blumch 11.07.07, 11:48 Ja daje nan ha ale na styczniówkach ma slaba opinie. a wy co dajecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matylda07 Re: Dokarmiacie mlekiem? Jakim? 11.07.07, 12:15 Pisałam już tez na styczniówkach, ze używam Nana od pierwszych dni życia. Nie zauwazyłam żadnych skutków ubocznych. Ale nie stosowałam też innego mleka Wybór przypadkowy.Wysłałam męża po mleko początkowe i kupił takie. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenas4 Re: Dokarmiacie mlekiem? Jakim? 11.07.07, 12:35 Bebilon 1 jeszcze narazie.jak się skończy to kupię dwójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
blumch Re: Dokarmiacie mlekiem? Jakim? 11.07.07, 12:48 mowiac szczerze mi lekarka podała nan ha i bebilon ze wskazaniem na bebilon. Ale kurna pojechalam do sklepu i bylo tylko nan ha 2 wiec wzielam nan. teraz mam jakies wyrzuty sumienia. Bo bebilon podobno ma lepsze skladniki -probiotyki Odpowiedz Link Zgłoś
marszale Re: Dokarmiacie mlekiem? Jakim? 11.07.07, 14:15 bebilon ma prebiotyki, a Nan ma probiotyki... ja dokarmiam bebilon ha1,nie zauważyłam nic niepokojącego,więc teraz przeszłam na zwykłe bebilon2..narazie obserwuje zmiejszoną ilość kupek Odpowiedz Link Zgłoś
blumch marszale 11.07.07, 14:19 zmniejszona ilosc kupek tzn ile? bo moj maly robi tak 1 dziennie lub co 2 dzien. Oczywiscie juz w pstaci klockow hihi Odpowiedz Link Zgłoś
marszale blumch 12.07.07, 10:48 robiła bardzo luźne ok. 4 x dziennie, a teraz tylko raz taką "treściwszą", papkowatą Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona kupki po Bebilonie 2 11.07.07, 15:06 mój po Bebilonie 2 robi dwie kupki dziennie o luźnej konstystencji. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek85 Re: Dokarmiacie mlekiem? Jakim? 11.07.07, 21:38 mój od samego początku pije Bebiko. Wybór przypadkowy, ale również atrakcyjna cena nas zachęciła do wyboru tego mleka. Jasiek bardzo dobrze je toleruje. Odpowiedz Link Zgłoś
marszale zmiana na bebilon2...alergia???? 17.07.07, 09:59 podawałam bebilon ha 1 , a teraz przeszłam na bebilon 2 zwykły i niunia dostała jakiś krostek na buzi i ma gazy...czyżby to alergia czy może za szybko przeszłam na cięższe mleko...??? poradźcie co robić..wrócić do bebilon ha 1 czy może mogę podać bebilon ha 2 ,a może to przejściowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona odp. marszale 17.07.07, 11:45 Spróbuj dać dziecku te dwa mleka pół na pół, zacznij tak: *na 150 ml wody daj 3 miarki mleka Bebilon HA1 + 2 miarki mleka Bebilon HA2 (i tak ze dwa dni) ----> później: *na 150 ml wody daj 2 miarki mleka Bebilon HA1 + 3 miarki mleka Bebilon HA2 (i tak ze dwa dni) ----> później: *na 150 ml wody daj 1 miarkę mleka Bebilon HA1 + 4 miarki mleka Bebilon HA2 (i tak ze dwa dni) ----> później normalnie podawaj. Wydaje mi się, że nie powinno być żadnej alergii, ale każde dziecko inaczej to odbiera Życzę powodzenia, pzdr, Gosia & Maks Odpowiedz Link Zgłoś
marszale Re: odp. marszale 17.07.07, 13:55 dzięki dziubasek)) właśnie tak zrobię i to już dziś ! Odpowiedz Link Zgłoś
moniawro NAN 2 17.07.07, 13:49 Mleko to u nas spisuje się bardzo dobrze. Żadnej alergii i problemów z brzuszkiem. Kupki albo raz dziennie albo co drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś