22.08.06, 08:45
Cześć dziewczyny.
Mam ostatnio dylemat z wodą, bo wycofali ze sprzedaży Żywca, którego używałam
i nie wiem jaką wodą go zastąpić do robienia herbat małemu. Teraz jestem na
kranówie ale u nas jest taka ilość chloru i kamienia, że strach ją podawać
dziecku. Kupiłam Dobrawę, na której pisze, że jest dobra dla niemowląt ale po
ugotowaniu pływa w niej jakiś straszny osad i jest tak gęsta że możnaby ją
kroić nożem. Nie mam pojęcia co to jest. Jaką wodę polecacie?
Pzdr
Obserwuj wątek
    • zebra51 Re: jaka woda 22.08.06, 08:46
      Jak to wycofali żywca??????
      Tą niegazowana w takich karbowanych butelkach? Ja zauważyłam, że tylko zmienili
      etykietę.
      • kama1976 Re: jaka woda 22.08.06, 08:59
        Podobno sanepid zakazał sprzedaży tej wody z powodu bakterii i brudu. U nas w
        sklepach jeszcze się śladowo pojawia ale ja już jej nie kupuję bo nawet
        sprzedawca, który wie że stosuję ją dla dzidzi zaproponował mi inną. Jednak
        okazuje się, że ta druga jest chyba bardziej syfiasta.
        • vanilia25 Re: jaka woda 22.08.06, 11:19
          Masz racje, po przegotowaniu z tym wod robia sie jakies farfocle sad. Ja
          ostatnio kupilam primavera, ale tez niewiele lepsza. Obecnie jak cos podaje, to
          na kranowie 5 minut gotowanej.
      • rosieee77 Re: jaka woda 23.08.06, 00:22
        tego żywca to drugi raz wycofali, pierwszy kilka lat temu też przez bakterie.
        wywiercili drugą dziurę i znowu wpadka... pilnowałam się żeby nie jej nie pić i
        dopiero o zgrozo! po porodzie w szpitalu się do niej przekonałam... wtedy to na
        każdej szafce obowiązkowo stał żywiec. fuj!
    • polaquinha Re: jaka woda 22.08.06, 22:10
      Probowalam Jurajska i tez plywaly jakies tluste mety-moze to te mineraly?? ;-P
      Obecnie tylko kranowka-po porzadnym przegotowaniu.Maly lepiej ja znosi od "wynalazkow" mamusi.
      • xixx Re: jaka woda 22.08.06, 22:31
        My używamy Aretuza, tez ma atest.
    • floraservice Re: jaka woda 23.08.06, 02:13
      Jak to wycofali Zywca???? A to nasza ulubiona niegazowana wodka. Skąd o tym
      wiecie??? Przecież w krakowskich sklepach jest go pod dostatkiem, przynajmniej
      w tych sklepach w których ja robie zakupy. I nadal wydaje mi się najlepszy do
      przygotowywania picia maluszkowi, bo nasz kranówka mimo filtrów brity jest
      nadal zbyt twarda (po przegotowaniu jest w niej taka ilośc osadu, ze wygląda
      jak posypana piaskiem wink)))). I co ja teraz biedna pocznę? wink)
      • mela24 Re: jaka woda 23.08.06, 09:43
        Ja ostatnio kupiłam Evitę, ale wcześniej używałam różnych dla dzieci: primavera,
        dobrawa, żywiec. Myślę, że to co pływa to po prostu wapń. To są wody mineralne i
        zawierają dużo różnych składników, niektóre wytrącają się przy gotowaniu. Nie
        wiem jak Wy, ale myślę że lepsza taka niż kranówka. Chociaż na początku
        zastanawiałam się nad czajnikiem z filtrem Brita, ale jednak kupuję mineralną
        niegazowaną, żeby Mała piła wszędzie tą samą wodę (zabieram ją ze sobą
        zagotowaną w termosie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka