Dodaj do ulubionych

W czym prac?

08.12.06, 13:04
Jak to wyglada praktycznie,bo teoretycznie wiadomo-proszek dla dzieci,bez
plynu do plukania...Jak Wy pierzecie? Czy ktos uzywal zwyklego proszku lub
plynu do plukania?
Obserwuj wątek
    • mikaa25 Re: W czym prac? 08.12.06, 13:48
      przy pierwszym dziecku- pierw wyprałam w płatkach mydlanych- jak dla mnie
      koszmarnie sie w nich pierze- tak polecali lekarze. Pozniej prałam w proszkach
      dla dzieci (jakies pierwsze 3 miesiace)-nie wiedziałam czy nie ma alergii, miła
      wysypke na buzi jak wiekszosc dzieci po urodzeniu, a pozniej w zwykłym proszku..
    • ineze link 08.12.06, 14:30
      wklejam link do wątku na temat prania (chyba z października)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39984&w=50810295&a=50810295
    • pinacolada77 Re: W czym prac? 08.12.06, 15:54
      Moje dwie przyjaciółki (jedna mamą od stycznia druga od maja) niezlaeżnie od
      siebie wybrały Cypiska.I ja też raczej będę prać w cypisku.
    • ivvvo Re: W czym prac? 08.12.06, 15:59
      przed i jakies 2,5 - 3 lata po urodzeniu Oliwki (teraz ma 4 lata) pralam w
      Jelpie i plukalam w Jelpie, ale to samo robilam z naszymi ciuchami, pozniej
      zaczelam prac w normalnym proszku z normalnym plynem do plukania (vizir+lenor
      (bialy)) i jest ok.
      A co do prasowania - bo to jakos automatycznie sie nasuwa przy praniu -
      prasowalam ciuchy malej tylko raz, przed jej urodzeniem smile)) gdy mialam na to
      czas, pozniej nigdy wiecej ( w sensie dla niemowlaka ) i zyje smile

pozdrawiam
    • aniulka-c Re: W czym prac? 10.12.06, 01:15
      Nie odważyłabym się użyć zwykłego proszku, Mateuszkowi do dziś piorę wszystko w
      płynie Lovela, raz mu wyprałam ubranka w proszku Jelp i dostał strasznej
      wysypki. W końcu zaczęłam prać także nasze (moje i męża) rzeczy w Loveli (płyn
      lub proszek) - tak jest łatwiej, i możemy prać wszystkie nasze ubrania razem.
      Dziewczynkom tez będę prać wszystko w Loveli, bo jest już sprawdzona. A płyn do
      prania także fajnie zmiękcza ciuszki, więc już nie dodaję płynu do płukania, od
      czasu do czasu jedynie używam Silanu Sensitive.
    • mszocik Re: W czym prac? 11.12.06, 23:45
      Kiedy urodzil sie Kuba pralam jego rzeczy przez ok 1 miesiac w proszku dla
      dzieci, bez plynu do plukania. Przez kolejne 2 miesiace pralam razem z naszymi
      ubraniami ustawiajac cykl w pralce na podwojne plukanie (bez plynu). Od 3
      miesiaca piore "bez udziwnien" i wszystko jest ok.
      To wszystko zalezy od tego jaka skore ma dziecko. nie moge dzis powiedziec jak
      to bedzie wygladalo w drugim przypadku. Na pewno szybciutko bede starala sie
      przejsc na normalne pranie (wzgledy ekonomiczne), ale jak sie nie da to do 18
      lat - platki mydlane i koniec smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka