Dodaj do ulubionych

Śpi tylko raz?

30.03.06, 11:03
Moja mała wczoraj nie usnęła po południu- nie spała 6 godzin. Dziś też już
nie śpi 4,5h. To możliwe że będzie spać tyklo raz dziennie? Dodam że w nocy
śpi około 11h z 1 przerwą na karmienie. Chyba jeszcze za wcześnie.
Obserwuj wątek
    • shamsa Re: Śpi tylko raz? 30.03.06, 11:47
      to moze byc przejsciowe
      tez tak miewalismy
    • maja2 Re: Śpi tylko raz? 30.03.06, 12:38
      Jak bym widziała mojego synusia!
      Szymek od urodzenia spał najmniej 6h, za to w dzień prawie wcale.Serio. Czasami
      myślałam, że może piję za mocną herbatę (kawy nie znaszę) i to go pobudza.
      Teraz ma 6,5 miesiąca i od 2 tygodni zasypia o 22.00, a budzi sie około 8 rano.
      Mogę śmiało powiedzieć, że po porodzie się wysypiałam. Nie znam uczucia
      wstawania na cyca co 2 godzinysmile)Taki spioch mi sie trafil.Wręcz przeciwnie,
      mogę śmiało powiedzieć, że po porodzie śpię więcej w nocy niż pod koniec ciąży,
      bo wtedy wstawałm co godzina na siusiu.
      tak więc nie przejmuj się swoją córeczką, na pewno jak by była nie wyspana, to
      zasnęła by sama ze zmęczenia. Po prostu takie dzieci sie nam trafiły. W końcu
      każdy jest inny. Pozdrawiam.
      Ps-a i jeszcze jedno pamiętam taki dzień, Szymek miał wtedy trzy tygodnie, że
      nie spał od 8. 00 do 20. 00 ani minuty. Serio!
      • shamsa Re: Śpi tylko raz? 30.03.06, 13:06
        o ile dobrze kojarze, dziecko autorki watku zawsze spalo inaczej, a od wczoraj
        nie spi 6h. podtrzymuje swoja wersje - trwa to u nas ok 3 dni, nie chce jej sie
        spac predko i zasypia na chwilke. potem mija i spi ladnie z powrotem. oczywiscie
        tendencja jest taka, ze coraz mniej spi w dzien (odpada drzemka po podwieczorku
        o 17)
        • ala77a Re: Śpi tylko raz? 30.03.06, 13:28
          U nas też tak było przez 2-3 dni, to po zmianie czasu, a wczorja już drzemka
          popołudniowa była. Też się dziwiłam, ze potrafiła wytrzymać bez snu 6 godzin.
          Ciekawe jak dziś, ale pewnie bedzie drzemka bo w południe mało spała.
          Chyba za wcześnie jeszcze mówić o unormowanym dniu.
          Pozdrawiam Ala
          • miodzio_k Re: Śpi tylko raz? 30.03.06, 15:35
            u nas tylko kilka razy się zdarzyło że Julik nie spała w ciągu dnia po południu.
            Ostatni raz był 5 dni temu. Po drzemce południowej obudiła się o 13 i spać
            poszła dopiero o 20. czyli 8 godzin czuwania. Standard to jednak dwie drzemki w
            sumie 2,5-3 h spania w dzień.
    • szyman33 Re: Śpi tylko raz? 30.03.06, 20:23
      Różnie to bywa...Marysia zazwyczaj w ciagu dnia spała mi 2 razy po godzince lub
      nawet pół, ale noc to 12 godzin bez przerw, wiec mysle, ze ma duzo snu. A co do
      tego czy nie za mała to raczej nie, dzieci same sobie reguluja. Dzisiaj Marysia
      - korzystając z pogody - spała w sumie w ciągu dnia 6 godzin, większość w wózku.
      Dlatego też myśle, że u Was to przejściowe. Będzie ciepło zaczniecie więcej
      spacerować mała będzie więcej sapa - wrażenia itd POZDROWIENIA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka