Dodaj do ulubionych

kolacja przed kąpielą

10.05.06, 17:44
no wlasnie. do niedawna Mlody zasypial po butli (albo i w trakcie), ktora byla ostatnim punktem dnia juz po kapieli. przesypial noce, ale jakis tydzien temu zaczal sie budzic kolo 4 i chcial mleko. teraz zamiast butli je porzadna kolacje (kaszke na bardzo gesto z dodatkami typu sok lub owockow troche albo misiowy ogrodek) potem kapiel i potem sam zasypia w lozeczku i spi do po 7 smile chyba po prostu wzrosly mu potrzeby kaloryczne bo znow urosl smile no i nauczyl sie pic wode mineralna miedzy posilkami bo wprowadzilismy mycie zabkow po posilkach (je 5x dziennie). tez tak macie? a w ogole coraz mniej chetnie pije mleko..woli konkrety lyzeczka..
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • alciafedo Re: kolacja przed kąpielą 10.05.06, 22:46
      duzo dajesz tej kaszki??
      my jemy okolo 180-200 w miare gesta ale nie do konca i bez dodatkow ale tez sie
      budzi
      moze musze dac wiecej??
      Padiatra poradzila mi ze poza kaszka o 19-20 jeszcze dac cos mlecznego o okolo
      22-23
      jak sie budzi

zobacze bede probowac
    • alciafedo Re: kolacja przed kąpielą 10.05.06, 22:47
      czym mylesz zabki??
      ja kuplam szczoteczke ale nie wiem czy uzywac jakiejs pasty??
    • liniosek Re: kolacja przed kąpielą 10.05.06, 23:26
      ja tez malej podaje kaszke gesta na kolacje i potem idziemy sie kompciac.Po
      kompaniu mala zasypia i podaje jej herbatke wtedy jest godz ok 22.oo,lecz daje
      przez sen jeszcze mleczko zageszczoneokolo 24.30 i spi wtedy do rana.
    • szeko Re: kolacja przed kąpielą 11.05.06, 08:35
      cos w tym musi byc
      bo nasz przesypia cale noce ale od kilku dni budzi sie o 3 lub 5 rano - glodny
      chyba przed swoim pojsciem spac zaczne mu dawac jeszcze mleko

z tym ze my jemy kolacje po kapieli bo nie wyobrazam sobie malego kapac z takim
      opitym brzuchem pelnym kaszki - tym bardziej ze my duzo lezymy na brzuchu

gestej kaszki na noc pijemy okolo 200-240ml

mleko tez nie jest juz ulubione jedorazowo udaje mi sie dac mu 120ml
      za to tak jak piszesz wszystko co z lyzeczki pochlaniamy w mega ilosciach
      • miodzio_k Re: kolacja przed kąpielą 11.05.06, 08:41
        My też kolecyjkę łyżeczką jemy przed kąpielą. Inaczej, pluskanie kończy się
        płaczem bo Mała jest głodna. I czasem budzi sie o 6 rano na jedzonko ale
        ostatnio zjadła kolację o 20 a śniadanko o 9 rano zaraz po przebudzeniu.
    • annq27 Re: kolacja przed kąpielą 11.05.06, 16:18
      tej kaszki to tak wychodzi kolo 200ml na 120 mleka i na bardzo gesto..no i czasem marchew+jablko sloiczek dodam, czasem soczku doleje...roznie, ale sporo tego wychodzi. i dobrze bo w dzien coraz wiecej rzeczy go ineresuje a jedzenie coraz mniej smile a zabki "myjemy" smile czyli poki co zakupiona szczoteczka czeka na wyparzenie a ja nawijam jalowe gaziki na palec ktory maczam w przegotowanej wodzie i przecieram zabki i dziaselka smile
      a kasZki z butki Mlody nie chcial wciagac stad ta lyzeczkowa kolacja u nas smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka