Dodaj do ulubionych

Lodz - Ja tez Maj 2006!!

16.02.06, 00:42
Czesc Jestem juz mama malej Francuzeczki Oli, a w koncu maju w Lodzi
przyjdzie na swiat jej braciszek. Drogie Mamy, napiszcie do nas; bedzie nam
super fajnie.
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • mysza_33 Witam nową majową mamusię :-) 16.02.06, 08:00
      Hej, ja też spodziewam się synka, jak chyba większość z nas, choć majowych
      dziewczynek na tym forum też sporo.
      Pozdrawiam Cię serdecznie i zapraszam do pogaduch z nami smile

Pa
      Mysza
    • kropka1005 Re: Lodz - Ja tez Maj 2006!! 16.02.06, 10:06
      witam Cie i łódź i maj - cóż wszystko się zgadzasmile.Ja mam termin na 21 i
      prawdopodobnie bedzie to córeczkasmile.pozdrowionka
      • kapuhy_a Re: Lodz - Ja tez Maj 2006!! 16.02.06, 12:13
        hej hej tu Pabianice smile no i też maj tyle,że 26 smile No i noszę moją córeczkę
        pierwszą i wyczekaną.Największy skarb jaki posiadam smile
        • pinik Re: Lodz - Ja tez Maj 2006!! 16.02.06, 14:13
          Hej kapuhy,

wlasnie wczoraj wyczytalam, ze jestes z Pabianic! I bylo mi b. milo. Moi oboje
          rodzice stamtad pochodza (ja z Lodzi). Napisalam ci wczoraj maila na priva, ale
          nie wiem, czy go dostalas.

Pozdrawiam Pabianice!!!
          • kapuhy_a Re: Lodz - Ja tez Maj 2006!! 16.02.06, 16:37
            oj kurcze nie sprawdzałam gazetowego konta :] posługuje się przeważnie tym z
            interii ale zaraz popędzę bo może mam całą skrzynkę zapchaną i nic o tym nie
            wiemsmile Jak sama nazwa wskazuje(mój nick pochodzi od Kłapouchego-tak się kiedyś
            podpisał kapuhy )Osieł ze mnie no czasem Kapusta
            • mischka49 Re: Lodz - Ja tez Maj 2006!! 16.02.06, 22:47
              Dziewczyny Hej!
              Super mi milo, ze piszecie. To super! Dla tych co Lodz i okolice, moze sie
              spotkamy gdzies na czekoladzie i pogadamy? Jak tam Brzuszki? Daja wam juz
              w "kosc"? Ja dopiero w czasie tej 2ej odczuwam co to znaczy byc w ciazy.
              Trzymajcie sie.
              moj adres perso: mischka49@wp.pl
              • kropka1005 Re: Lodz - Ja tez Maj 2006!! 17.02.06, 10:22
                czekalada hmm, brzmi nieżle. smile chętnie spotkałabym się z mamusiami.
                pozdrowionka
                • monikajacka Re: Łodź-spotkanko? 17.02.06, 10:27
                  JA również chętnie spotkam majowe mamy w jakimś przytulnym miejscu bez palaczy
                  i hałasu.A co do czekolady-niestety nie jadam słodyczy(uroki ciąży) ale chętnie
                  zjem coś równie pysznego i spędzę miło czas z Wami.Pozdr.
                  Monika
                  • kapuhy_a Re: Łodź-spotkanko? 17.02.06, 12:27
                    pewnei i ja się dołączę o ile dobrze zniosę podróż do Łodzi...nie chcę ciągnąc
                    męża więc będę jechała busem jakby co...na pewno w łódzi będę w jakiś
                    poniedziałęk ale nie wiem który smile może na początku przyszłego miesiąca...bo
                    musze kupić tacie listewki do budowy mebelków smile sobie farbę do malowania i parę
                    innych duperelków...więc jakby co dajcie znać...
                    Aha znalazłąm wreszcie na siebie odziez ciążową w moim "uroczym mieście"gdzie
                    nigdzie nic nie ma..,i właśnie zamierzam sobie kupić smile rozmiar 1 to mój rozmiar
                    smilemoże byuć jeszcze za tęgi no ale do końca ciązy powinnam "dorosnąć" dzis równo
                    26tygodni mi stuknęło..z tej okazji idę piec ciacho...z bardzo dziwnego
                    przepisu...już je jadłam ale nie piekłam więc jak się uda to chętnie podam przepis
                    Buziaki
                    • mischka49 Re: Łodź-spotkanko? 17.02.06, 14:34
                      Dziewczyny, super! A moze tak spotkanie w Lodzi w polowie marca (ociepli sie
                      prawdopodobnie!?) i bez wzgledu na to, czy to bedzie dobra kawa, czekolada,
                      herbatka, etc ..., na mile spotkanie zawsze jest czas.
                      Dobrze byloby tylko wiedziec jak to wyglada w praktycz, tzn jakie sa dni, ktore
                      wam nie pasuja? Co Wy na o?
                      Pozdrawiam i Mamy i brzuszki wiosennie (juz mi ta zima troche zbrzydla)
                      • kropka1005 moje dni wolne 17.02.06, 15:17
                        w środy i piątki odpada niestety no i czasem mam w weekend zjazd ale zajęcia sa
                        tylko do 15 więc wieczorkiem nie bedzie problemu. Może jakaś herbaciarnia by
                        sie nadała...
                        • mischka49 Re: moje dni wolne 17.02.06, 15:37
                          Obawiam sie,ze dla Mam, ktore nie sa z Lodzi tylko z okolic, weekendowe
                          spotkanie moze byc nie praktyczne; ja tez mam zjazdy co 2tygodnie. A moze
                          poniedzialkowe popoludnia? Sa wsrod nas Mamy co pracuja?
                          Ojej, moj brzuszek, dostaje puk puk za darmo.
                          • kapuhy_a Re: moje dni wolne 17.02.06, 22:12
                            Ja właśnie miałam zaproponować poniedziałek...mam przystanek przy centralu więc
                            może gdzieś w centrum?łatwiej mi będzie dotrzeć....i poczekajmy aż te śniegi
                            trochę ustąpią...bo brodzenie w ciapie....uchh...
                            Dostosuję się do grupy oczywiście dajcie znać co i jak...mam juz dosyć siedzenia
                            w domku smile NO i wreszcie ktoś kto zrozumie co to jest noszenie balonika przed sobąsmile
                            • monikajacka Re: moje dni wolne 18.02.06, 11:07
                              Poniedziałek jest ok.,mi właściwie pasują wszystkie dni oprócz wtorku-bo
                              właśnie we wtorek zamierzam chodzić do szkoły rodzenia.Teraz już nie pracuję i
                              nie mam maluszka w domu więc każdy dzień i pora są dobre.Dopasuję się do Was.
                              Pozdr.Monika
                            • kropka1005 spotkanko 18.02.06, 15:38
                              podziedziałek jest ok. Tez mam przystanek do centralusmile
                              • kapuhy_a Re: spotkanko 18.02.06, 17:22
                                No to byle do roztopów...już się nie mogę doczekac...w piątek idę po pierwsze
                                spodnie ciążowe w rozmiarze 1...hehe..dopiero teraz mogę sobie takie
                                kupić..wcześniej nie miałam na co i spokojnie mieściłam się w zwykłe lekko
                                rozciągliwe Orsay
                                • enka12 Re: spotkanko 20.02.06, 11:28
                                  ja tez chętna na spotkanie majoweczek smile tu enka smile 29 tc smile nie wiem jeszcze
                                  jak stoję z poniedziałkami, bo moze wlasnie w poniedzialki wypadnie mi szkola
                                  rodzenia, dam znac lada dzien smile
                                  • dollores1 Re: spotkanko 20.02.06, 17:34
                                    witam,
                                    ja też jestem chętna na spotkanie, ale nie ukrywam, że wolałabym żeby było
                                    względnie ciepło, bo będę z dzieckiem
                                    • kapuhy_a Re: spotkanko 20.02.06, 18:54
                                      hehe ja też czekam na ciepło...bo zwyczajnie zaczynam się nie dopinać w mooich
                                      kurteczkach zimowych smile zresztą nic dizwnego.Są w rozmiarze "S" smile)))
    • kapuhy_a Szkołą rodzenia/.... 20.02.06, 15:00
      jejku czy wy już chodzicie do szkoły rodzenia?U mnie w tej zakichanej mieścinie
      nadal czekam na rozpoczęcie zajęć.Podobnież dopiero pod koniec marca do mnie
      zadzwonią...jestem przerażona,że tak późno ale nie mam innej opcji...boję się,że
      nie zdąrzę..a do Łodzi nie mogę nadal jeździć...czy któraś też tak czeka na
      rozpoczęcie zajęć?czy tylko ja mam pecha?
      Aha w Pabianicach szkoła kosztuje 50zł a ile u was?
      • kropka1005 Re: Szkołą rodzenia/.... 20.02.06, 16:04
        ja też czekam na szkołę w połowie marca sa dopiero zapisy w matce polce.szkoła
        jest za darmo.wszystkie majóweczki, które beda chodzić do szkoły w matce polce
        mogą zapisać się dopiero w połowie maja...wczesniej niema szanssad
        • kapuhy_a Re: Szkołą rodzenia/.... 20.02.06, 18:53
          hmmm bezpłatna?a to dziwne...musze się skonsultować z moją panią doktor...bo jak
          faktycznie mam rodzić w CZMP to może i lepeij jakbym i tam do szkoły
          chodziła?kurczę....
          • enka12 Re: Szkołą rodzenia/.... 20.02.06, 19:08
            mialam zamiar tam chiodzic, ale godziny zajec są jakies pomylone.. pracuje i
            nie mam mozliwosci raz w tygodniu zrywac sie z pracy na 4 godziny ( z
            dojazdem.. od dzisiaj chodze na broniewskiego.. tez bezplatnie, popoludniami...
            lezy u nichpoki co organizacja.. zobaczynmy ajk bedzie dalej,
            • kapuhy_a Re: Szkołą rodzenia/.... 21.02.06, 18:33
              A jakie są godziny szkoły w CZMP???
              • kropka1005 Re: Szkołą rodzenia/.... 21.02.06, 20:06
                jeden raz w tygodniu 9 30 - 12. zapisy sa tylko 15 marca dla majówek od 9 - 12
                i można albo telefonicznie albo osobiście. Mnie godzinki pasują bo siedze w
                domku na zwolnieniu, a mężulek w pracy sie dogada.
                • kapuhy_a Re: Szkołą rodzenia/.... 22.02.06, 11:10
                  ja swojego nie mogę namówić...no za nic w świecie...zresztą te godziny jemu
                  odpadają...kurczę muszę pomyśleć czymam jak tam dojeżdżać....
                  • kropka1005 Re: Szkołą rodzenia/.... 22.02.06, 13:01
                    no tam to chyba 11 a potem się przesiaść na 62 które ma przystanek pod samym
                    szpitalem
                    • mischka49 Re: Spotkanie 22.02.06, 22:49
                      Dziewczyny,
                      Czy odpowiada Wam spotkanie po 15 marca; tak sie sklada, ze jeszcze nie ma mnie
                      w Lodzi. Jesli sa Mamy z babelkami, moze istnieje w Lodzi miejsce gdzie My
                      mozemy pogadac i napic sie czegos, a dzieci pobawic sie wspolnie, lub tez byc
                      pod opieka jakiejs opiekunki przez godzinke....
                      Co Wy na to?
                      • monikajacka Re mnie pasuję! 23.02.06, 12:47
                        • kropka1005 Re: Re mnie pasuję! 23.02.06, 17:51
                          mnie równiez tylko po południu.
                          • kapuhy_a Re: Re mnie pasuję! 01.03.06, 21:30
                            spoko mnie też
    • kapuhy_a Re: Lodz - Ja tez Maj 2006!! 01.03.06, 21:36
      Dziewczyny łodzianki pomocy bo nie wiem co zrobić...byłam dzisiaj u mojej
      ginki.Chciałąm ją podpytać gdzie mam rodzić bo nie wiem co ze szkołą
      rodzenia...i...wróciłam z niczym...powiedziałą że to moja decyzja i ja ją mam
      podjąć sama...co robić?do CZMP jak mni ezłapiąskurcze to mogę nie zdąrzyć
      dojechać autem bo mieszkam w Pabianicach..a znowu w moim szpitalu boję się
      rodzić...wiem że jak coś będzie nie tak to tutaj moje dziecko raczej nie
      przeżyje...albo ...albo będzie niepełnosprawne...nie przepadają tutaj za
      cesarkami(choć mówiono mi że raczej cesarka)zmuszają dziewczyny do naturalnego
      porodu.Szkoła rodzenia jest płatna.Poród rodzinny też podobnie jak
      znieczulenie...JAk na dyżurze będzie za mało personelu to gdybym się zdecydowała
      na rodzinny to do niego nie dojdzie...boję się bo znam siebie.Jestem maxymalną
      panikarą.Jak cos mnie przestraszy to będzie naprawdę ciężko mnie
      uspokoić...Kochane pomóżcie...Aha i czy macie nr tel do szkoły rodzenia w
      CZMP?jak coś to poproszę o wszelkie wskazówki...jestem spanikowana delikatnie
      mówiąc...
      • dollores1 Re: Lodz - Ja tez Maj 2006!! 01.03.06, 22:52
        proponuję poczytać o CZMP i innyh szpitalach w Łodzi
        generalnie o CZMP często słyszałam opinię, że starają się jak najwięcej
        porodów "puścić dołem" i cesarki robią niechętnie - ale to tylko opinie, ja tam
        nie rodziłam
        nie sądzę żeby poród posuwał się tak szybko żebyś nie zdąrzyła do szpitala -
        zazwyczaj od momentu regularnych skurczy do ostatniej fazy porodu mija kilka a
        nawet kilkanaście godzin
        ja na twoim miejscu wybrałabym najlepszy w moim odczuciu szpital w Łodzi (a
        niekoniecznie najblższy)
        • kapuhy_a Dylematy pabianickiej ciężarówki c.d. 02.03.06, 12:48
          hmmm przez te dylematy szpitalne prawiwe nie mogę spać...jestem zestresowana i
          nie wiem co robić...a tu zegar tyka i musze na gwałt coś wybrać i tam zacząć
          szkołę rodzenia...
          Jaki jeszcze szpital polecacie w Łodzi?Chodzi mi o jak najlepsze zaplecze dla
          dzidziusia,bo boję się ze coś pójdzie nie tak...
          • dollores1 Re: Dylematy pabianickiej ciężarówki c.d. 02.03.06, 13:30
            Oprócz CZMP najlepsze zaplecze kliniczne ma Madurowicz, bo jest to szpital
            kliniczny AM (trzeba się liczyć z obecnością studentów, chociaż podobno można
            nie wyrazić na to zgody).
            Ja tam będę rodziła (moja ginka tam pracuje i zrobi mi cc), ale nie wypowiem
            się na temat tego szpitala bo go nie znam. Opinie są różne tak jak o każdym
            szpitalu.
            Poprzednie dzecko rodziłam w Jordanie (też cc), ale niestety zamknęli tam
            porodówkę. A szkoda bo na pewno wybrałabym go po raz drugi.

Poza tym porodówki są jeszcze w Rydygierze (ma dobre opine) oraz w Koperniku.
          • kropka1005 Re: Dylematy pabianickiej ciężarówki c.d. 02.03.06, 13:34
            cześc ja rodze w MP.nie doradze Ci który szpital poniewaz wydaje mi się ze to
            indywidualna decyzja( i ile osób tyl opinii, którymi trudno się sugerować),
            wiem ze w Mp mają dobry sprzet dla dziecka, więc jeżeli coś - odpukać to na
            pewno fachowo zajma się dzidzią(a nie beda jej przewozić do CZMP jak co) i
            tobą, nie spotkałam się z oporem u znajomych co do cesarki, miały i nie było
            kłopotu. nie wiem, może warto odwidzić jakiegoś lekarza z MP i skonsultowac się
            z nim. ni emusisz rezygnować ze swojego gin, ale może lekarz z MP przybliży Ci
            wszystko, wyjaśni i rozwieje wątpliwości. nie wiem czy do diasona chodzisz
            jeszcze na usg, ale jeśli tak to możesz spróbowac wyznaczyć sobie tego samego
            dnia co usg wizytę do jakiegoś lekarza który tam pracuje - wszyscy z matki
            polki i porozmawiać otwarcie.
            jeżeli chodzi o telefon do szkoy rodzenia to już podaję:042 271 10 24 najelpiej
            dzwonić zaraz po 9 bo o 9 30 zaczynają sie zajecia i trudno sie dobić
            telefonicznie. pozdrawiam
            • kropka1005 aga sprawdz pocztę 02.03.06, 13:44
              coś Ci tam wysłałamsmile
              • enka12 Re: aga sprawdz pocztę 03.03.06, 15:50
                ufff... wybralam szpital - Madurowicz.. zmienilam ginekologa (tak to dziwne w
                31 tyg. ciazy, ale juz nei moglam zniesc swojej) i generalnie sie uspokoilam w
                temacie porodu i opieki medycznej.. teraz spokojnie moge sie zaczac bac
                fizjologii smile chodze do szkoly rodzenia na broniewskiego.. narazie jestem
                srednio zadowolona,a le zobaczymy jak bedzie dalej...

Buziaki!
    • kapuhy_a Dzięki dziewczyny. 03.03.06, 21:46
      Podjęłam deyzję.Rodzę w centrum,dostałam namiar na położną z bloku 2 i bedzie
      git.Przestałam się bać.W przyszłym tygodniu jedziemy do pani się wywiedzieć
      wszystkiego.Jejku chyba dzisiaj zasnę spokojnie.
      • fifka123 Re: Dzięki dziewczyny. 05.03.06, 15:16
        cześć,
        ja też będę, tzn. mam taki zamiar rodzić w centrum ( mieszkam ok. 120 km od
        Łodzi)i zupełnie nie znam zwyczajów panujacych w tym szpitalu. Czy można umówić
        się z konkretną położną ? masz namiar na dobrą położną ? proszę jeżeli możesz
        napisz mi coś więcej smile pozrawiam Aga
        • kapuhy_a Re: Dzięki dziewczyny. 05.03.06, 16:13
          Zaraz wyślę Ci pma..sprawdź pocztę na gazecie
    • polaquinha Wrazenia z CZMP 06.03.06, 20:46
      Dziewczyny niedawno sie wam przedstawialam.Tez jestem z Lodzi i jestem bardzo chetna na Wasze spotkanko rowniezbig_grin
      Ale teraz chcialam powiedziec o czyms innym.W czwartek trafilam do szpitala-CZMP.Dostalam skierownie ze wzg na zagrozenie przedwczesnym porodem sad((
      Dzisiaj mnie wypuscili do domu.
      Powiem Wam,ze balam sie potwornie-czy wszystko bedzie dobrze z naszym Malenstwem.
      Przyznam rowniez,ze strasznie sie balam samego szpitala,bo nasluchalam sie bardzo negatywnych opinii na ten temat.Ze niby taka fabryka noworodkow i ze personel stosuje praktyke olewania pacjentek.
      Nie moge oczywiscie powiedziec wiele na temat samego porodu(dzieki Bogu zatrzymali mi skurcze-mam nadzieje,ze jesli bede uwazala to uda sie utrzymac Dzidzie jak najdluzej)ale spiesze z doniesieniem,ze personel rzucil mnie na kolana-w pozytywnym tego slowa znaczeniu.
      Lezalam w Klinice Matczyno-Plodowej i Ginekologii i wierzcie mi,ze obchodza sie tam z nami,"ciezaroweczkami" jak z przyslowiowym jajkiem!
      Polozne,pielegniarki-no moze troche mniej-salowe i oczywiscie lekarze.Odjazd-delikatni,zyczliwi.Ja naprawde myslalam,ze jak szpital panstwowy-to musisz przepraszac,ze zyjesz!
      Z rozmow z lekarzami wiem,ze moge rodzic w pozycji i na "takim meblu" jak tylko mi sie zamarzy wink
      Na bloku porodowym widzialam nawet drabinki.
      Porod "do wody" przyslugluje z ubezpieczenia.Podobnie jak rodzinny.
      Znieczulenie zewnatrzoponowe tez jest za darmo-dla chetnych.Daja na Izbie Przyjec taka karteczke,ze skutkami negatywnymi znieczulen morfinopochodnych(no to przynajmniej wiem,ze mi nie beda chcieli podstepem dac zadnego oglupiacza).
      Mialam ogromny problem z wyborem szpitala i teraz juz wiem,ze to bedzie na pewno CZMP(pomimo,ze mieszakam pod Zgierzem i autobusem to ok 1,5godz przez miasto)
      W razie jakichkolwiek problemow z Malenstwem-przynajmniej moge byc przy dziecku.
      Zamierzam tez zapisac sie tam do szkoly rodzenia(choc osobiscie uwazam,ze 6spotkan to stanowczo za malo ale moze sie myle)
      Oczywiscie ta cala sytuacja wiazala ze zmiana lekarza prowadzacego w 29 tyg.Moj porzedni nie widzial wiekszego problemu w skurczach a na dodatek nie zauwazyl,ze mam przepukline.Nie bede operowac nazwiskami ale czasami naprawde warto zastanowic sie czy wlasnie ten lekarz jest najlepszy.
      Wiem,ze sam porod to cos innego od tego mojego pobytu w tym szpitalu ale chcialam sie z Wami podzielic wrazeniami-moze na cos sie Wam przydadza?
      Aha jesli chodzi o wybor szpitala jeszcze chcialam dodac,ze w Rydygierze wlasnie ze wzg na zamkniecie porodowki Jordana maja tam znacznie wiecej pacjetek i sa sytuacje,ze w 3 osobowym pokoju stawiali w lutym po 6 lozek!

Wezcie to kochane pod rozwage.

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie

Paula i Malenstwo
      • kapuhy_a Re: Wrazenia z CZMP 06.03.06, 20:52
        hej no właśnie ja też mam w karcie już wpisany oddział Matczyno-płodowy i
        wrazie jakichkolwiek zagrożen mam tam biecsmile Tam też wybrałam położną.Ucieszyłam
        się jak napisałąś tyle superlatywów o tym oddziale.Wiem już,że wcale nie trzeba
        zmieniać lekarzaqżeby tam się dostać.Wystarczy własnie taki wpis w książeczce smile
        Buziaki i niech te mrozy wreszcie odpuszczą,bo jeszcze mogę się zapiąć w
        wiosenny płaszczyk.Potem może być znacznie gorzej
        • kropka1005 Re: Wrazenia z CZMP 06.03.06, 22:16
          dzieki za ten opis, podniósł mnie na duchu choć nie wątpiłam w personel tego
          szpitala wcale. dobrze czytać pozytywne opinie o miejscu i osobach, które bedą
          dla nas i naszych maleństw najwazniejsze na swiecie w tym waznym dniui jesteśmy
          na nich "skazane".Mam nadzieję ze czytają to równiez osoby, które pracują w MP
          i wiedzą ze liczymy na nie.
          • kropka1005 za szybko wysłałam 06.03.06, 22:22
            tez czekam na spotkanie marcowe. musze wam tez powiedziec ze odczuwam niepokój
            i nie umiem go wyrzucić z mojej głowy,stresuje sie tym, ze dzidziuś moze nie
            być zdrowy, ze poród nie przebiegnie dla maleństwa najlepiej.nie umiem sobie
            poradzić z tymi myslami, nachodza mnie i nachodzą.tak jakbym zaczynała
            panikowac...odbiło mi do reszty, na początku ciąży byłam przerażona bólem,
            nacinaniem krocza, teraz mam to gdzieś, boję się o bezpieczeństwo mojego
            malenswta, o to ze coś jest nie tak a lekarze tego nie dostrzegli do tej
            pory.straszne uczucie.i smutno mi i boję się...i wiem ze nie powinnam tak
            myśleć, ze powinnam nyslec pozytywnie, ale czasem to nie pomaga i jest mi
            cięzko...
            • kapuhy_a Re: za szybko wysłałam 06.03.06, 23:53
              spoko kobieto..też tak miałąm.Dopóki koleżanka mnie nie uspokoiła.Obejrzałam
              zdjęcia z oddziału,pogadałąm o szkole rodzenia czy iśc czy nie(nie idę)wybrałam
              oddział i położną i jestem..spokojna..nieprzyzwoicie spokojna.Mimo,że wiem jakie
              mogą byc powikłania staram sie o tym nie myśleć.Dobija mnie jedynie brak
              kasy.Dzisiaj znalazłam idealną komodę dla maluszki pasującą do naszych mebli i
              cholerka brak mi na nią kasy...chyba jutro zacznę płakać rodzicom...a tak się
              cieszyłam,że uzbierałam...a tu proszę...jeszcze to łóżeczko,że nikt się za nie
              nie bierze i nie chce odnowić,chociaż wcześniej był tłum chętnych.chyba dojdzie
              do tego,ze sama się tym zajmę..dobrze,że będzie zwrot z podatku to pomaluję
              pokój.Chyab,że kochany mąż wykaże inicjatywę i mi pomoże,bo narazie to wiecznie
              nie ma czasu...a miało być tak pięknie....znaczy jest tyle,że wiecznie na coś
              brakuje...a to dopiero początek moje drogie panie...czy ciężarnej darują napad
              na bank?
              • kropka1005 re AGA 07.03.06, 10:13
                dzieki za słowa otuchy, mam nadzieję że Twój mąż się weżmie za remoncik tak jak
                mój.dzisiaj półki przywiesza. wczoraj właśnie zakupiliśmy komodę - kaskę
                dostaliśmy od rodziców na prezent urodzinowy(oboje jesteśmy z marcasmile)

chetnie pogadam na gg3135171
                tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;121/st/20060521/dt/6/k/4c91/preg.png
                • kropka1005 Re: re AGA 07.03.06, 10:16
                  znowu za wszesnie wysłałam. komode kupiliśmy do sypialni bo maleństwo bedzie z
                  nami mieszkało, niestety mieszkanie nie pozwala nam na to by dać mu osobny
                  pokoik...www.abra-meble.pl/produkt.php?id=449&kategoria=15 wybraliśmy
                  tą bo ma najpojemniejsze szuflady i w dodatku pasuje kolorystycznie. mam
                  nadzieję, ze te moje chore jazdy w końcu miną,bo już jestem zmęczona nimi.
                  dzisiaj mija kolejny dzień i kolejny dzionek przybliza nas do spotkania z
                  maleństwami, to takie cudowne...
                  • mischka49 SPOTKANIE! 14.03.06, 22:35
                    Czesc dziewczyny! Nareszcie na lodzkim terenie po 3tygodniowych wojazach! Nie
                    obylo sie niestety bez komplikacji (trzeba byc naprawde blondynka, zeby wsiadac
                    w samolot w 30 tyg.ciazy!) i krotkim pobycie w klinice, ale juz ok. Szkoda
                    tylko, ze o podobnych warunkach mozna narazie tylko pomarzyc w Lodzi...
                    Na kiedy ustalamy spotkanie? Bo juz nie moge sie doczekac, zebysmy mogly sie
                    spotkac?.
                    Piszcie jakie sa wasze sugestie; mnie odpowiadaja dni od poniedzialku do
                    czwartku; a Wam?
                    Buziaczki
                    • kropka1005 Re: SPOTKANIE! 15.03.06, 10:00
                      cześc jeżeli o mnie chodzi to czekam na propozycje, wydaje mi się ze pasuje mi
                      równiez od poniedziałku do czwartku. w czwartek nastepny mam wizytę u lekarza
                      po połuniu (23.03) więc odpada ale reszta jak najbardziej. tak więc czekam i
                      pozdrawiam.
                      • kapuhy_a Re: SPOTKANIE! 15.03.06, 10:14
                        ja proponuję koniec miesiaca...mogłybyśmy się na lody w galerii umówić..bo mi
                        tak chodzą po głowie...mniam...a poza tym będzie juz oficjalnie wosna...mój mąż
                        zajęty w domku będzie malowaniem a ja mogę wyskoczyć...bo teraz to nie dam
                        rady...ale jakby co to po prostu pojawię się na kolejnym spotkaniu gdybym teraz
                        nie mogła...
    • polaquinha Re: Lodz - Ja tez Maj 2006!! 15.03.06, 10:45
      Podpisuje sie pod galeria i lodami! smile)). No,trzeba uczcic nadejscie wiosny-
      przynajmniej tej kalendarzowej. A wolicie dzien pracujacy czy weekend? Mnie
      wszystko jedno,bo siedze w domciu.
      Pozdrawiam cieplutko
      Paula
      • fifka123 Re: Lodz - Ja tez Maj 2006!! 15.03.06, 11:35
        Cześć dziewczyny smile
        pewnie mnie nie znacie bo bardzo mało się udzielam na forum ale niestety bardzo
        dużo pracuję. Jestem bardziej w roli obserwatora sad. Mimo to bardzo chciałabym
        się z Wami spotkać na przepysznych lodach w galerii.
        Parę słów o mnie : Mieszkam w Opocznie w czerwcu skończę 31 lat i to moja
        pierwsza strasznie wyczekiwana pociecha. Potwierdzam również info. dot. CZMP -
        miałam przyjemność być tam co prawda bardzo krótko ale naprawdę wrażenie jest
        jak najbardziej OK. Mój lekarz prowadzący to dr Podciechowski - "dusza
        człowiek". Należę do ścisłego grona "cieżarówek - panikar" ale zawsze po
        konsultacjach z tym lekarzem jestem naprawdę spokojna smileMojemu mężowi również
        przypadł do gustu - rozmawiają na zupełnym luzie - a to bardzo dla mojego męża
        ważne.
        Pozdrawiam Wszystkie Łodzianki smile
        • polaquinha Re: Lodz - Ja tez Maj 2006!! 15.03.06, 11:56
          Hej,tez jestem od dr.Podciechowskiego! Prawda,ze wspanialy?smile
          Cala ciaze chodzilam do innego lekarza,ktory mnie bardzo zbywal&kazal
          przychodzic prawie co 2 tygodnie na 10 minutowe wizyty (bo to magik byl:badanie
          na fotelu+wazenie+mierzenie cisnienia+monolog pana doktorawink
          I dopiero 2 tygodnie temu zmienilam wlasnie na dr Podciechowskiego(ktos mi go
          goraco polecil)i jestem zachwycona ta zmiana.
          Zupelnie inne podejscie.Dal mi skierownie do szpitala i jak mnie zobaczyl tam
          nastepnego dnia,to powiedzial "bardzo sie ciesze,ze sie pani zdecydowala".
          Niemadra moze jestem ale jakos tak cieplutko mi sie zrobilo na sercu i
          pomyslalam,ze jestesmy nareszcie w dobrych rekach smile
          Do zobaczenia,mam nadzieje,wkrotce(i mam nadzieje,ze na tych lodach bo juz nie
          moge o niczym innym myslec od samego rana ;-P)
          • mischka49 SPOTKANIE - data? 15.03.06, 21:49
            Czesc wszystkim Mamusiom!
            Popatrzylam do kalendarza i moze odpowiadalaby Wam data 23/03 ok 11h -
            Lodziarnia Gelato(?) w Galerii Centrum na Pilsudskiego... Proponuje godzine
            przedpoludniowa bo same wiecie jak to jest w takich skupiskach, a ponadto byc
            moze Mamy, ktore przyjada z poza Lodzi beda mialy mniej problemow z powrotem do
            domui nie po nocy. Co Wy na to? Ja prawde mowiac nie moge sie doczekac.
            No to co? Do zobaczenia?
            • dollores1 Re: SPOTKANIE - data? 17.03.06, 13:59
              Myślę, że to dobry pomysł.
              Można ewentualnie zastanowić się nad piątkiem 24/03 - wg prognoz pogoda tego
              dnia ma być najładniejsza - od 1 do 12 stopni na plusie
              • polaquinha Re: SPOTKANIE - data? 17.03.06, 14:37
                Mnie oba terminy odpowiadaja-dostosuje sie smile Nie wiem tylko,czy sa wsrod nas
                mamusie pracujace,ktore moga miec problemy z godzina przedpoludniowa.
                Pozdrawiam
                • kropka1005 Re: SPOTKANIE - data? 17.03.06, 14:40
                  jezeli o mnie chodzi to bardziej pasowałby mi piątek od rana do 15, bo niestety
                  w czwartek mam wizytę u lekarza i usg a w piątek po południu mam szkołę od 16sad
        • abbara74 Re: Lodz - Ja tez Maj 2006!! 17.03.06, 13:42
          Witaj, Mam na imie Agnieszka, 32 lata, rodze w CZMP podobnie jak ty, a poza tym
          lecze się u Podciechowskiego, ale po wizycie na jego oddziale mam troche inne
          zdanie. Chetnie bede kontynuowac temat. Moj nr gg to 3229791, mail
          abbara@poczta.onet.pl. Pozdrawiam gorąco
          • polaquinha Re: Lodz - Ja tez Maj 2006!! 17.03.06, 14:35
            Witaj Agnieszko,
            Dziekuje-chetnie do Ciebie napisze e-maila,bo zawsze warto miec jak najwiecej
            info dotyczacych tak istotnych kwestii smile
            Tez Cie bardzo pozdrawiam.

Aha-jesli chodzi o polozna-to jeszcze nie wybralam (ale wiem,ze dziewczyny maja
            jakies kontakty.Zapisalam sie natomiast do Szkoly Rodzenia,a wlasciwie-
            Rodzicielstwa tongue_out w CZMP)

Jeszcze raz pozdrawiam,
            Paula
      • abbara74 Re: Lodz-Ja tez (21)Maj2006!! SPOTKANIE i POŁOŻNA 17.03.06, 13:30
        Witam was dziewczyny. Jestem nowa, ale chciałabym się spotkać z Wami. Ponieważ
        rodzę w CZMP chciałabym wiedziec, jak wybrac położna, a moze macie jakas dobra
        warta polecenia. Czekam na wasza podpowiedz. Pozdrawiam wszystkie majowe
        ciezarowki
    • kapuhy_a Spotkanie 17.03.06, 15:08
      Ze względu na szkoły rodzenia i inne zajęcia mamuś może faktycznie piątek do
      południa.No i ta pogoda,że ma być ciepło.Oczywiście miejsce spotkania
      ustalone.Galeria Łódzka i lody big_grin(albo cos innego pysznego wkońcu teraz nam wolno)
      hehe a swoją drogą to duuuużo nas w CZMP rodzi oj dużo..ciekawe czy się spotkamy
      na bloku porodowym.Ja ide na 2.Tam mam położną..myśle,że jak sie spotkamy to
      wymienimy poglądy co która i gdzie i z kim rodzi. Cmoki i czekamy na dokłądną
      datę i godzinkę.
      • kropka1005 piątek przed południem 17.03.06, 15:24
        czyli może w temacie wpisujmy której co pacuje to bedzie łatwiej
        • kapuhy_a czwartek lub piątek przed południem jestem wolna 17.03.06, 17:08
          smile))))
          • dollores1 Re: czwartek lub piątek przed południem jestem wo 17.03.06, 20:33
            dziewczyny, mnie też wszystko jedno czy w czwartek czy w piątek, tylko muszę
            wiedzieć troszkę wcześniej żeby zorganizować opiekę dla dziecka
            godziny najchętnej przedpołudniowe, np. 11
            • mischka49 PIATEK godz.11 czy wam odpowiada? 17.03.06, 21:43
              Czesc mamusie!
              Oto moja propozycja dot. naszego wspanialego spotkania w Galerii na lodach,
              mniam, mniam.... Co Wy na to?
              Buziaczki
              Misia & Stas
              • kapuhy_a to już jesteśmy w cztery...kto do nas dołączy? 17.03.06, 23:10
                smilepiątek godz.11 Galeria Łodzka i lodybig_grin
                • polaquinha Piatek-11.00-Galeria+lody :-D !!! 18.03.06, 15:02
                  Pozdrawiam smile)
                  • kropka1005 Re: Piatek-11.00-Galeria+lody :-D !!! 18.03.06, 19:19
                    czyli rozpieszczamy nasze brzuszki!!!
                    • monikajacka Re: Piatek-11.00-Galeria+lody :-) 19.03.06, 11:42
                      cieszę sie na to spotkanko,miejsce jak najbardziej odpowiednie, nie wspomne już
                      o towarzystwie,to dopiero przyjemność.godzina odpowiada mi jak najbardziej-po
                      15 mam wizytę u dr więc zdąże i tu i tu.

Na czerwcówkach mamy wkleiły sobie nasze miejsce spotkania,z tego co sie
                      zorientowałam są już po spotkanku smile

Pozdr.Monika i Hanusia
                      • mischka49 Re: Piatek-11.00-Galeria+lody :-) 20.03.06, 08:26
                        SUUUPER! A wiec do piatku; jesli sa inne mamy zainteresowane spotkaniem w
                        bardzo przyjemnym gronie i w dodatku na lodach, ZAPRASZAMY!!
                        Papatki
                • basia9945 Re: to już jesteśmy w cztery...kto do nas dołączy 20.03.06, 11:42
                  Chętnie do was dołączę, chociaż rodzę (jeśli wszystko pójdzie dobrze) dopiero na
                  początku września i raczej nie w CZMP, ale to mam nadzieję nie przeszkoda. Jeśli
                  wyleczę się ze swojego straszliwego zapalenia gardła - na pewno będę. Cieszę się
                  i czekam z niecierpliwością!!!!!
                  • kropka1005 Re: to już jesteśmy w cztery...kto do nas dołączy 20.03.06, 13:03
                    a wiecie, ja to lubię stwarzać sobie problemy...w którym miejscu konkretnie się
                    spotkamy? bo sa lody i na górze i na dole... a ja bym proponowała przy
                    fontannach żabkowychsmile
                    • kapuhy_a Piątek godz11 Fontanny żabkowe w Galerii.. 20.03.06, 21:05
                      Tak fontanny zabkowe...ja myślałam o tych lodach na samej górze tam się można
                      zaszyć jest duuużo stolików więc zmieścimy się nawet w naszej podwójnej liczbie smile
                      Czyli do piątku dziewczyny
                      • mischka49 Re: Piątek godz11 Fontanny żabkowe w Galerii.. 20.03.06, 21:53
                        A wiec do piatku 11 przy ZABKACH; mamy spoznione - jesli by nas juz nie bylo na
                        dole; spotkanie w lodziarni na gorze (jestesmy chyba dosc charakterystyczne,
                        aby nie zagubic sie w tlumie?)
                        Pozdrawiamy
                        Mischka & Stas
                        • monikajacka Re:GDZIE to spotkanie? 21.03.06, 09:07
                          Mnie osobiście nie odpowiada siedzenie na dole przy fontannie,bardziej
                          kameralnie bedzie na górze w lodziarni.
                          I nie rozumiem-spotykamy sie przy fontannie, a potem razem idziemy na lody???
                          Bardzo to wszystko zagmatwane,wiec proszę o więcej
                          szczegółów.Pozdr.serdecznie smile Monika i rozrabiająca od rana Hanusia
                          • kropka1005 Re:GDZIE to spotkanie? 21.03.06, 12:57
                            no pewnie ze nie siedzimy przy fontanniesmile tam się spotykamy a potem idziemy
                            sobie na lody na góręsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka