nimfa_morska 30.03.06, 12:06 Dziewczyny, co sądzicie o imieniu Klara? Czy uważacie, że nadanie takiego imienia dziecku jest krzywdą dla niego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agus-ka Re: Klara - Wasze opinie 30.03.06, 12:14 Ja uważam, że nie. Całkiem ładne imię dla dziewczynki. Co prawda nie wiem jakie masz nazwisko, warto by było zeby razem ładnie brzmiały. Odpowiedz Link Zgłoś
linn3 Re: Klara - Wasze opinie 30.03.06, 12:19 Znam jedną małą Klarcie) Nie zauważyłam ,żeby działa się jej jakaś krzywda z powodu imienia) to bardzo ładne imię, kojarzy mi się z "Dziadkiem do orzechów" i wigilią - czyli ciepło i słodko))) Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkasw Re: Klara - Wasze opinie 30.03.06, 12:35 ładne imię, nie jest może zbyt popularne, ale nie skrzywdzisz tym imieniem córeczki. Moją koleżankę to skrzywdzili rodzice nadając jej imię Krzysztofora... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Klara - Wasze opinie 30.03.06, 12:59 Ja kiedyś spotkałam młodą dziewczycznę o imieniu Egekharda. Odpowiedz Link Zgłoś
cleo1976 Re: Klara - Wasze opinie 30.03.06, 13:21 To bardzo ładne imię, jak byłam mała to miałam lalkę z pięknymi czarnymi warkoczami i właśnie dałam jej na imię Klara. Byłam dumna że ma takie piękne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
guciom Re: Klara - Wasze opinie 30.03.06, 14:16 Klara sliczne imie gdyby nie jedna 2-u metrowa przeszkoda nazwalabym tak nasza coreczke - ale tatus sie postawil i bedzie Malgosia, nasza pierworodna ma na imie Matyld mysle, ze Klara duzobardziej by pasowalo do Siostry niz Malgosia ale tym razem musialam ociupinke spasowac, Nazwij tak coreczke chociaz niech wiem, ze jakas majoweczka bedzie miala dziewczynke o Takim imieniu, pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
guciom Re: Klara - Wasze opinie 30.03.06, 14:17 oczywiscie pierworodna ma na imie Matylda nie Matyld hihihi ale gapa ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a aneczkasw 30.03.06, 18:48 Ale to przecież nic innego jak Krzysia...a Krzysia była w "Panu Wołodyjowskim":pamiętasz?taka słynna scena"głupia ta Krzysia...czemu?Bo ja dla Pana Michała to..."hehe...Krzysia nie jest złe...tylko ta całość...Krzysztofora niekoniecznie chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkasw kapuhy_a 31.03.06, 09:26 Krzysia, ładnie, ale wiesz jak to z młodymi dziewczynami, jak szła gdzieś i musiała podać imię to nie mogła powiedzieć Krzysia. W szkole i tak nazywali ją POTWOREK. Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Re: kapuhy_a 31.03.06, 09:56 no fakt...czasem rodzice nie pomyśla,że całe imię jest beznadziejne a tylko zdrobnienie fajne...ja też się boję że moja córka będzie linką albo leniwcem...albo jeszcze czymś gorszym...uch....chociaż ta linka to mnie się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
hedonka śliczne 30.03.06, 16:08 Śliczne imię. Też o nim myślałam, ale mąż zaoporował. Pewnie będzie Marianna. A co do krzywdzenia dziecka, to myślę, że niepotrzebnie się nartwisz. Moja 6-letnia córeczka ma na imię Celinka. Długo się zastanawialiśmy i mielismy podobne wątpliwości. Jak na dziś, to z imienia same bonusy. Pani w szkole się zachwyca, że nigdy jeszcze Celinki nie uczyła, nikt jej z nikim nie myli i wiekszość ludzi się zachwyca, że fajnie i że inaczej. Wspieram całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a hedonka... 30.03.06, 18:55 Moja prababcia miała na imię Marianna,była kapitalną babeczką i żyła 104lata...nauczyła mnie skakać na skakance i piec pyszne torty. A w tamtym roku na jej cześć zrobiłam ooo to... foto.onet.pl/albumy/album.html?id=39455&q=aaguha1&k=5 To prezent ubiegłoroczny na Dzień Mamy dla mojej mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: Klara - Wasze opinie 30.03.06, 17:27 Mi się osobiście podoba. Też braliśmy to imię pod uwagę - jednak zdecydowaliśmy się na Różę Też słyszeliśmy rózne komentarze i opinnie na ten temat, ale nam się wydaje bardzo oryginalnie. A co do imienia Klara - to ja mam takie z bierzmowania Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Re: Klara - Wasze opinie 30.03.06, 19:00 Fajne imię...i takie literackie jakby nie patrzeć...tylko żeby nie przrzekała jak bohaterka "ślubów panieńskich" "Ślubuję na kobiety stałość niewzruszoną Nienawidzieć ród męski,nigdy nie być żoną" Kurczę uwielbiam takie imionka z książek.Tylko ja mam takie imię jak większość Burków...echh... Mam nadzieję,że moja córeczka będzie zadowolona z imienia...a jak nie to opowiem jej skąd się wzięło. Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: Klara - Wasze opinie 31.03.06, 08:56 Ja tez nie lubię popularnych imion. Do dziś pamiętam stres ze szkoły jak nauczyciel prosił do odpowiedzi Agnieszkę... pięć nas wstawalo rownoczesnie. Koszmar! Moja córeczka będzie miała Antonina, czyli Tosia. Miała być Wiktoria, ale za dużo tych Wiki sie ostatnio pojawiło. Tosia nam sie spodobała, zresztą tak miała na imię moja prababcia, fantastyczna kobieta i mam nadzieję, że coś moja Tosia po niej będzie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a agus-ka... 31.03.06, 09:48 Twoja córka będzie miała kapitalne imię...znowu powiem,że książkowe bo przecież"Dziewczyna i chłopak,czyli heca na 14 fajerek".Kurde uwielbiałam tą książkę i bardzo żałowałam,że nie miałam brata bliźniaka...jak bedziesz rodziła to niech dobrze szukają,bo może i bliźniak tam się ukrył Odpowiedz Link Zgłoś