Dodaj do ulubionych

Watek dla starajacych sie ;-)

09.05.06, 17:54
To u nas oficjalnie postanowione-staramy sie o siostrzyczke dla Filipa. Nie
wiem co na to moj organizm, ale moze sie zgodzi wink Jak narazie nadziei
wielkich nie mam, mialam dopiero jedna miesiaczke, ciagle karmie dosyc czesto
piersia, ale moze...
W przypadku Filipa wszystko bylo jasne od poczatku, wiem kiedy byl TEN dzien,
objawy moglam obserwowac od poczatku. Teraz wieksza niewiadoma. Ale tez
fajnie.
Obserwuj wątek
    • justin301 Re: Watek dla starajacych sie ;-) 09.05.06, 18:44
      To przyjemnych prac w takim razie.
      • malina.majka Re: Watek dla starajacych sie ;-) 09.05.06, 20:12
        No Agnieszka! Powodzenia,jestesmy z Wami! Ale tylko myslami jeszcze smile Jeszcze
        nie myslimy o powiekszaniu rodzinki ale pewnie kiedys (za rok,2) zaczniemy
        starania o synka smile Oby bylo tak,jak jest Wam pisane,wszystko w rekach Boga smile
        • monismonis Re: Watek dla starajacych sie ;-) 09.05.06, 20:37
          My to planujemy rodzeństwoa tak za 3,4 latkasmile ale umieram ze stachu bo nie
          dostałam @. Od stycznia miałam regularnie a tu w tym miesiacu narazie nic sad
          Piersią juz nie karmie. Niewiem jak to jest z płodnościa po ciąży? Mieliśmy
          jedna wpadke w tym miesiącu i cała drze. Naprawde! aby tylko los nie zaplanował
          mi inaczej życia. W sumie z obliczeń wypada że miałam dni niepłodne (tydzień
          przed miesiączka) ale juz sama nie wiem.
          • kika_kika Re: Watek dla starajacych sie ;-) 09.05.06, 21:54
            ja też drżę.... niby chciałabym, ale cholernie się boję uncertain mam identyczne
            objawy jak z Maksiem.... tzn. powiększone cyce, krew z nosa.... ale.... wtdy
            nie miałam żadnego plamienia ani nic a teraz własnie mam niewielkie plamienie -
            i boje się jak diabli...... ale testu nie robie (nie jestem pewna na 100% -
            tzn że nie ma "sprawy") wink
            a czytałam niedawno, że którejś z Was śniło się że jestem w ciąży.... super
            super gawronki tongue_out
            • miodzio_k Re: Watek dla starajacych sie ;-) 09.05.06, 22:13
              No to tzrymamy kciuki za udane próby.

Kika to już drugi raz!

A ja już po strachu. Spóźniała sie, spóźniała ale już JEST!
            • doris_doris1 Re: Watek dla starajacych sie ;-) 10.05.06, 09:30
              Kika zrób test, ja tez miałam taką zmyłkę w ciąży z Oliwką okazało się, że to
              był efekt zagniezdżania się zarodka. Oczywiście nie kraczę wink
              • patoga Re: Watek dla starajacych sie ;-) 10.05.06, 11:07
                no to ja też nie kraczę bo już jednej tak wykrakałam smile
                • azja811 Re: Watek dla starajacych sie ;-) 10.05.06, 11:35
                  A ja czekam na wieści od tych co sie spóźnia,a Agnieszce życzę owocnych starańsmile
                  • monismonis Re: Watek dla starajacych sie ;-) 10.05.06, 12:28
                    No ja zrobiłam dzisiaj test! kurcze nie spałam całą noc tak sie denerwowałam!
                    Ale okzaało sie że jest JEDNA KRESKA!!!!!! a okrsesu narazie nie ma! Boje sie że
                    może za wczesnie na tescik sad Ciotka powinna do mnie przyhechac wczoraj!
                    • azja811 Re: Watek dla starajacych sie ;-) 10.05.06, 13:08
                      Nic sie niemartw monis wszystko jest jeszzcze pokręcone-sama mialam stresa w
                      tym miesiącu 32 dni-jak nigdy,zrobilam test i wyszedł cały na czerwono!To
                      szybko następny był ok,a na drugo dzień już była @.Dodam jeszcze ze nie mogę
                      brać tablatek anty,i zostają metody "doraźne" a z tym wiadomo...szkalnka wody
                      zamiast chyba najpewniejszasmile
                      • monismonis Re: Watek dla starajacych sie ;-) 10.05.06, 13:12
                        Oj mam nadzieje azja że sie nie mylisz smile Ja pigułki naszczęście moge brac i
                        odrazu zaczynam jak tylko przyjdzie @ !!!! Juz zapisłam sie do lekarza i pigułki
                        mam załatwipone! od kąd dostałąm @ po porodzie to miałam idealnie co 28 dni a tu
                        teraz taka niespodzianka! Wrrr! Niemoge sie doczekać!
                        • hautnah Re: Watek dla starajacych sie ;-) 10.05.06, 19:32
                          ja biore pigulki i bardzo podziwiam te, ktore sie staraja. chyba jestem jakas
                          ciemnota, ale nie dalabym rady z jeszcze jednym maluszkiem...

powodzenia!!!!
              • kika_kika Re: Watek dla starajacych sie ;-) 12.05.06, 09:35
                nadal nic.... pociapkało pociapkało... krew z nosa poszła i tyle....
                coraz bardziej się boję bo.... tak jak przy Maksie... na początku absolutnie
                nie miałam ochoty na sex....... mamooooooooooooo ja sie boje!!! ale testu nie
                zrobie hihi - może w dzień matki wink
    • jadis76 Re: Watek dla starajacych sie ;-) 10.05.06, 19:55
      ja też podziwiam i trzymam kciuki
      na razie nie staramy się i pewnie jeszcze trochę nie będziemy...
      chociaż imię dla drugiej dziewczynki ( bo tak nam się marzy ) już mamy
      wybrane wink))
      • aisza24 Re: A ja jeszcze nie mialam okresu 10.05.06, 21:37
        Kurcze, Malego karmie teraz tylko 3-4 razy dziennie, z czego 2 w nocy, czasem
        jest tylko 1 karmienie w ciagu dnia a okresu od porodu jeszcze nie mialam. Czy
        to normalne? Kiedy Wy dostalyscie okres, mamy karmiace?
        Podziwiam was dziewczyny, ze tak szybko zdecydowalyscie sie na kolejne
        dzieciatko i trzymam kciuki. Sama chcialabym z tym poczekac jeszcze 3-4 lata.
        • hanna26 Re: A ja jeszcze nie mialam okresu 11.05.06, 22:35
          Ja po pierwszym porodzie dostałam okres po ok. 11 miesiącach. (karmiłam 1,5
          roku). Teraz dostałam znacznie szybciej, już po pół roku. Karmię nadal.
          • monismonis Re: A ja jeszcze nie mialam okresu 12.05.06, 11:43
            A u mnie po strachu! smile) @ przyszła troszke opóźniona ale przyszła smile Ja juz
            poleciłam do apteki i kupiłam pigułeczki! Wiecej nie mam ochoty narazie a takie
            stresy! wiec nie dopisuje sie do grona starajacych smile Aż mnie ciarki przechodza
            jak mysle ze mogła bym byc teraz w ciązy smile
    • w1paula Re: Watek dla starajacych sie ;-) 12.05.06, 12:18
      Ja od porodu jeszcze nie miałam. My nie myślimy o rodzeństwie dla Huberta i
      niestety chyba tak zostanie, że Hubcik będzie jedynakiem. No chyba, że wynajdą
      lek na chorobę, która może byc maluch obciążony. Ale to raczej nieprędko.
      Mogę natomiast wam powiedzieć jak to było po pierwszym porodzie. Igor zmarł w
      sierpniu a we wrześniu miałam już okres. Potem jeszcze dwa bardzo, bardzo
      niereguralne. Potem tak jaby jednego nie było i znowy jeden. Okazało się, że
      właśnie wtedy kiedy nie miałam okresu miałam dni pładne i zaszłam w ciążę. Dla
      nas to był sukces, że tak szybciutko się udało.
    • agnieszkaela Re: Watek dla starajacych sie ;-) 21.05.06, 00:44
      Na sierpniowkach juz dwie w ciazy!
      A ja zakladajac ten watek myslalam, ze znajda sie jakies inne starajace sie, a
      tu tylko same obawiajace sie wink no, ale mam nadzieje, ze za nas bedziecie
      trzymac kciuki.
      Jak sie nic nie wydarzy to testuje w Dzien Matki, poczekam jeszcze, no chyba ze
      sie objawy nasila... bo dzis cos jakby mdlosci?
      • doso1 Re: Watek dla starajacych sie ;-) 21.05.06, 22:58
        No to trzymam kciuki!!! Chociaz to ja mialam byc pierwsza smile)) Mamy juz za
        soba 3 miesiace staran i niestety chybione sad A z Nico poszlo nam za pierwszym
        razem.
        Zaczelismy konkretne starania dokladnie od pierwszej owulacji po porodzie
        (jeszcze przed pierwszym okresem). Ale teraz mamy 2 miesiace przerwy z powodu
        lekow, ktore biore na alergie i mojego szczepienia na kleszcze. Ale juz za
        miesiac wracamy na front smile Wiec moze sie zdarzyc, ze znow bedziemy miec taki
        sam termin wink)))))
        Pozdrawiam serdecznie
        Dominika
    • e-go Re: Watek dla starajacych sie ;-) 22.05.06, 09:03
      trzymam kciuki za starające się smile))
      i podziwiam Was dziewczyny
      bo ja, mimo swojego zaawansowanego wieku, (he he) gdyby nie nieprzewidziane
      okoliczności przyrody, to pozostałąbym bezdzietna
      ot, taki e-go-izm suspicious
    • maja2 Re: Watek dla starajacych sie ;-) 23.05.06, 10:43
      Hej dawno tu nie zaglądałam, bo interesowała mnie wszystko o objawach wczesnej
      ciąży i głównie szukałam na innych forach, bo....czekam na miesiączkę!Ostatnią
      miłam 17 kwietnia i to była pierwsza po pororodzie i karmieniu. W 10 i 12 dc
      doszło do stosunku bez zabezpieczenia.Dziś już jest 37 dc i @ nie ma. Robiłam w
      30 dc test, ale wyszedł negatywny. Więc nie jestem, tylko okresu nie ma...za to
      cały czas myślę, że go dostanę. Jest mały szczegół otóż od 12 dc do 17 miałam
      lekkie plamnienie, bardzo lekkie ( nie mogła to być miesiączka, nie taka
      skąpa). Ta z 17 kwietnia była bardzo obfita i trwała 6 dni. Przyszła po 2 tyg.
      od odstawienia od piersi. Teraz cisza...mierzyłam temperaturę, rano 36,6,
      wieczorem 37,1. Wiem że 36,6 raczej o ciąży nie świadczy, ale...czuje się jakoś
      ciążowo-wczoraj kupiłam folik na wszelki wypadek. Czekam na okres... Po ilu
      może się pojawić drugi okres po odstawieniu.I jeszcze jedno.Czy test może się
      mylić? Boże jak ja głupia, byłam już w ciąży, a teraz nad takim rzeczami się
      zastanawiam. Proszę poradzcie mi coś. mOze ja sobie tą ciąże uroiłam, a może
      ten cykl był bez owu???Pomocy!!!!!!!!!Pozdrawiam-maja z Szymonkiem
      • ninjo Re: Watek dla starajacych sie ;-) 23.05.06, 10:47
        mi wyszly 2 testy negatywne, dopiero trzeci pozytywny smile
        a robilam je zgodnie ze sztuka
        • miodzio_k Re: Watek dla starajacych sie ;-) 23.05.06, 11:25
          Moja młoda ciocia, która urodziła mieisąc po mnie (6-10-2006) jest znów w ciąży.
          Test wyszedł pozytywnie wczoraj miała konsultację z ginem, ale nie wiem jeszcze
          czy potwierdził. Kurczę zazdroszczę jej... ale mój mąż mówi ze jeszcze poczekamy
          kilka miesięcy.
    • maja2 do ninjo 23.05.06, 13:16
      napisz mi kochana, kiedy (tzn w którym dniu) cyklu robiłaś te testy? i jakie to
      były. Ja robiłam amil, nie znałam takiego.Proszę o odpowiedz. Dziękuję
      • ninjo Re: do ninjo 23.05.06, 14:24
        zaszlam w ciaze 12 grudnia i to byl 12. dzien cyklu (w zasadzie to wiem na
        pewno) smile
        zrobilam test 24 grudnia rano - wymyslilam sobie, ze to bedzie tak
        romantycznie: test wyjdzie pozytywnie, powiemy podczas Wigilii...
        a tu nic. Ale cos czulam i nie do konca dowierzalam (tak tylko psychicznie, bo
        nie mialam jeszcze objawow fizycznych)
        Pozniej zrobilam test w Sylwestra rano, czyli byl juz 31. dzien cyklu i tez
        wyszedl negatywnie. Wiec sobie wypilam co nieco...
        Wtedy juz uwierzylam, ze nic z tego i nastepny test zrobilam dopiero ok. 20
        stycznia, bo miesiaczki wciaz nie bylo (to bylo juz 3 tygodnie po terminie)

a niestety nie pamietam jakie robilam testy. sad
    • maja2 Re: Watek dla starajacych sie ;-) 24.05.06, 11:54
      dostałam okres!jakoś tak smutno mi...
      • agnieszkaela Re: Watek dla starajacych sie ;-) 24.05.06, 12:10
        Ja musialam wczoraj test zrobic, bo mialam wizyte kontrolna u dentysty, z
        przeswietleniem, a to jak wiadomo nieskazane w ciazy. No i negatywny. Nawet sie
        ucieszylam, bo jakbym byla w ciazy rodzilambym w polowie stycznia, a taka data
        jakos mi nie pasuje wink Ale miesiaczki ciagle nie ma, a bol brzucha od tygodnia.
        • kasiaa256 Re: Watek dla starajacych sie ;-) 24.05.06, 18:13
          ja zaplanowałam starania rozpocząć dopiero w maju za rok, bo jestem po cc, ale
          obawiam się, że możemy wpaść wcześniej bo za bardzo to my nie uważamy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka