piter.5 06.09.09, 08:52 Byłem w piątek w biurze a tam powiedziano mi że od 1 września są nowe prędkośći 1M, 2M, 8M, 16M, 24M!!!! 8M kosztuje coś ok. 62 zł brutto to chyba nie drogo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bengere Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 09:51 jakoś nie wierzę, że realnie będzie 8MB!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinsiedlce Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 10:38 hahaha oni mają problem z dosłaniem 2 Mega a co mówić więcej hehe Odpowiedz Link Zgłoś
marcinsiedlce Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 11:07 Jeżeli nawet weźmiesz sobie prędkość 8, 16 czy 24 Mpbs to i tak p2p masz ograniczone do minimum lub całkowicie wycięte. Więc po Co komu takie prędkości do otwierania stron???? Pamiętaj, że Vectra, UPC czy Mulimedia nie powiedzą Ci w prost że p2p jest wycięte - a sądzę,że wykupując takie prędkości zechcesz "edukacyjnie" zasysać pliki p2p. Odpowiedz Link Zgłoś
marek25aa2 Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 13:17 Panie Marcinie L. mam u siebie mieszkaniu Vectre 2Mb i smiga wszystko bez problemu,nie ma takze zadnych kłopotów z p2p.Rozumiem ze chce Pan zareklamowac swoja firmę ale do tego sluza inne miejsca i nie widze powodu dlaczego by mowic ze Vectra nie da 8Mb. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tarwet Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 13:28 Vectra powinna pilnować warunków umowy. Download i upload powinien być taki jaki w umowie i nie będzie takich wpisów panie z vectry. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 15:06 a propos umów - wszyscy ISP w swoich ofertach odnośnie prędkości zamieszczają magiczne słowo *DO* efekt tego jest taki że dopóki nie przekroczą ustalonej prędkości wszystko jest w porządku. Może pora by ISP w swoich umowach oprócz *DO* zagwarantowali też konkretne minimum poniżej którego prędkość na pewno nie spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinsiedlce Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 17:30 niektórzy ISP są w stanie zaoferować łącza z gwarancją np. CIR ale jest to inny przedział cenowy i wtedy nie ma w umowach słowa "do" Odpowiedz Link Zgłoś
cyanidesun Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.09.09, 19:48 Posiadam 2 megowe lacze w Vectrze i nie moge narzekac. P2p rowniez dziala jak nalezy. W nocy predkosc rosnie do 8 mega i jest to predkosc faktyczna, nie zadne "DO". Jedyna rzecz, do ktorej mozna by sie ewentualnie przyczepic to niska predkosc upload'u, ale wiedzialem na co sie decyduje w chwili zamawiania uslugi (za dodatkowa oplata mozna ja zwiekszyc). Odpowiedz Link Zgłoś
szalony88 Re: VECTRA ma nowe prędkości 07.09.09, 20:55 Upload wszędzie jest niski, jeszcze nie nastały u nas czasy na szybkie łącza synchroniczne. Przydaje się do przy p2p, a tak poza tym niski wysył nie przeszkadza. Słowo DO w umowie jest na wypadek, gdyby chwilowo przez przeciążenie infrastruktury, operator nie zapewnił pełnej prędkości. W praktyce jest taka szybkość za jaką płacimy. Vectra teraz wytnie mniejsze firmy, bo koszt łącza 8Mbit jest niski, wątpię żeby wszyscy tak zeszli z ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: VECTRA ma nowe prędkości 08.09.09, 16:14 Jaka masz prędkość na torrentach? Więcej niż 50 kb/s na pewno nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
avepawcio666 Re: VECTRA ma nowe prędkości 08.09.09, 19:57 Ja na torrentach osiągam prędkość prawie zawsze na full łącza mam 2 megowa (w nocy 4 mega)i pobór jest na full. A co do uploadu to mój ISP jest na tyle elastyczny że mogę sę wziąść i łacze symetryczne, oczywiście za większa kaskę za miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.db Re: VECTRA ma nowe prędkości 07.09.09, 23:01 gdyby nie pilnowała, nie byłaby jednym z największych operatorów w kraju. sama mam od nich internet (jeszcze niedawno spraya) i prędkość nie spada Odpowiedz Link Zgłoś
tomeksiedlce Re: VECTRA ma nowe prędkości 28.09.09, 13:00 Trochę nie na temat, ale nie będę zaśmiecał i zakładał nowego wątku. Może i ktoś mi tutaj odpowie. Czy to prawda, że przy pakiecie telewizyjnym złotym (cyfrowym) vectry można wziąć opcję premium canal plus na 18 miesięcy po 19,90 zł miesięcznie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomeksiedlce Re: VECTRA ma nowe prędkości 29.09.09, 11:24 Gó..., nie reklama. Byłem w vectrze, ale się spieszyłem, więc rzuciłem kilka szybkich pytań i musiałem uciekać. Dlatego pytam tutaj, bo sam się dziwie, że mogłoby coś takiego być. Za tanio według mnie. Czy ktoś jest zorientowany w temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
szalony88 Re: VECTRA ma nowe prędkości 29.09.09, 13:46 Zadzwoń do nich i zapytaj, albo przejdź się i osobiście się dowiedz :). Normalnie powinno się płacić ok 30zł/miesiąc, przynajmniej takie info mają przy tel analogowej. Jak jest z cyfrową to nie mam zielonego pojęcia. Jak jest to opłata średnia za miesiąc to niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeksiedlce Re: VECTRA ma nowe prędkości 30.09.09, 00:30 Już był tata. Rzeczywiście mnie nie okłamali. Pierwszy miesiąc gratis, potem za opcję canal plus jest 19,90 przez 18 miesięcy. Cena bez promocji to 39,90. Już założone. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: VECTRA ma nowe prędkości 01.10.09, 11:29 Mam pytanie, wziąłem te 8mb w Vectrze ale nie wiem czemu zamiast 8mb mam 1mb. Założyli mi w środę i od początku tak jest, umowa jest od 1 października więc pomyślałem że pewnie dopiero od dzisiaj będzie 8 ale dalej jest 1. Miał może ktoś taką sytuację? Nie wiem czy lecieć do nich czy jeszcze poczekać, bo gdzieś czytałem, że mają kilka dni na włączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mroweczka52 Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.10.09, 21:12 Ja załóżyłam neta dzisiaj w Vectrze 8mb i również mam tylko 1mb. Zastanawiam się czy jest sposób na sprawdzenie prędkości downloadu i uploadu aby mieć podstawy do złożenia reklamacji w vectrze? Odpowiedz Link Zgłoś
bertacesia Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.10.09, 21:20 tu sprawdź: speedtest.net.pl/ kupiłaś i musisz mieć to co Ci sprzedali. Odpowiedz Link Zgłoś
mroweczka52 Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.10.09, 21:44 Kupiłam 8mb a mam 1mb. Już spradzałam i pokazuje 1mb Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: VECTRA ma nowe prędkości 06.10.09, 21:47 Mi już podnieśli, ale musiałem się do nich przejść i osobiście się upomnieć bo dwa razy wcześniej dzwoniłem bezskutecznie. Tak więc poszedłem, a jak wróciłem do domu to już było zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
piter.5 Re: VECTRA ma nowe prędkości 09.10.09, 20:50 juz wiem dlaczego wszyscy macie 1M, wszystkie modemy zakładane maja włączoną predkość 1m, dopiero później zmieniają pakiety na jakie ktos podpisał Odpowiedz Link Zgłoś