Dodaj do ulubionych

To juz wody czy nietrzymanie moczu ?Jak rozróznic?

04.05.06, 14:53
Nigdy nie wiedzialam ze sie tak mozna starchu najesc. Dzisiaj rano tak jakby
popuszczalam , bezwiednie, poczym lecialam zaraz do toalety zeby oddac mocz -
bo niewiem czy to juz sa wody czy nietrzymanie moczu.Potem mi przeszlo wiec
uspokoilam sie i poszlam po zakupy. Wracam a tu znowu takie malusie struzki
mi leca. Co mam robic? Gin mi powiedzial zeby obserwowac... Maz pierszy dzien
w nowej pracy i nawet nie moze sie zwolnic zeby mnie zawiezc do szpitala.
Brzuch wysoko i od czasu do czasu pobolewa ale tak delikatnie (zreszta juz od
3 tygodni) . Bardzo prosze poradzcie jak rozróżnić wody od nietrzymania
moczu.
Obserwuj wątek
    • k_maja Re: To juz wody czy nietrzymanie moczu ?Jak rozró 04.05.06, 15:02
      kup sobie papierek lakmusowy i sprawdz - mocz ma odczyn kwasny a wody zasadowy -
      będzie inna barwa. Sa też podobno specjalne wkładki- ale działają dokładnie na
      tej samej zasadzie i są drogie. Wody powinny być bezwonne i bezbarwne - tym się
      też możesz kierować.
      Pozdrawiam,
      Kasia
      • olciamaz Re: To juz wody czy nietrzymanie moczu ?Jak rozró 04.05.06, 15:04
        dzieki!
        ide po papierek!
        • aga.kotek Re: To juz wody czy nietrzymanie moczu ?Jak rozró 04.05.06, 17:10
          daj znac od razu co wkońcu ci leci..bo ja mam codziennie na bieliźnie plame
          wodnista.tylko że jestem przekonana bardziej że to są wody sączące się które
          wypływaja z czopem powoli..taka informacje też znalazłam na stronce którą dziś
          podałam na forum dot.psychologi mam..pozdrawiam
          • olciamaz Re: To juz wody czy nietrzymanie moczu ?Jak rozró 04.05.06, 19:45
            Wlasnie powróciwszy z izby przyjeć. I.... okazalo sie ze u mnie tak odchodzi
            czop sluzowy. Wodnisty i bialawy. Na wody to za malo, tzn. jezeli byłyby to
            wody to wkladke trzeba zmieniac np. co 30 minut.
            Tam w szpitalu sprawdzali mi to CHYBA jodyną. Polewali wkladke i jezeli to wody
            to mialby sie zmienic kolor.
            Przy okazji dowiedzialam sie ze mam juz poczatki skurczów (zrobiono mi tez
            KTG). A ja tylko czuje bole jak na @, ale narazie takie lajcikowe. A to juz
            niedługo moze byc . Ale sie zaczelam bać smile serio!

• martunia78 Re: To juz wody czy nietrzymanie moczu ?Jak rozró 04.05.06, 22:18
              Jeny to ja tez tak mam...Tylko termin na 31-ego - cholerka...
              • ania_czarna Re: To juz wody czy nietrzymanie moczu ?Jak rozró 05.05.06, 11:26
                Spokojnie dziewczyny..Ja ma termin na 7-go, czop odchodzi mi juz jakieś 3
                tygodnie i mam bóle jak na miesiaczkę tyle samouncertain Nadal łażę w dwupaku..ech
                • olciamaz Do Ani 05.05.06, 20:51
                  Ale odchodzi ci tak ze az masz strasznie mokro non stop (jakbys popuszczala) ,
                  czy raczej tak delikatniej?
                  • ania_czarna Re: Do Ani 06.05.06, 10:09
                    Ciągle mi coś lecisad Mam czop na wkładce- taki glutowaty, przeźroczysty śluz,
                    dodatkowo upławy no i mokrosad Ginekolog stwerdził, ze to jeszcze nie wody, a
                    czop ponoć się ciągle regeneruje!!Niestety, juz dawno myslałam,ze to znak..
                    Mam termin na jutro i dostaje juz tez szału!
                    Z sikaniem to juz w ogóle koszmar- latam w nocy jak szlona, leci i leciwink
                    Mogłabym siedziec na klopiewink
                    Dziewczyny głowy do góry!Chyba w koncu urodzimy, co?smile
            • k_maja Re: To juz wody czy nietrzymanie moczu ?Jak rozró 06.05.06, 11:08
              eee, nieprawda! Ja miałam odpływające wody - tyle że lekarz zbagatelizował -
              ironicznie się uśmiechając powiedział, że niemożliwe, żeby to były wody. I wcale
              nie wypływały szybko - raczej bardzo nieregularnie i niewiele. Aż pewnej nocy po
              prostu popłynęły. Wiem co mówię, bo przez taką teorię urodziłam 6 tyg. przed
              czasem i z wielkimi nerwami o życie maluszka! Wody sączyły mi się od 1-2 tyg.
              przez odpłynięciem.
              Pozdrawiam, Kasia
              • ania_czarna Re: To juz wody czy nietrzymanie moczu ?Jak rozró 06.05.06, 12:27
                No widzicie, bądzmy tutaj madre..Czlowiek liczy na gina, słucha go, a tutaj
                ciagle coś;/ Ja już niczego nie jestem pewna..ech...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka