Dodaj do ulubionych

ulubione słoiczki

12.10.06, 12:53
Które dania i deserki ze słoiczków smakują Waszym maluchom najbardziej?Niektóre dzieci już je zajadają, więc może mają swoje ulubione. Mojej małej póki co najbardziej chyba smakuje dynia z ziemniakiami Hippa.
Obserwuj wątek
    • moni755 Re: ulubione słoiczki 12.10.06, 13:51
      mojej podobnie choć chętnie je też zupke marchewkową z warzywami. Deserki jej
      nie podchodzą chyba, ze banany z morelami z Hippa
      • cleo1976 Re: ulubione słoiczki 12.10.06, 14:00
        Jeśli chodzi o jedzonko ze słoiczków to Filip najbardziej lubi dynię z
        ziemniakami z HIPPA
        • anet77 Re: ulubione słoiczki 12.10.06, 15:07
          Może w ogóle dzieci lubią dynię z iemniaczkami, bo ja ajk sama zrobiłam takie
          danie z ziemniaczków i dyni to Weronice tez bardzo smakowało.
    • dorcia231 Re: ulubione słoiczki 12.10.06, 16:06
      Sebstianek ogólnie to nic nie lubi, wszystko muszę mu wciskać prawie na siłę.
      Mniej muszę mu wciskać dynię z ziemniaczkiem lub jabłkiem (zarówno kupowane jak
      i zrobione przezemnie), do zupek również powoli zaczyna się przyzwyczajać.
      NAtomiast wszelkie deserki wypluwa niestety.
    • emmilka ziemniaki, dynia i marchewka 12.10.06, 17:53
      no prosze, to pewnie sporo dzieci tak lubi jak Erw - dynia z ziemniakami HIPP,
      marchewka z Bobovity, dzis jedlismy nowosc - brokuly z Gerbera

Co do jablek - ssie moje jabłko gatunek lobo, slodsze niz ze słoiczka.

Jadł tez morele z HIPP, ale przeczytalam, ze w nich tez jakis grysik czy cos.

A czy tez macie takei wrazenie, ze w zaleznosci od firmy sa inne smaki nawet
      tego samego?

Mamy zielone swiatło na zupki jarzynowe i nabylam HIPP i Gerber. Hipp jest z
      kalafiorem... zobaczymy...
    • floraservice Re: dynia z ziemniakami to prawdziwy hicior... 12.10.06, 21:50
      ... Gunio wcina, aż mu sie uszy trzęsą wink. No i na szczęście nic mu po tym
      zestawie nie jest. Na razie marchewki (tak w soczkach jak i zupkach) unikamy
      jak ognia, bo go straszliwie brzusiu bolał. Tyle, że wybór bezmarchewkowych
      zupek jest maaardzo marny. Wyszukałam szpinak z ziemniakami, brokuły i jakąś
      trzyskładnikową, ale już nie pamiętam jaką... My się przymierzamy do mięska...
      przecież juz wkrótce syncio skończy sześć miechów, ot co!
      • martinka74 Re: dynia z ziemniakami to prawdziwy hicior... 13.10.06, 08:31
        moje dziecko jest akurat niewybredne i kazdy sloiczek jest rewelacja i kazdego
        za malowink, ale jak moze jesc ta dynie z ziemniakiem, to juz go cale nie
        rozumiem, bo sprobowlam tego specjalu i to jest naprawde okropnesmile
    • moniak13 Re: ulubione słoiczki 13.10.06, 18:32
      Zupki dalej testujemy, a ulubiony deserek to jak dotychczas starte na mus
      slodkie, surowe jablko. Ale ja tez jestem jablkozerca, wiec pewnie to po mnie.
    • jusia111 Re: ulubione słoiczki 13.10.06, 19:19
      u nas też dyni numer 1. A ja jak ją powąchałam, to zaczęłam oglądać ten słoik,
      czy nie jest przeterminowany... Ale Hani ulubiony smile
    • topola4 Re: ulubione słoiczki 14.10.06, 16:39
      Zdecydowanie dynia z ziemniakami Hipp. Lubi też marchewkę, ale ma potem problemy
      żołądkowe. Nie smakują natomiast jabłka.
      • vanilia25 Re: ulubione słoiczki 15.10.06, 21:20
        Wszystkie deserki, ktore dotad podalam byly hiciorem smile)).Az mu sie uszy
        trzesly. Natomiast dynia z ziemniakiem (ta z paczki hippa) wogole Bartkowi nie
        podeszla. No i soczkow sloikowych tez nie papusia chetnie.
    • xixx Re: ulubione słoiczki 15.10.06, 21:29
      Julek też raczej z tych wszystkożerców, lubi wszystko ale najbarziej chyba
      jabłko z czarnymi jagodami, zwykle po obiadku daje mu raz na kilka dni pół
      sloiczka a drugie pół zostawiam na następny dzień (jagody w zadużych ilościach
      zatwardzają) i wtedy jest afera bo Jul najchętniej zjadłby ten słoiczek do końca
      i jeszcze kilka następnych na raz wink Jedyne co mu jakoś tak mniej smakowało to
      brokuły ze słoiczka, jutro robię test z gotowanymi przeze mnie w zupce jarzynowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka