Dodaj do ulubionych

pomocy mata do zabawy

17.04.07, 10:48
Dziewczyny polećcie matę na podłogę dla mojej 5 miesięcznej chrześnicy. Maciej
na czymś takim się nie bawił wiec pojęcia nie mam którą jej kupić - mogę wydać
tak do 200 PLN - jakie typy - zwłaszcza z własnego doświadczenia.
Będę dźwięczna smile bo nie mam czasu poszukać info w archiwach sad

zapracowana po czubek głowy Kasia
Obserwuj wątek
    • kmpc Re: pomocy mata do zabawy 17.04.07, 11:04
      Cześć!!
      Moim zdaniem 5 mies. dzieciakowi mata nie bedzie juz potrzebna bo za niedługo
      zacznie raczkować, siadać a za kilka miesiecy wstawać, wiec taka mata byłaby w
      użytku gdzieś przez około 2 miesiace, bo takiego raczkujacego dziecka nie da
      sie utrzymac w jednym miejscu. Czy warto więc wydawac pieniądze na coś co
      posłuży tak krótko? U nas sprawdziły sie puzzle piankowe za ok 30 zl, a jesli
      bardzo zalezy Ci na macie to podobala mi sie taka firmy Tiny Love, jest ogromny
      wybór na allegro, jednak cena skutecznie nas odstraszyła. Pozdrawiam serdecznie
      i życze udanego zakupu!!
      • malgosia.w Re: pomocy mata do zabawy 17.04.07, 11:42
        My mieliśmy matę 'zoo' Tiny Love, Jaś długo się na niej bawił.
    • iva30 Re: pomocy mata do zabawy 17.04.07, 16:49
      My mielismy inną, ale chyba najfajniejsze są TINY LOVE. Ania bardzo długo się
      na niej bawila, nawet jak zaczęła raczkować (a to było jak miała 11 mies.).
      Moim zdaniem fajny pomysł na prezent. Wybieraj takie, które mają np. muzykę,
      światełka.
    • bonkreta Re: pomocy mata do zabawy 17.04.07, 18:53
      My mamy taką ze Smyka, nazwy firmy nie pamietam, ale one są zdaje sie tylko w
      Smyku. Ma muzyczkę, lusterko i fajne przywieszki, kosztowała 99 zł - ale nie
      jestem pewna, czy nadal są te maty w Smyku.
      Natomiast zgadzam się, że na matę może być trochę późno, chociaż to zalezy od
      indywidualnego rozwoju - jak mała jest szybka, jeśli chodzi o opanowywanie
      umiejętności ruchowych, to może nie zdążyć się "nabawić".
    • ninjo Re: pomocy mata do zabawy 17.04.07, 20:43
      ja tez glosuje na Tiny Love Zoo. Ale tez sie zgadzam, ze juz moze byc troche
      pozno. U nas Natalka bawila sie na macie tylko do ok. 7 mies. Jezeli chcesz
      kupic do ok. 200 PLN to np. bym kupila krzeselko do karmienia (troche wiecej by
      trzeba bylo wydac, ale mysle, ze to jest praktyczniejsze)
    • tin_t Re: pomocy mata do zabawy 18.04.07, 08:40
      my mieliśmy chyba Canpol, ale mogę się mylić. ale szkoda, bo nie posłużyła
      długo. zaraz zaczął raczkować i wcale na niej nie leżał.
    • prakseda_ka Re: pomocy mata do zabawy 18.04.07, 12:37
      dzięki dziewczyny.
      chyba jednak mata będzie bo całą resztę - fotelik, stołek do karmienia,
      karuzelkę z huśtawka itd mała już ma, natomiast nigdy nie widziałam jej jak się
      bawi na podłodze więc to może być dla niej nowość - i nawet jakby miała posłużyć
      2-3 miesiące to chyba warto. Zrobi sie ciepło to będzie można ta mate położyć
      jej w ogródku. Bo z kolei na chodzik - pchacz to chyba stanowczo za wcześnie,
      mała jeszcze nawet samodzielnie nie siedzi.
      nic, pojadę dziś do patiimaksa i zobaczę co mają - pamiętam Tiny Love i Canpol smile
      • pati775 Re: pomocy mata do zabawy 18.04.07, 13:48
        to moze zamias maty za 200 zl na 2-3 miesiace kup jej fajne firmowe puzzle
        piankowe podlogowe i cos do tego ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka