Dodaj do ulubionych

garderoba wiosenna :/

22.03.06, 14:15
hejka
dziewczynki... załamałam sie sad ostatnio Maksio w domu jestw body i
rajtuzkach albo spodenkach dresowych albo ogrodniczkach... wczoraj chciałam
go ubrać na wyjście tzn jakiś sweterek i do tego spodnie i.... bęc.. okazało
sie że wszystko jest już małe! krótkie spodnie, ciasne sweterki sad został mu
tylko 1 dres, 1 sweterek i 3 pary rajtuzek, reszta ma oznaki małości (ciężko
sie ubiera, ściąga no i jak wezmę maksa na ręce to gacie mu podjeżdzają pod
kolana uncertain i całe łydki na wierzchu)

Nie wiem co robić, czy iść do normalnego sklepu i kupić za 100zł: 1 pare
spodni, 1 sweterek, 2 body i 1 pajaca czy.... a gdzie buty?? Maks już staje
więc za chwile zacznie sie tuptanie.... a buty tak od 60 do 100zł kosztują :
( - kupić w ciucholandzie czy... na allegro jakis zestaw (fajne zestawy sa
ale qrwewsko drogie - tzn jak policze ciuchy to tanio wychodzi ale... na co
synkowi 7 par spodni?? czy 6 swetrów albo 5 polarków??)
help!!
Obserwuj wątek
    • azja811 Re: garderoba wiosenna :/ 22.03.06, 14:44
      Kurcze mialkam ten sam problem.Pojechalam do auchana i tam kupilam młodemu
      dosyć fajne ciuszki i nie drogo.Np. w sklepie 5-10-15 kupiłam mu polar
      przeceniony na 12,90 i bluze dresową przeceniona z 39 na 9,9-bardzo dobre
      gatunkowo,świetnie wykończone.A na sklepie np.sztruksy za 10 lub jeansy za 15
      zl.Moj maks też szybko z wszystkiego powyraztal,a przy takich cenach nowych
      ciuchów nie ma potrzeby kupowania używanych.Jeszcze mam jeden problem to butki-
      nie umię nic znaleźćsad((POozdrawiam
      • paulinka84 Re: garderoba wiosenna :/ 22.03.06, 14:57
        Ja dostałam kilka dresików jak ciotki zaczeły się zchodzić i oglądac małego. To
        było zaraz po urodzeniu, więc wtedy te ciuchy wydawały się ogromne. Ostatnio
        też usiłuje kupić cos synkowi, ale dzisiaj się załamałam - na rozmiar 80 jest
        ogromny wybór różowych i wszystkich innych dla dziewczynek. Dla chłopców jeśli
        już się coś zanjdzie to albo potwornie drogie albo brzydkie. Mojego synka
        obkupuje moja mamauncertain Az mi głupio jak prawie codziennie wraca z miasta z jakimś
        ciuszkiemuncertain
        Ostatnio teściowa przyniosła 2 reklamówki ciuchów po dziecku jej siostry.
        Ciuszki nawet ładne, ale jakos nie moge się przekonac do używanychsad Leżą w
        szafiesad
        • kika_kika Re: garderoba wiosenna :/ 22.03.06, 15:11
          ehh różowości sad skąd ja to znam?? Własnie teraz w cubusie jak jest coś za
          grosze... to właśnie jest to rózowe uncertain
          Trzeba będzie ruszyć w miasto i pooglądac i poszukać - może trafi się jakas
          okazja... bo w tych zestawach na allegro tak naprawde to sa 2-3 perełki a
          reszta.... to szmira uncertain na dodatek robią ludziom wode z mózgu - robią foty
          kombinacji i człowiekowi wydaje sie że kupuje milion ubranek,... a tam...
          niewiele uncertain na dodatek podejrzane dla mnie jest to, że w wielu aukcjach bierze
          udział masa ludzi z kopertkami bez komentarzy... wydaje mi się że to
          wystawiający auckję podbijają ceny dla "uatrakcyjnienia" aukcji.... ehh
          no nic... dziś może zahaczę o jakiś sklep a jak nie dziś to może jutro?
      • sasza71 azja811 22.03.06, 15:00
        byłas moze na zakupach w mikołowkim auchan?bo widze(na zobaczcie,ze w Mikołowie
        rodziłassmilesa wciaz przeceny w 5-10-15?
        Filip tez juz niedługo zoatanie w jednych spodenkach...do tego przydałaby sie
        kurtka na wiosne-moze w koncu nadejdziesmilei musimy wystroic sie cokolwiek na
        chrzciny-mysle o jakis eleganckich,ale nie jednorazowych ciuszkach.Moze cos w
        ecru?
        • azja811 Re: azja811 22.03.06, 15:16
          Nie, w Czestochowie.Żaluje że predzej tam nie pojechalam,bo było już mocno
          przebrane-choć dało się jednak coś znaleźćsmile))
    • sani14 Re: garderoba wiosenna :/ 22.03.06, 15:45
      ja nie mam tego problemu bo oprócz rajtuzek i body całą resztę kupuję w
      lumpeksie z kilku powodów: po pierwsze uwielbiam niespodzianki a na takich
      zakupach nigdy nie wiadomo co się trafi, po drugie za śmieszne pieniądze mam
      dużo firmowych ciuszków których pewnie nie kupiłabym normalnie a już na pewno
      nie w takich ilościach, po trzecie ciuszki są już prane więc nie ma obaw że z
      pralki wyciągnę szmatki, po czwarte mamy tyle ciuchów że nie musimy codziennie
      prać i tyle kolorów że jest w czym wybierać
      pewnie gdybym miała więcej kasy robiłabym takie dzikie zakupy w normalnych
      sklepach ale ponieważ mam ograniczony budżet...
      • paulinka84 Re: garderoba wiosenna :/ 22.03.06, 16:04
        Fajne rozwiązanie. Mi teściowa przyniosła po synku swojej siostry mase ciuchów.
        ładne, firmowe itd. ale jako.s nie mogę sie przekonać do używanych. Niby
        rodzina a jakoś tak..... no nie mogesad Leżą 2 wory w szafie. Chętnie bym się
        podzieliła i oddała dalej, bo tylko miejsce zajmują, ale "są do zwrotu jak moje
        dziecko z nich wyrośnie"sad
    • miodzio_k Re: garderoba wiosenna :/ 22.03.06, 15:47
      u nas podobny problem. Najgrsz ze u nas niebardzo jest gdzie coś kupić. A
      przydało by nam się: pare sztuk spodenek, (sukienek to mamy od zatrzęsienia),
      jakieś bluzeczki, sweterek, buciczki dla ciepła w stopki jedynie narazie,
      koniecznie kurteczka wiosenna z czapeczką i lekkicm szaliczkiem.

Ech dzieciaki. Nasza szafa słabo zaopatrzona w 80. Jakoś nikt nie pomyślał że
      ona tak szybko nam w ten rozmiar wskoczy.
    • paulinka84 Re: garderoba wiosenna :/ 22.03.06, 16:02
      Kika zobacz na bema. Byłam tam dzisiaj i co prawda różowy bierze górę, ale
      kilka fajnych kompletów dla chłopca za grosze napewno znajdziesz. Np komplecik
      dżinsy + bluzeczka za 42zł.
      Jakis czas temu na placu wielkopolskim stała taka starsza babka, ale miała dużo
      różnych i tanich ciuszków.
      W Auchanie w komornikach z miesiąc temu kupiłam body za 4zł. Kupiłam ich chyba
      z 7szt. i gatunkowo niczym nie różnią się od tych sklepowych za 15zł.
      Pozdrawiamsmile
    • jadis76 Re: garderoba wiosenna :/ 22.03.06, 21:22
      a my mamy tyle ciuchów, że chyba do końca roku nam wystarczy...
      strasznie dużo kupowalam w ciąży i Basia dostaje mnóstwo w prezencie
      obsesję kupowania mam do teraz, ale np ostatnio dzinsy kupilam jej w h&M na 86,
      bo do pierwszego roku życia ma już tyle par, że bez sensu bylaby kolejna
      my mamy nawet plaszcz na przyszlą zimę wink)
      używanych raczej nie kupujemy bo nie mamy gdzie
      • kaliaa re 22.03.06, 21:37
        ja tak jak jadis smile
        mam manie kupowania ciuchow, mala ma bardzo duzo rzeczy, tez nakupowalam jej
        mnostwo w ciazy i do teraz kupuje bez opamietania smile
        to takie moje zwichniecie, uwielbiam jej kupowac i ja stroic smile, teraz tez
        kupuje na zapas, obecnie kompeltuje garderobe na lato, mamy juz 7 skicznych
        sukienek, i przepiekna kuretczke nexta na wiosne ktora przyleciala az z angli-
        juz sie nie moge doczekac jak jej ja zaloze smile
        a w ogole to ubran ma tyle ze w niektorych byla tylko raz a juz sa za male, ale
        nie martwie sie bo chcemy miec jeszcze drugie dzicko wiec mam nadzieje ze
        wszystko wykorzystam smile
        a maz moj tez uwielbia jej kupowac ciuszki i juz sie nie moge doczekac jak
        znowu przywiezie jakies cudne ubranka (chyba z dalekiego wschodu tym razem) smile
        a mal
        • ninjo Re: re 22.03.06, 23:35
          Natalka tez ma mnostwo ubranek, ale teraz juz staram sie za duzo nie kupowac,
          bo juz ma wiecej niz ja... Tylko u nas glownie sa ubranka, ktore Natalka
          dostala w prezencie od znajomych, a ja raczej kupowalam w ciazy jeszcze. I
          Natalka tez ma juz kurtke na przyszla zime i mnostwo innych rzeczy na 2 latka.
          Sama ostatnio kupilam jeansy na 4 lata wink bo byly bardzo ladne i okazja smile
          takie mam zwichniecie w glowie smile
    • thmwag1 Re: garderoba wiosenna :/ 23.03.06, 08:03
      Kika, a może poszalej w necie np. w tym sklepiku:
      sklep.uva.pl/
      (cóż chciałabym, żeby to był link, ale chyba mi nie wyszło)
      Ja ostatnio zaszalałam i obkupiłam Olafka, wprawdzie przegięłam, bo kupiłam na
      80, a on w to wpływa kraulem, ale wiem już, że jakość nawet dobra, fajne proste
      rozwiązania i ceny akceptowalne w pełni za tą jakość. No a teraz jest wiosenna
      kolekcja więc w sam raz rozwiązanie twoich dylematów.
      Ja ze swojej strony dodam, że u mnie nie ma problemu z ubraniem dziecka na
      wiosnę, ale jak już przyjdzie lato to bedzie problem, bo jakoś tak mnie tej zimy
      przemroziło, że nie mam wogóle rzeczy na ciepłe dni i chłopakowi pozostanie
      lkatać w pampersie smile bo innych letnich ciuszków na razie brak i do tego brak
      koncepcji co by tu kupić

• azja811 Re: garderoba wiosenna :/ 23.03.06, 08:33
        Miałam dla małego ciuszki tej firmy i po praniu starszbnie sie rozwlekły.Byc
        może mialam pecha i ogólnire inne rzeczy tej firmy sa dobre,aja jednak już nie
        zaryzykujęsmile)))
        • magalik Re: garderoba wiosenna :/ 23.03.06, 08:41
          ja lubie ubranka drewex pepe, sa fajnej jakosci a ceny nie zwalaja od razu z
          nog - ostatnio kupilam spodenki takie troszke ocieplane na bai za 13 zl, zwykle
          bawelniane za 10, bluzeczki sa po 13. nie mam za duzo kasy na szalenstwa i
          staram sie kupowac tak by bylo praktycznie - na wiosne (we wroclawiu juz
          jestsmile ) wogole fajnie mi sie sprawdza zestawienie body bez rekawkow (8zl) i na
          to bluzeczka, na dol rajstopki albo spodenki.
          w lumpexach tez lubie pogrzebac, sukienke zary znalazlam za 10zl, czasami sie
          cos trafi.
          Natalka jest pierwszym dzieckiem w rodzinie wiec nie mam ciuszkow po kims, ale
          po rodzinie nie brzydzilabym sie ubranek wierzchnich zakladac. Body to co
          innego - sobie w lumpexach tez bilizny nie kupuje
          • aisza24 Re: garderoba wiosenna :/ 23.03.06, 09:29
            Moj Maly ma to szczescie, ze ma duzo ciotek (moich kolezanek), ktore lubia go stroic
            • aisza24 Re: garderoba wiosenna :/ 23.03.06, 09:31
              za szybko wcisnelam enter. Ma 3 fajne dresiki na wiosne, 3 pary sztruksow,
              jeansy i kilka bluz i polarkow. Kumpelka z Irlandii kupila mu wystrzalowe buciki
              Pumy, w sam raz na wiosne. Tymczasem brakuje mi ubranek na teraz....spioszki za
              male, koluszki tez
          • azja811 do magalik 23.03.06, 15:15
            podzielam twoją opinięsmileTeż lubię te firmę,jest tania a ciuszki fajne.Tez
            staram się kupowac tak by było dobrze, niedrogo i praktycznie.Poza tym
            uwielbiam wroclaw mam tam rodzinęsmile))
            Aha no i Maks tez 1 dziecko w rodzinie,nie mamy po kim mieć ciuszków,ale
            jakbyum dostalka,po kimś z rodziny aboslutnie by mi to nie przeszkadzało.Do
            lumpa nie zaglądam,bo nie mam cierpliwości grzebać,ale chyba się tam wybioresmile))
            Bielizna wiadomo-tylko nowa.Pozdrawiamsmile))A jak sie ociepli napewno zajrzymuy
            dio wrockasmile))
            • magalik Re: do magalik 23.03.06, 18:45
              wroclaw to niejest moje miasto rodzinne, ale po studiach juz tu zostalam i
              bardzo je polubilam, tylko te korki, buuuuuuuuuuuuuuu
              wiesz, czasami sie trafia takie fajne lumpexy gdzie na wieszaczkach i po
              grubszym praniu juz sa rzeczy, posegregowane wiekowo. sa troszke drozsze ale w
              takich koszach to zawsze sie brzydzilam.
              no i pochale sie - dzis za 4 zl kupilam Malej sliczna bluze, jasno-granatowa, z
              marynarsim kolnierzem, cudo po prostusmile
              • efka30 Re:Do magalik 23.03.06, 22:44
                Hej,
                Też jestem z Wrocławia.Pochwal się w jakich lumpexach "szperasz".Bo ja coś nie
                mogę na porządny trafic.Gdzie wejdę to smród i typowe szmaty sad(
                • magalik Re:Do efka 24.03.06, 13:14
                  czesc, to moze sie kiedys spotkamy??
                  z psiego pola jestem - tego jak sie na Kielczow jedzie
                  a lumpeks fajny jest "pod jedynka", ul gorlicka 1. to jest na tym glownym psim
                  polu, tam gdzie taki maly ryneczek
          • ania198 Czy używane ubranka, to zła rzecz? NIE !!! :-)))) 24.03.06, 13:17
            Właśnie ... nie rozumiem : dostać dużo ładnych ciuszków po innym dziecku i
            schować je do szafy?. Hehe, dobre .. No, ale widocznie takie osoby mają dużo
            pieniędzy i mogą sobie pozwolic na takie "szastanie" smile

Wiki ma używane ciuszki, najważniejsze, że nie są brudne, że ładnie wygląda.
        • thmwag1 Re: garderoba wiosenna :/ 23.03.06, 10:57
          No myślę, że miałaś pecha bo ja nie zakładam takiego scenariusza!! smile
          A tak poważnie, to ja swoje ciuszki prałam i są jak nowe, tzn nie prane, bo nowe
          są oczywiście (a prałam, bo piorę wszystko co wkładam do komody małego, bo
          jakbym tego nie robiła to skąda niania miałaby wiedzieć co czyste co nie? smile z
          resztą i sama zapomniałabym do czasu kiedy to zacznę młodego w to ubierać)
      • kika_kika Re: garderoba wiosenna :/ 23.03.06, 12:15
        smile) faktycznie, miałam kilka ubranek tej firmy w rozmiarze 56 i 62 i faktycznie
        źle nie było - jak na te ceny smile)
        Jeszcze tylko zastanawiam się gdzie kupić pepe drewex - bo tez mieliśmy ich
        body i było ok.
        Dzięki smile)
    • on-na Re: garderoba wiosenna :/ 23.03.06, 11:03
      Ja się na allegro często zaopatruję. Akurat żadnych wpadek, jeśli chodzi o
      garderobę Młodej - nie miałam. Nacięłam się za to na facecie, który obiecywał
      przesłać krem. Forsa przepadła, kremu ni ma. Jechał go sęk.
      Allegrowe ciuszki dziecięce polecam smile
      • paulinka84 Re: garderoba wiosenna :/ 23.03.06, 12:58
        na strzeleckiej jest sklep dla bobasów. tam jest ( a przynajmniej było jakis
        czas temu) sporo ciuchów i innych potrzebnych rzeczy drewexusmile
        • efka30 Re: garderoba wiosenna :/ 23.03.06, 15:48
          Uwielbiam body Pepe.Mój malutki najpierw nosił ich kopertowe 56 i 62 .Potem
          normalne.Do tej pory.teraz juz na 80 smile).Mam zamiar jeszcze dokupic z 3 szt.Sa
          naprawde świetne gatunkowo i pomimo noszenia ciagle wygl adaja jak nowe.
          Niestety my tez musimy kupic maaaasę ciuszków.Kubus ze wszystkiego
          powyrastał...A wszystko takie drogie brrrr.Nie robilam żadnych zapasów na
          80...wiec teraz czeka nas nie lada wydatek.Bo i rajstopki i body i jakieś
          dresy.Przydałoby sie tez pare bluzeczek.A za chwile lato!!! I znowu body z
          krótkim,krótkie spodenki...itd.Ale i tak wydaje mi sie że z dziewczynkami jest
          wiecej wydatków...No cóz ...cos za cos. Ogrom szczęścia nie do opisania ....co
          przy tym znacza wydatki smile)
    • sani14 Re: garderoba wiosenna :/ 23.03.06, 16:07
      dziewczyny jak już o ciuszkach mówimy to może widziałyście gdzieś garniturek w
      rozmiarze 74? w kwietniu robimy chrzciny i chciałam młodego wystroić ale w
      mojej "wsi" nie ma firmowych sklepów dziecięcychsad (stąd moje zamiłowanie do
      lumpeksów) i tak wybieramy się na zakupy do Poznania ale może jak będę
      wiedziała jakiego sklepu szukać to będzie szybciej
      • kmpc Re: garderoba wiosenna :/ 23.03.06, 20:03
        Witam serdecznie!!
        jeśli moge cos doradzic to proponuję obejrzeć stronę www.ubrankadochrztu.pl. Są
        tam piekne garniturki dla chłopców. sama korzystałam z usług tej hurtowni. za
        niezbyt wygórowana cenę zamowilam śliczny komplet do chrztu dla mojej
        dziewczynki. mają oferte na każda porę roku, my akurat chrzciliśmy w grudniu,
        ale na wiosne tez tam cos znajdziesz. Nie bylo problemu z wysyłka. A jakość
        towaru na prawde niezła. Ja bylam bardzo zadowolona z wyboru. pozdrawiam i
        życzę udanych zakupow!
        • hautnah Re: garderoba wiosenna :/ 23.03.06, 20:12
          ja tez zawsze kupuje rzeczy na zapas, a potem stwierdzam, ze mala polowy nie
          miala ubranej a ciuchy za malesad ale kupuje w e-bay wiekszosc, a tu w
          niemieckim e-bayu ciuchy sa przewaznie dobjej jakosci i w dobrej cenie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka