Dodaj do ulubionych

VECTRA ma nowe prędkości

06.09.09, 08:52
Byłem w piątek w biurze a tam powiedziano mi że od 1 września są nowe prędkośći 1M, 2M, 8M, 16M, 24M!!!!
8M kosztuje coś ok. 62 zł brutto to chyba nie drogo?
Obserwuj wątek
    • bengere Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 09:51
      jakoś nie wierzę, że realnie będzie 8MB!!!
      • marcinsiedlce Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 10:38
        hahaha oni mają problem z dosłaniem 2 Mega a co mówić więcej hehe
    • marcinsiedlce Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 11:07
      Jeżeli nawet weźmiesz sobie prędkość 8, 16 czy 24 Mpbs to i tak p2p masz
      ograniczone do minimum lub całkowicie wycięte. Więc po Co komu takie prędkości
      do otwierania stron????
      Pamiętaj, że Vectra, UPC czy Mulimedia nie powiedzą Ci w prost że p2p jest
      wycięte - a sądzę,że wykupując takie prędkości zechcesz "edukacyjnie" zasysać
      pliki p2p.
      • marek25aa2 Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 13:17
        Panie Marcinie L. mam u siebie mieszkaniu Vectre 2Mb i smiga wszystko bez
        problemu,nie ma takze zadnych kłopotów z p2p.Rozumiem ze chce Pan zareklamowac
        swoja firmę ale do tego sluza inne miejsca i nie widze powodu dlaczego by mowic
        ze Vectra nie da 8Mb. Pozdrawiam
        • tarwet Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 13:28
          Vectra powinna pilnować warunków umowy.
          Download i upload powinien być taki jaki w umowie i nie będzie
          takich wpisów panie z vectry.
          • wredzioch Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 15:06
            a propos umów - wszyscy ISP w swoich ofertach odnośnie prędkości zamieszczają magiczne słowo *DO* efekt tego jest taki że dopóki nie przekroczą ustalonej prędkości wszystko jest w porządku. Może pora by ISP w swoich umowach oprócz *DO* zagwarantowali też konkretne minimum poniżej którego prędkość na pewno nie spadnie.
            • marcinsiedlce Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 17:30
              niektórzy ISP są w stanie zaoferować łącza z gwarancją np. CIR ale jest to inny
              przedział cenowy i wtedy nie ma w umowach słowa "do"
              • cyanidesun Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 19:48
                Posiadam 2 megowe lacze w Vectrze i nie moge narzekac. P2p rowniez dziala jak
                nalezy. W nocy predkosc rosnie do 8 mega i jest to predkosc faktyczna, nie zadne
                "DO". Jedyna rzecz, do ktorej mozna by sie ewentualnie przyczepic to niska
                predkosc upload'u, ale wiedzialem na co sie decyduje w chwili zamawiania uslugi
                (za dodatkowa oplata mozna ja zwiekszyc).
                • szalony88 Re: VECTRA ma nowe prędkości 07.09.09, 20:55
                  Upload wszędzie jest niski, jeszcze nie nastały u nas czasy na szybkie łącza
                  synchroniczne. Przydaje się do przy p2p, a tak poza tym niski wysył nie
                  przeszkadza. Słowo DO w umowie jest na wypadek, gdyby chwilowo przez
                  przeciążenie infrastruktury, operator nie zapewnił pełnej prędkości. W praktyce
                  jest taka szybkość za jaką płacimy. Vectra teraz wytnie mniejsze firmy, bo koszt
                  łącza 8Mbit jest niski, wątpię żeby wszyscy tak zeszli z ceny.
                • falszywy_klamca Re: VECTRA ma nowe prędkości 08.09.09, 16:14
                  Jaka masz prędkość na torrentach? Więcej niż 50 kb/s na pewno nie masz.
                  • avepawcio666 Re: VECTRA ma nowe prędkości 08.09.09, 19:57
                    Ja na torrentach osiągam prędkość prawie zawsze na full łącza mam 2 megowa (w nocy 4 mega)i pobór jest na full. A co do uploadu to mój ISP jest na tyle elastyczny że mogę sę wziąść i łacze symetryczne, oczywiście za większa kaskę za miesiąc.
          • mycha.db Re: VECTRA ma nowe prędkości 07.09.09, 23:01
            gdyby nie pilnowała, nie byłaby jednym z największych operatorów w kraju. sama
            mam od nich internet (jeszcze niedawno spraya) i prędkość nie spada
    • tomeksiedlce Re: VECTRA ma nowe prędkości 28.09.09, 13:00
      Trochę nie na temat, ale nie będę zaśmiecał i zakładał nowego wątku. Może i ktoś
      mi tutaj odpowie. Czy to prawda, że przy pakiecie telewizyjnym złotym (cyfrowym)
      vectry można wziąć opcję premium canal plus na 18 miesięcy po 19,90 zł miesięcznie?
      • falszywy_klamca Re: VECTRA ma nowe prędkości 28.09.09, 15:18
        żałosna reklama
        • tomeksiedlce Re: VECTRA ma nowe prędkości 29.09.09, 11:24
          Gó..., nie reklama. Byłem w vectrze, ale się spieszyłem, więc rzuciłem kilka
          szybkich pytań i musiałem uciekać. Dlatego pytam tutaj, bo sam się dziwie, że
          mogłoby coś takiego być. Za tanio według mnie. Czy ktoś jest zorientowany w temacie?
          • szalony88 Re: VECTRA ma nowe prędkości 29.09.09, 13:46
            Zadzwoń do nich i zapytaj, albo przejdź się i osobiście się dowiedz :).
            Normalnie powinno się płacić ok 30zł/miesiąc, przynajmniej takie info mają przy
            tel analogowej. Jak jest z cyfrową to nie mam zielonego pojęcia. Jak jest to
            opłata średnia za miesiąc to niedrogo.
            • tomeksiedlce Re: VECTRA ma nowe prędkości 30.09.09, 00:30
              Już był tata. Rzeczywiście mnie nie okłamali. Pierwszy miesiąc gratis, potem za
              opcję canal plus jest 19,90 przez 18 miesięcy. Cena bez promocji to 39,90. Już
              założone.
              • krzycho18 Re: VECTRA ma nowe prędkości 01.10.09, 11:29
                Mam pytanie, wziąłem te 8mb w Vectrze ale nie wiem czemu zamiast 8mb mam 1mb.
                Założyli mi w środę i od początku tak jest, umowa jest od 1 października więc
                pomyślałem że pewnie dopiero od dzisiaj będzie 8 ale dalej jest 1. Miał może
                ktoś taką sytuację? Nie wiem czy lecieć do nich czy jeszcze poczekać, bo gdzieś
                czytałem, że mają kilka dni na włączenie.
                • mroweczka52 Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.10.09, 21:12
                  Ja załóżyłam neta dzisiaj w Vectrze 8mb i również mam tylko 1mb.
                  Zastanawiam się czy jest sposób na sprawdzenie prędkości downloadu i
                  uploadu aby mieć podstawy do złożenia reklamacji w vectrze?
                  • bertacesia Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.10.09, 21:20
                    tu sprawdź:
                    speedtest.net.pl/
                    kupiłaś i musisz mieć to co Ci sprzedali.
                    • mroweczka52 Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.10.09, 21:44
                      Kupiłam 8mb a mam 1mb. Już spradzałam i pokazuje 1mb
                    • krzycho18 Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.10.09, 21:47
                      Mi już podnieśli, ale musiałem się do nich przejść i osobiście się upomnieć bo
                      dwa razy wcześniej dzwoniłem bezskutecznie. Tak więc poszedłem, a jak wróciłem
                      do domu to już było zrobione.
                      • piter.5 Re: VECTRA ma nowe prędkości 09.10.09, 20:50
                        juz wiem dlaczego wszyscy macie 1M, wszystkie modemy zakładane maja włączoną predkość 1m, dopiero później zmieniają pakiety na jakie ktos podpisał
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka