Dodaj do ulubionych

biustonosz do karmienia

21.03.06, 13:48
Witam smile))
Słuchajcie, tak się zastanawiam - kiedy powinno się kupić staniki do
karmienia ? Mam termin na 10-go maja, ale moja ginka kazała mi się
przygotować na wcześniejszy poród... Wiem, że rozmiar może mi się jeszcze
zmienić przed samym porodem, więc stąd ten dylemat. Nie chciałabym z tym
zwlekać do ostatniej chwili i potem zostać bez... Nie wiem, czy powinnam
kupić stanik w takim rozmiarze, jak teraz noszę, czy dużo większy ?
Pozdrawiamsmile
Gosia
Obserwuj wątek
    • agus-ka Re: biustonosz do karmienia 21.03.06, 15:07
      Ja do tej pory kupiłam 3 szt + jeden top. Kupowałam pod biustem w rozmiarze
      jaki mam aktualnie za to miseczkę mam troszke rozwojową jakby była taka
      potrzeba. Najlepsze chyba sa takie które mają w miarę elastyczny materiał, żeby
      za te dwa miesiące się w nie mieścić.
    • nikasob Re: biustonosz do karmienia 21.03.06, 17:05
      To zależy jak Ci się zmienił biust do tej pory - mi w każdej ciąży już w 3-4
      miesiącu powiększył się do odpowiednichwink rozmiarów więc wiem, że jak zacznę
      karmić to się już praktycznie nic nie zmieni. Ale wiem, że są mamy, które przez
      ciążę mało się zmieniły, i dopiero jak zaczęły karmić zmienił im się rozmiar.
      Pod biustem rozmiar Ci się już raczej nie powiększy, chyba że ostatnich
      tygodniach sporo przytyjesz.
    • karolcia86 Re: biustonosz do karmienia 21.03.06, 18:04
      Niektóre staniki laktacyjne są dość rozwojowe i elastyczne. O jeden rozmiar to
      się spokojnie powiększają. Więc kupuj takie.
      • gosik_26 Re: biustonosz do karmienia 22.03.06, 08:49
        Dziękuję za rady smile
        Do tej pory biust mi się powiększył o 2 rozmiary, więc mam nadzieję, że po
        porodzie już się bardzo nie zmieni smile Jedyny problem jest w tym, że pod biustem
        mam wciąż 70cm - tu nic nie przytyłam - a wszystkie staniki ciążowe, które do
        tej pory oglądałam mają minimum 75 i są po prostu za luźne dla mnie w
        obwodzie... A może któraś z Was zna firmę, produkującą staniki do karmienia w
        rozmiarze 70D ??? Please smile)))))))
        Pozdrawiam,
        Gosia
        • badb2 Re: biustonosz do karmienia 22.03.06, 09:02
          Triumph ma duże rozmiary miseczek,kupiłam taki i teraz się zastanawiam czy nie
          będzie za duży, bardzo się rozciąga, przy czym jest mały pod biustem. Warto
          przymierzyć nawet 75
          • karlis76 Re: biustonosz do karmienia 22.03.06, 09:41
            też mam ten problem, stwierdziłam że kupie stanik z miseczką o rozmiar większy

pozdrawiam
            Karolina i
            <a
            href="tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;10042;33/st/20060515/dt/7/k/19a2/
            preg.png">Nasze marzenie</a>
        • renatata Re: biustonosz do karmienia 22.03.06, 15:24
          Hej! Ja właśnie zamówiłam sobie w sklepie internetowym 2 staniki 70 D. Jeszcze
          ich nie dostałam, więc nie jestem pewna na ile ten rozmiar jest zgodny z
          wielkością moich piersi.
          www.hindianka.pl - oto adres sklepu.
          Pozdrawiam
          • gosik_26 Re: biustonosz do karmienia 23.03.06, 08:36
            Dzięki przeogromne smile
            Zaraz wejdę sobie na ich stronkę i zobaczę smile))
            Pozdrawiam,
            gosia
    • olciamaz Re: biustonosz do karmienia 25.03.06, 08:44
      Ja polecam www.biust.pl/ a potem na dole zakładka MAMA
      duzy wybór bielizny , roznej rozpietosc cenowa.

ja kupie chyba miske 2 rozm. wieksza od tej ktora mam teraz - widzialam
      ostatnio zdjecia koleznaki , która wychodzila ze szpitala z synusiem i
      wygladala jak porzadna mleczarka wink))
    • didora Re: biustonosz do karmienia 25.03.06, 11:24
      Których firm biustonosze polecacie. Chodzi mi o biustonosz wygodny,
      rozciągający się w razie potrzeby, dobry jakościowo. Taki, który nie zdeformuje
      się po kilku praniach. Przy poprzednim dziecku (ale było to 5 lat temu)
      zadowolona byłam w zasadzie tylko z triumpha, pozostałe które miałam były
      niewygodne i bardzo marne jakościowo- nie pamiętam już firm (jeden to chyba
      canpol i jeszcze jakieś inne). Teraz jeden mierzyłam w H&M ale też był
      beznadziejny - w wielu miejscach odstawał, nie sposób dobrać rozmiar. Myślę, że
      w ciągu 5 lat pojawily się jakieś nowe lepsze, proszę o sugestje. Pozdrawiam. D
    • 1979ju Re: biustonosz do karmienia 26.03.06, 12:42
      A ja kupiłam taki:
      www.allegro.pl/item92491112_super_biustonosz_dla_przyszlej_mamy.html
      O rozmiar wiekszy niż mam teraz. Bardzo dobry jakościowo, głownie bawełna,
      troszke lycry; wg mnie ładnie wykonany. Łatwo odpinana klapka, dobrze
      podtrzymuje wszystko na miejscu. Na razie wydaje mi się bardzo w porządku.

Pozdr, Asia - 33 t.c.
      • szprotka6 Re: biustonosz do karmienia 27.03.06, 12:52
        Ladny stanik Asiu!Wyglada faktycznie solidnie, dodalam sobie do obserwowanych
        aukcji.Ja slyszalam jedynie, ze niektore kobiety zle reaguja na stanik z
        fiszbinami w pierwszychb tyg karmienia-ponoc zdaza sie ze jest on jedna z
        przyczyn zapalenia piersi. wiec na sam poczatek zakupie chyba caly
        bawelniany,bez fiszbin.
        Ola
        • 1979ju Re: biustonosz do karmienia 27.03.06, 13:18
          Dzięki. Mi właśnie o to chodziło, aby miał "druty", bez poduszek czy innych
          usztywnień. Bo jak patrze na moje karmiace kolezanki w bawełnianych stanikach,
          choćby z Triumpha, którym piersi wiszą prawie do kolan, to mnie cos bierze...
          Też słyszałam, ze może wystąpic zapalenie. Ale stanik nigdzie nie powinien
          uciskać, tylko ładnie od spodu podtrzymuje, bo ma szeroka tasmę i takie
          cieniutkie wstawki bawełniane, które widać na zdjęciu jako "pólsiężycowe cienie"
          od wewnatrz stanika, które daja miejsce na ewentualne wkładki laktacyjne. Poza
          tym rozciaga się nieźle, i nadzieje, że będzie dobrze służył. Ta aukcja jest
          wystawiana na bieżąco, tylko chyba rózne rozmiary ten facet wystawia, ale zawsze
          można poprosic o inny, ja tak zrobiłam.

Pozdr, Asia - 34 t.c.
          • melinthe Re: biustonosz do karmienia 27.03.06, 13:41
            a wg połoznej ze szkoły rodzenia do której czasem chodzę, fiszbiny nie zaszkodzą, byle tylko stanik był dobrze dobrany. Ja też niecierpię takich woreczków na cycki bez fiszbinsmile)) Kupiłam stanik ciążowy triumpha i chodzę w nim tylko po domu, bo biust wygląda mocno nieciekawie, no i wydaje mi się, że to mija się z celem, bo w ogóle nie podtrzymuje, a jedyni przykrywa. Upatrzyłam coś w hindiance i chyba się zdecyduję.
            • 1979ju Re: biustonosz do karmienia 27.03.06, 14:13
              To dobre wieści smile bo już myslałam, ze tylko ja jestem jakaś "inna" i dopatruję
              się nie wiadomo czego w wiszących "cycolach"... smile))

Pozdr, Asia - 34 t.c.
              • agus-ka Re: biustonosz do karmienia 27.03.06, 14:56
                Ja powiem, że tez mam takie same zdanie jak Wy. Zawsze nosiłam staniki z
                fiżbinami i zdecydowanie takie wolę. Kupiłam co prawda jeden bez, ale jakoś mi
                nie lezy. Za to powiem, że taki jak jest ten na allegro kupiłam w sklepie za 22
                zł. Fakt, że sklep jest pod Wawą, ale ja akurat miałam po drodze. Pochwalę się
                Wam jeszcze że kupiłam inny, czarny z bardzo ładnym czerwonym haftem z boku.
                Też do karmienia oczywiście. Cena równie atrakcyjna, niecałe 30 zł (nie
                pamiętam już ile). Po domu to raczej chodze w topie z profilami na biust,też
                całkiem sprytne, na gimnastykę do szkoły rodzenia pasuje idealnie.
                • szprotka6 doradzcie który model... 27.03.06, 16:12
                  Rozpoczełam ostre poszukiwania, chyba mnie Asiu zdopingowałaś. Skazana jestem
                  wyłacznie na zakupy internetowe, póki co znalazłam kilka modeli, może macie
                  takie staniki i poradzicie coś?
                  www.allegro.pl/item92210099_biustonosz_2w1_ciazowy_i_do_karmienianowosc.html
                  www.allegro.pl/item93697880_elegancki_biustonosz_do_karmienia_firmy_alles_80c.html
                  www.allegro.pl/item94075030_sklep_supermama_pl_poleca_biustonosz_do_karmienia.html
                  Ola
                  • 1979ju Re: doradzcie który model... 27.03.06, 17:03
                    Hm... ja też brałam pod uwagę ten pierwszy. Z tym, ze ja nie lubie, jak
                    wspominałam biustonoszy z "poduszkami" i wydał mi się mało przewiewny, gruby. A
                    skoro mam rodzić pod koniec kwietnia to chciałam, aby mi trochę posłużył, i był
                    bardziej przewiewny; kupiłam 2 szt. białe, zeby pod większość rzeczy pasowały i
                    na zmianę żebym miała. Ewentualnie jak się sprawdzą, zamówie sobie jeszcze
                    czarny. A jak laktacja się unormuje, to musze jeszcze pomysleć o jakimś z
                    odpinanymi ramiaczkami, niekoniecznie laktacyjnym. Nie chciałabym rezygnować w
                    lecie z sukienek, czy bluzek wiazanych na szyi.

O tych z firmy Alles słyszałam dobre opinie, tylko nie wiem jak z tymi
                    kwiatkami, czy się nie spiorą. Moja koleżanka chyba kupiła taki, zapytam jak sie
                    sprawuje.

Jeśli chodzi o ten model, który kupiłam, to w przyblizonej cenie widziałam też w
                    sklepie z ciuchami ciążowymi, ale musiałabym jechać do niego przez pół miasta.
                    Gdybym miała doliczyc bilety, to chyba wyszłoby na to samo co na allegro, no i
                    nie musiałam nigdzie wychodzić, przesyłka ekspresowa. Więc jak pod drodze można
                    kupic taniej, to fajna sprawa.

Ide się teraz kąpać, a potem pobuszuje po allegro za majtkami siateczkowymi,
                    podkładami i majtkami obciskającymi bo już chcę w tym tygodniu spakować torbę,
                    tak awaryjnie.

Pozdr, Asia - 34 t.c.
                    • szprotka6 Re: doradzcie który model... 27.03.06, 17:14
                      Wielkie dzięki Asiu! Jak coś jeszcze będziesz wiedzieć to daj znać..Ten
                      pierwszy wydaje się dobrze trzymać biust, ale ten który ty kupiłaś też mnie
                      zachęca-zwłaszcza na pierwsze miesiące.Przy okazji:ja podkłady i majtki
                      siatkowe zamawialam razem z koszulą w hindiance, też na allegro.
                      pa
                      Ola
                      • 1979ju Re: szprotka.. 28.03.06, 16:54
                        Nie ma za co smile Strasznie trudno cos wybrać, a wydaje się, że to tylko stanik..
                        tia.. Pytałam koleżanke o ten z firmy Alles - ona ma bez drutów, biały,
                        antyalergiczny. Jest średnio zadowolona, bo mówi, ze strasznie ja odparzał i
                        zawsze się w nim pociła - jakis dziwny materiał. Może te w kwiatki sa z czegoś
                        innego i lepsze? Ale widziałam tam na zdjęciu, że sa też białe.

Ten pierwszy - faktycznie może dobrze trzymać, ale chyba byłoby mi w nim gorąco.
                        Dzieki za namiar na hindiankę, też o tym sklepie myslałam, ale jeszcze
                        przegladam oferty.

Pozdr, Asia - 34 t.c.
                  • agus-ka Re: doradzcie który model... 29.03.06, 08:45
                    Olu, ja mam ten trzeci i powiem, że jestem bardzo zadowolony. Nigdzie mnie nie
                    uciska, a biust utrzymuje rewelacyjnie. Do tego jest cienki a w lecie to wazne.
                    mam jeszcze taki
                    www.allegro.pl/item94503375_olaszym_alles_mama_ii_bialy_do_karmienia_75b.html
                    ale mniej go lubię. Dla mnie ma za mało przewiewną tkaninę, ale może to tylko
                    wrażenie.
                  • matie31 Re: doradzcie który model... 29.03.06, 09:00
                    hej hej
                    Ja mam ten pierwszy. Jak dla mnie bardzo wygodny ,choc mocno zabudowany. Nie
                    jestem przyzwyczajona do takich. Jedyny minus, ale za to dosc istotny to taki,
                    ze po kilku praniach zrobil sie szary..... fee...
    • lili2006 Re: biustonosz do karmienia 30.03.06, 13:14
      słuchajcie, a nie może być zwykły triumph, tylko z miseczką o rozmiar większą i
      odpinany z przodu? Chciałabym mieć coś bardozej normalnego... a te z klapkami
      są jakieś mało seksowne
      • agus-ka Re: biustonosz do karmienia 30.03.06, 14:16
        Własnie nie rozumiem producentów. Robią bieliznę dla karmiących pod
        hasłem "anty-sex". Mnie się udało jedną znalesć naprawdę ładną i ze
        zdobieniami, zdaje się, że firmy ma-ma.
        • lili2006 Re: biustonosz do karmienia 30.03.06, 14:26
          właśnie, a tu człowiek wymęczony porodem i wogóle chciałby sie poczuć seksownie
          i elegancko, tym bardziej, że i mąż rzuci okiem, to niech widzi coś ładnego a
          nie tylko "Bar mleczny"
          • agus-ka Re: biustonosz do karmienia 30.03.06, 14:28
            zgadzam się, bo w końcu kiedy zobaczy u kobiety taki jędrny i pełny biust jak
            nie w ciąży i okresie karmienia?
      • maga202 Re: biustonosz do karmienia 02.04.06, 09:08
        O właśnie poruszyłyście nurtujący mnie problem. Wkurza mnie że te staniki sa takie anty - seksowne i dlatego zastanawiam się czy je kupować. Ja uwielbiam bluzeczki na ramiączkach i jak ja bedę wyglądała w tych "pancernych" niseczkach sięgających ramienia i z tymi grubymi ramiączkami - okropność. Mam kilka fajnych staników, które są z elastycznej koronki i bardzo wygodnie się sciągaja tak że pierś jest łatwo dostępna dla malucha. Jak myślicie??
        • kropek47 Re: biustonosz do karmienia 03.04.06, 12:05
          Staniczki do karmienia musza byc wygodne dla Ciebie (nie moga uciskac oraz latwo
          wyjac piers i dac maluszkowi). Jak kupisz na poczatek usztywniany i z drutami to
          gwarantuje ze dlugo w nim nie pochodzisz bo piersi sa bardzo wrazliwe crying((. Stad
          nikt nie robi staniczkow do karmienia sexy wink). Dopiero po jakims czasie
          bedziesz mogla pozwolic sobie na taki ladniejszy.
          Zbliza sie lato, przyzwyczailam sie do cienkich ramiaczek a tu niestety nici.
          Chcialam kupic stanik Triumth ale robia tylko do 90C a ja potrzebuje co najmniej
          95C. Zakup staniczka odkladam na konice kwietnia, poczatek maja.
    • lili2006 Re: biustonosz do karmienia 01.04.06, 20:49
      ciągle jestem przeciwna tym z klapkami. oglądałam je wczoraj w sklepie i tak
      sobie myślę, że jeżeli one są takie miękkie i cieniutkie (sama bawełna z lycrą,
      pod miską ściągacz) to przecież piersi będą ciągle urażane, a przecież wiadomo,
      że będą nas bolały itd. Czy nie lepiej kupić taki usztywniony typu push-up,
      wyciągnąć te wkładki ze środka i mieć ochronę przed czynnikami zewnętrznymi?
      Doradźcie, Ola
    • zukov Re: biustonosz do karmienia 03.04.06, 11:38
      Ja kupiłam dwa bawełniane w H&M: czarny i biały. Leża super, bardzo wygodne.
      Cena także rozsadna.Nie wiem jak sie sprawdzą w praktyce, ale za pare tygodni
      bede wiedzieć czy to był dobry zakupsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka