Dodaj do ulubionych

quinny buzz , zapp ?

28.07.06, 09:29
zastanawiam sie nad kupnem wozka bardzo podoba mi sie buzz ale czytam opinie i
sama juz nie wiem jedni twierdza ze to super wozek inny ze tragedia. Jestem
zachwycona zappem no ale jest jedno ALE nie mozna polozyc oparcia jak maluszek
zasnie . Moze pomozecie w wyborze , moze jakies opinie wlascicielek tych wozkow ?
Obserwuj wątek
    • 1kinia1 Re: quinny buzz , zapp ? 28.07.06, 10:20
      my mamy buzza.. jeśli chodzi ci o pozycję do spania to ani bazz ani zapp - zapp
      wiesz dlaczego a buzz kształt siedziska nie zmienia się jak opuszczamy do
      pozycji poziomej dlatego nóżki dziecka są w górze.. my sobie z tym radzimy
      wkładając poduszkę pod dupkę wtedy mały ma bardziej prostą pozycję..ja jestem
      tego zdania że raz na jakiś czas może maksio tak się zdżemnąć ale ogólnie mamy
      uregulowane pory snu więc staram się na ten czas być w domku.
      jeśli chodzi o całą resztę to jestem baaardzo zadowolona - mały, lekki,
      zwrotny, ładny, pasy są bardzo konkretne, torba i kosz na zakupy pojemne..
      chętnie odpowiem na inne pytania..
      pozdrawiam
      • ninjo Re: quinny buzz , zapp ? 28.07.06, 10:33
        ja tez mam Buzza i to sa moje uwagi:

- mysle, ze to jest dobra spacerowka od ok. 7 miesiecy do maks 1,5 roku: moim
        zdaniem nie jest najlzejsza, do tego jest wysoko osadzona, wiec dziecko raczje
        samo nie wejdzie. Podnozek nie jest jakis super dlugi (chociaz oczywiscie
        dluzszy niz te polpodnozki w innych niektorzych spacerowkach). Bym nie kupowala
        jej, gdyby mala juz miala 10 miesiecy.

- tak jak pisala kinia, siedzisko sie nie rozklada na plasko, tylko jest 5
        ozycji calego siedziska, czyli w pozycji lezacej nozki sa jakby w gorze. Ale
        nam to nie przeszkadza. Mala sobie pieknie spi. Slyszalam, ze ta pozycja jest
        korzystna dla dziecka (ale nie pamietam juz gdzie)

- torba jest fajna (nie dodaja do wszystkich wozkow), ale kosz moim zdaniem
        jest niewielki (np. w porownaniu do Quinny Fashion 3XL jest ze 2 razy mniej
        pojemny)

- fajnie skladany, wyciagana raczka rowniez dla naprawde wysokich

- mielismy juz 2 usterki (raz sie zepsula blokada kolka skretnego, a raz
        regulacja podnozka), ale serwis jest bardzo dobry, szybko nam naprawili

- ma z przodu mniejsze skretne kolko i mimo ze 2 tylne sa duze pompowane, to
        raczej zachowuje sie jak wozek z mniejszymi kolkami. Czyli trzeba podnosic przy
        wjezdzie na krawezniki, itd.

- nie ma spiworka w zestawie

- pasy rewelacyjne, jak napisala kinia

Ogolnie wozek mi sie bardzo podoba (ja jestem sfiksowana na punkcie Quinny),
        ale sadze, ze to nie moze byc raczej wozek do konca.

Natomiast Zapp jest zupelnie innym wozkiem, to taka tylko przewozowa parasolka.
        Oparcie nie rozkladane, nie ma palaka, folii pewnie tez nie.
        Swietnie sie sklada i rozklada, do najmniejszych rozmiarow swiata. Pewnie
        bardziej sie nadaje dla dziecka 2-3 letniego, ktore juz nie spi w wozku. Tez mi
        sie strasznie podoba. Bede pewnie kombinowac, zeby go kupic za jakis rok, tylko
        sa strasznie drogie jak na takie raczej ubogie parasolki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka