego, ze sobie pruka ustami
            w trakcie karmienia i wsadza raczki do buzi namietnie.

pocieszam sie, ze tez pod wzgledem wzrostu i obwodu glowy jest w 97 centylu.

ostatnio terapeuta spojrzal na nia i krzyknal: "Kobieto! Ty masz cellulitis!" i
            nie bylo to do mnie wink
            • kika_kika Re: duża jak na swój wiek! 07.02.06, 13:48
              smile)
              Maksio już wsuwa obiadek: kurczak z jarzynami i jabłkiem - baaaaaardzo mu
              smakuje smile
              mnie tylko martwi że samego mleka nie chce... co to jest na niego te 120-
              150ml?? jak widze na opakowaniu norme: 180-210 na jego wiek to sie za głowe
              łapie... ale swoją drogą wiem że jest w stanie tyle zjeśc (kaszki i zupki)...
              ale mleka... teraz nie smile przed świętami owszem, tyle wypijał, a teraz nie i co
              mu zrobisz?? taka jego uroda i tyle
              Najważniejsze że jedzą, rosną i nie chorują!!
              A że jecie już łyżeczką - zazdroszczę... Maksio jeszcze nie potrafi - chociaż
              co kilka dni próujemy - najbardziej lubi napakować do buzi (udając że połyka -
              a ja mu głupia dalej daje) i wypluć wszystko z dzikim uśmiechemsmile)) wszsytko
              fajdając: ubranko, śliniak, łapki, moja buzie, bluzke, spodnie, dywan i całe
              krzesełko.... a buzia maksia to jeszcze dłuuugo po jedzeniu jest pomarańczowa
              od marchewki smile)) - no i tak zjemy sobie ok 5 łyżeczek i dalej siadamy na
              butelke bo wszystko już zimne, no i moja cierpliwość jeszcze nie jest super
              wyszlifowana wink
              no i ten jęzorek maksia... dalej wszystko wysuwa z buzi... - ponoć to mechanizm
              obronny przed zaksztuszeniem się... ponoć przechodzi samo... zobaczymy smile
    • anetkacperek Re: duża jak na swój wiek! 07.02.06, 13:23
      To co ja mam powiedzieć mój Kacperek 13lutego skończy 5 miesiecy a dwa tygodnie
      temu bylismy nsa szczepieniu i mały obecnie waży 8800 i 74 dł. to dopiero
      kolos.Karmię go tylko piersią,co prawda doktorka byla zdziwiona,że ja taka
      drobniutka(ważę 57kg)mam takiego dużego synka,pozdrawiamy
      • milka1974 Re: duża jak na swój wiek! 08.02.06, 15:02
        A co mam powiedzieć ja? W poniedziałek mały miał 20 tygodni czyli coś koło 4,5
        miesiąca i podczas wizyty u lekarza był mierzony i ważony - 10,100 kg!!! Czy
        jest tu większy człowieczek?
        Co prawda Artur ma bardzo wysokich rodziców ale ręce już omdlewają sad
        A wiek jaki nam dają? Wszyscy mówią że wygląda na roczne dziecko smilesmilesmile Już
        boję się co będzie gdy zacznie jeździć w spacerówce - te komentarze w
        stylu "taki duży a jeszcze nie chodzi", "taki duży a wszędzie go
        wożą" smilesmilesmilesmilesmilesmilesmile
    • jadis76 Re: duża jak na swój wiek! 09.02.06, 22:57
      my też dzisiaj po szczepieniu
      mamy 5 miesięcy bez 7 dni
      waga 7700
      na szczęście jakoś ta waga się "rozklada" na dlugości 76 cm
      wyrastamy z rozmiaru 74
    • mamadwojkiam Re: duża jak na swój wiek! 17.02.06, 21:54
      Oj kolosy z was. Ania ma 5 m-cy i tydzień waży 6400g i ma 76 cm - urodzeniowa
      3400g w 37 hbd. Jak jej brat jest długa i szczupła. Mateusz w lipcu skończy 4
      lata wzrost 110 cm a waga 16 kg
    • aga21c Re: duża jak na swój wiek! 18.02.06, 00:00
      No cóż. Moja ola za 6 dni bedzie niała 5 miesięcy a waży 8,300 i rozmiarówka
      74. Już miesiąc temy pani doktor powiedziala, ze wygląda na dobre 6 miesięcy.
      Teraz te dzieci chyba jakieś dorodniejsze mamy smile
      • smeagoul pobijamy wszystkich!!!!! 26.02.06, 11:10
        Maciek urodził się 4 października Rozmiarówka 74/80 a waga 9100!!! waga
        urodzeniowa 4650.
        • 1kinia1 Re: pobijamy wszystkich!!!!! 26.02.06, 14:33
          Maksio też ma 9100 gr - ur. 22.09.2005 - urodzeniowa 4120 gr
          • kajda3 Re: pobijamy wszystkich!!!!! 26.02.06, 18:43
            to my tez się pochwalimy smile) Wojtek ur.25 wrzesnia, waga urodzeniowa 3960 a
            obecnie waży 10200!!!!! np.body nosimy na 96 smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka