Dodaj do ulubionych

Plastyka brzucha

11.12.25, 19:14
Zrobiłam to, na NFZ . Czekam na wygojenie i ruszam po zakupy nowej garderoby.
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: Plastyka brzucha 11.12.25, 19:25
      Jak się czujesz? Bardzo obolała?
      • nena20 Re: Plastyka brzucha 11.12.25, 19:27
        Jestem 14 dni po. Bolało porównywanie do CC. Ale jest lżej bo dziecka nie ma. Goi się na razie bardzo dobrze.
    • pytajacakinga Re: Plastyka brzucha 11.12.25, 19:52
      O to super że tak ładnie się goi.
      Moja koleżanka przez 6 tyg nie mogła się wyprostować i chodziła tiptopkami
      • nena20 Re: Plastyka brzucha 11.12.25, 20:31
        Koleżanka zadowolona z efektu?
        • pytajacakinga Re: Plastyka brzucha 12.12.25, 15:08
          nena20 napisała:

> Koleżanka zadowolona z efektu?

Tak zadowolona to już 15 lat minęło i brzuch ok.
          Ale pierwszy miesiąc a w ogóle 6 tyg to był jednak koszmar w sensie że ona po prostu chodziła zgarbiona i to tak mocno że nie widziała drogi przed sobą tylko podłogę.
          Po miesiącu to się nawet rozpłakała no i kolejne dwa tyg było coraz lepiej czyli jakieś 6 tyg nie była zdolna do pracy do całkowitego wyprostowania się.
          Jak ktoś ma dużo tej obwisłej skóry to pewnie że warto tylko więcej urlopu trzeba wziąć .

• ruscello Re: Plastyka brzucha 12.12.25, 16:03
      Też się zastanawiam, bo od ciąży brzuch wygląda źle. Na jak długo masz L4?
      • nena20 Re: Plastyka brzucha 12.12.25, 16:21
        Zależy jaką masz pracę. Realnie miesiąc jest potrzebny jeśli praca siedząca i wszystko bez komplikacji.
        Nie żałuję , da się przeżyć. Oby tylko efekt był finalnie tego wart. Ja miałam trochę luźnej skóry ale nie jakoś dużo, za to przepuklinę i duże rozejście mięśnia prostego. Dlatego miałam wskazania na NFZ .
    • primula.alpicola Re: Plastyka brzucha 12.12.25, 16:46
      Nadmiar skóry, czy liposukcja?
      • nena20 Re: Plastyka brzucha 12.12.25, 17:15
        Przepuklina pępkowa, naprawa rozejścia kresy plus nadmiar skóry. Ja nie mam wielkiej potrzeby liposukcji ważę 55 kg. Tego ostatniego raczej nie robią na NFZ. Wszystko miałam bezpłatnie, od pierwszej wizyty w poradni po wizytę kontrolną.
        • primula.alpicola Re: Plastyka brzucha 12.12.25, 17:28
          No to super, życzę udanej rekonwalescencji i wyboru bikini, bo wkrótce latowink
          • nena20 Re: Plastyka brzucha 12.12.25, 19:24
            Dziękuję. Stare rzeczy już mam wyrzucone 🤪 nie mogę się doczekać zakupów.
        • asia.sthm Re: Plastyka brzucha 12.12.25, 17:59
          Super. Warto pocierpieć i będziesz jak nowa.
          Powodzenia
          • nena20 Re: Plastyka brzucha 12.12.25, 19:27
            Dziękuję. Jeszcze kolejne dwa tygodnie i będę miała pewność że żadnych problemów nie będzie w sensie gojenia rany. Tak czy siak musiałam zaopatrzyć przepuklinę , samo wycięcie skóry to przy okazji. Rana rozległa ale wygląda bardziej strasznie niż odczuwam w rzeczywistości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka