o_tuska 17.02.08, 15:31 kurcze mam 37,5 chyba wezme apap czy jeszcze poczekać ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kikusia123 Re: gorączka! co robić?? pilne 17.02.08, 16:27 Ja zadzwoniłabym do swojego lekarza. To tylko stan przedgorączkowy, a nie gorączka. Lepiej być ostrożnym w przymowaniu leków, zwłaszcza na początku ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: gorączka! co robić?? pilne 17.02.08, 16:42 zgadzam się z poprzedniczką, to tylko stan podgorączkowy, gorączkę zbija się do 38 stopni, poza tym na początku ciąży często jest podwyższona temperatura. ale dla pewności, że wszystko w porządku możesz pójść jutro do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: gorączka! co robić?? pilne 17.02.08, 18:08 Bez paniki ja w poprzedniej ciazy taka temp. mialam przez 3 pierwsze miesiace. To jest normale i nie trzeba odrazu popadac w panike. Obserwuj temp. jesli sie podniesie do 38 to wtedy dzwon do lekarza... Nie bierz nic na wlasna reke.... Odpowiedz Link Zgłoś
claudia84 Re: gorączka! co robić?? pilne 17.02.08, 20:13 APAPEM bardziej zaszkodzisz, niż tą 35'5. Nie wiem, jak u Ciebie, ale dla mnie to "norma", zwłaszcza w ciąży. W pierwszej rano mialam 37'3, na wieczór nawet do 37'7. To jeszcze nie jest gorączka. Także spokojnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: gorączka! co robić?? pilne 17.02.08, 22:40 To ja mam dziwnie bo tempetaturkę mierzę często i waha się od 36,4 do 37,1. Raczej częściej mam niską! Czy to źle w ciąży? Dodam że biorę leki na niedoczynność a przy leczeniu niedoczynności jest raczej niska temperaturka................... Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: gorączka! co robić?? pilne 18.02.08, 00:00 To ze nie masz temp. to nic nie swiadczy. Poprostu jedni maja inni nie. W pierwszej ciazy mialam a teraz mialam tylko kilka dni... Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: gorączka! co robić?? pilne 18.02.08, 10:49 Witam Apap to jedyny lek jaki można brać w ciąży , mi poradził go lekarza ale tylko w tedy kiedy jest to nie zbędne to znaczy gorączka 38,5 i się utrzymuje . Dlatego mierz temperaturę, pij dużo wody i staraj się ochłodzić kompresami a dopiero ja to nie pomoże i biedzie to juz gorączka 38,5 to wtedy odwołuj się do leków ciąży każdy lek nie jest wskazany, a w pierwszym trymestrze szczególne dlatego trzeba naprawdę brać je tylko w ostateczności Odpowiedz Link Zgłoś
mika0078 Re: gorączka! co robić?? pilne 18.02.08, 11:03 ja tez mam 37,5 tak czasami jest w ciazy ale pytalam sie lekarza i bezpieczny jest paracetamol.... pozdrawiam ps.ale poczekaj jeszcze jak nie bedzie wyzsza Odpowiedz Link Zgłoś
o_tuska już po panicem uffff 18.02.08, 11:41 dzięki dziewczyny spanikowałam bo u mnie w dobu grypa jeltowa i też mnie dopadła dlatego sie wystraszyłam juz jest ok dziś jestem w pracy dzieki serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś