Dodaj do ulubionych

biuścicho:)

11.03.08, 08:49
Trochę mi urosły piersi - akurat tak, że się z trudem mieszczę w
obecne staniki. Dodatkowo straszliwie mnie swędzą, także koronkowe
staniki odpadają.
Nie wiem co robić - pomęczyć się jeszcze w trochę przyciasnych, czy
już kupić nowe - jesli tak to jakie - takie na teraz, sporo większe -
jesli tak to ile.
Cieżarówki recydywistki jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii?
Poradźcie coś.
Obserwuj wątek
    • fania25 Re: biuścicho:) 11.03.08, 09:08
      mnie poprzednio urosły na początku, a potem już nie, ale nie wiem czy to zasada.
      • iw80 Re: biuścicho:) 11.03.08, 09:51
        Ja tez mam taki problem. W tej chwili mieszcze się już tylko w
        sportowy stanik, który jest elastyczny. Chodziłam już nawet po
        sklepach, żeby cos kupić i okazało się, że to wcale nie takie łatwe.
        Podobno kupuje się mniej wiecej na swój wymiar tylko staniki
        specjalne dla kobiet ciężarnych i one są elastyczne i powiększają
        sie wraz z biustem. Tylko, że ja zawsze miałam wymiar 75C a teraz
        okazało się, że mam 80D a w rozmiar mniejszy w ogóle się nie
        mieszczę. Teraz się zastanawiam, że jak kupię 80D a za 2 miesiące
        będę już miała 85cm pod biustem to będę musiała znów pójść na
        zakupy. I bądź tu mądrym....
        • frodolong Re: biuścicho:) 11.03.08, 10:17
          j ateraz tego problemu nie mam bo jak biust urósł z b na d w
          poprzedniej ciąży tak już został, ale osobiście bardzo polecam kupić
          jednak stanik i nie chodzić w przymaławych swędziuchach smile)) mi się
          bardzo sprawdził stanik ciążowy z tryumfa (nie taki do karmienia
          tylko właśnie ciążowy) - jest bardzo delikatny nieswądzący i własnie
          ma cośtakiego, że dostosowuje się lekko i do wielkości i do kształtu
          i jest bardzo przewieny - ja w pierwszej ciąży byłam z niego bardzo
          zadowolona a teraz kiedy mialam właśnie takie wrażliwe nieznoszące
          koronek piersi od razu po niego sięgnełam.
        • fania25 Re: biuścicho:) 11.03.08, 10:22
          no ale elastyczny oznacza, czy na pewno kwestia jednego nr nie będzie problemem.
          • santamanana Re: biuścicho:) 11.03.08, 10:32
            Czyli triumph ma specjalne "ciążowe" staniki?
            Muszę dziś zrobić przegląd w sklepach.
            Tylko pytanie czy taki "elastyczny" dobrze podtrzymuje?
            Bo ja nigdy takich nie nosiłam - raczej takie trzymające biust z
            fiszbinami - elastyczny mi się kojarzy raczej z takimworkiem w
            którym biust się swobodnie przelewa - a nie chciałabym mieć po ciąży
            biustu do pępka.
            • e_rubi Re: biuścicho:) 11.03.08, 12:27
              ja juz kupilam o rozmiar wieksze, bo wszystkie byly na mnie za male
              i bylo mi niewygodnie. w poprzeniej ciazy piersi urosly mi glownie
              na poczatku z b do d i tak mi juz zostalo po ciazy. teraz musialam
              kupic 80 e. z takim duzym biustem zainwestowalam w dobre
              podtrzymujace i modelujace staniki na fiszbinach, inaczej
              wygladalabym zle wlasnie z biustem do pasa pozniej, bo taki
              elastyczny nie utrzyma mojego biustu. staniki sa bez koronek,
              gladkie, ale lekko usztywniane - nic mnie nie swedzi i nie gryzie, a
              piersi sie ukladaja ladnie.
              • frodolong Re: biuścicho:) 11.03.08, 13:28
                no to ewelina podobnie mamy - ja przed matinkiem 75 B a teraz 80 d
                albo e - ale serio dziewczyny jak dla mnie ten ciążowy z tryumfa
                mimo że nie ma fiszbin jakoś tak jest uszyty że serio nie zwisa
                mówiąc nieładnie smile))) napewno fiszbina podtrzymuje jeszcze lepiej i
                ja normalnie też fiszbinowe stosuje, ale tamten stanik lubię bo np.
                na upały tez jest bardzo fajny nic nie ciśnie, nie drapie, jest
                bardzo przewiewny, choć sama jak go kupowałam to byłam sceptycznie
                nastawiona.
                • iw80 Re: biuścicho:) 11.03.08, 16:37
                  Widzę, ze muszę się wybrać do Tryumpha, bo te co przymierzałam
                  rzeczywiście nie były najlepsze. Piersi wisiały jeszcze gorzej niz
                  bez stanikawink) Wyglądało to komicznie.
                  • spaska Re: biuścicho:) 11.03.08, 21:11
                    ja generalnie z tych biuściastych, więc w ciązy mam w ogóle big cyc, a jak
                    karmiłam piersia to juz totalnie składalam się głónie z biustusmileja sobie kupiłam
                    najpierw staniki o rozmiar większe i wystarczyło na czas ciąży spokojnie, potem
                    kupiłam ze trzy takie miekkie do karmienia ale biust w nich nie wygląda
                    zachęcająco, ciagle miała wrażenie że mam piersi pod pachamismile
    • diament79 Re: biuścicho:) 11.03.08, 21:30
      W I ciąży nie miałam takiego problemu, bo biust praktycznie wcale mi nie urósł
      sad Teraz kupiłam już dwa nowe staniki z 75b przeszłam na 80D!
      Nie sądzę, żeby mi jeszcze bardziej urosły, najwyżej kupię jeden czy dwa takie
      sportowe.
      • jamajkowa Re: biuścicho:) 13.03.08, 11:17
        Mi też rosną i to od początku ciąży. No i rzeczywiście to swędzenie
        bywa strasznie uporczywe!
        W większość staników się nie mieszczę albo mnie drapią, ale zostało
        jeszcze parę zdatnych, więc z zakupem nowych jeszcze poczekam
        trochę smile
        • chrumpsowa Re: biuścicho:) 23.03.08, 12:15
          Ooo ja tez mam biuscicho smile Zawsze mialam i upychalam moj biust w za male
          miseczki... Tragedie przezylam jak przytylo mi sie pare ladnych kg. W ciazy
          piersi urosly mi jeszcze bardziej, ale mam konkretna wiedze, dzieki forum Lobby
          Biusciastych i sliczny brytyjski stanik w rozmiarze 65GG. Najwiekszym
          komplementem i potwierdzeniem, ze stanik jest super to komplement mojego meza:
          niezle Ci ten biust urosl, ale wiesz w tym staniku W OGOLE tego nie widac.
          Dzieki dobremu stanikowi dopinam sie w zakiecie rozmiar 36 smile.
          No to tyle reklamy a teraz konkrety czyli linki:
          Na poczatek przeczytajcie dokladnie wstep i sprawdzcie w kalkulatorze prawidlowy
          rozmiar.
          Zajrzyjcie na Lobby Biusciastych, bo to kopalnia wiedzy
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
          Polecam serie biust tygodnia:
          stanikomania.blox.pl/html
          balkonetka.pl/2008/03/17/ale-o-co-chodzi-z-tym-uswiadomieniem/
          A tu cos dla wielbicielek Triumpha:
          balkonetka.pl/category/Teksty/page/2/
          • chrumpsowa Kalkulator rozmiaru 23.03.08, 12:16
            Zapomnialam wklepac link do kalkulatora:
            www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index.html
            • chrumpsowa Opinia faceta o Triumphie 23.03.08, 20:13
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77219283&v=2&s=0
              • minnie_mouse Re: Opinia faceta o Triumphie 26.03.08, 22:49
                Ale czy te typowe staniki ciazowe sa miekkie? Bo rozumiem, ze jezeli
                sa elastyczne to chyba musza byc miekkie i wtedy nastepuje dla mnie
                horror- odznaczanie sie brodawek pod bluzkami. Nie cierpie tego.
                Doradzcie czy sa biustonosze, w ktorych to sie nie dzieje. Pozdrawiam
                • chrumpsowa Re: Opinia faceta o Triumphie 27.03.08, 07:33
                  Wg. mnie nie ma ciazowych stanikow wink. No, bo oprocz tego, ze w ciazy wiekszosci
                  kobiet rosnie biust i potrzebuja lepszego podtrzymania, zeby potem po ciazy i
                  karmieniu nie miec dwoch obwislych cyckow, nic innego nie potrzeba. Co innego ze
                  stanikami do karmienia - te maja odpinane miseczki. Jesli nie chcesz, by bylo
                  cokolwiek widac spod bluzki, rozejrzyj sie za stanikami typu smooth jak w linku:
                  www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free-bras
                  • kamymama Re: Opinia faceta o Triumphie 27.03.08, 09:25
                    To nie jest prawda, że biust po ciąży i karmieniu może opaść jak się
                    nie nosi staników. Ja ubierałam staniki tylko jak wychodziłam z
                    domu, po chałpie chodziłam bez, bo mnie uwierało i drażniło w sutki.
                    No i muszę się przyznać, że mój biust jest taki sam mimo, że stanik
                    widziały i widzą rzadko. Nie opadł mi, nie sflaczał, nawet nie urósł.

Na okres karmienia kupiłam bawełniane staniki, które się ładnie
                    naciągają i rosną z biustem. Takie zwykłe za 20 zł. bodajrze jeden.
                    Oczywiście jak je kupowałam to nr większe niż normalnie. Bardzo
                    byłam z nich zadowolona.
                    • e_rubi Re: Opinia faceta o Triumphie 27.03.08, 11:11
                      to jednak zalezy od wielkosci biustu. przy duzym ciezkim biuscie
                      jest zupelnie inaczej - moze opasc i "sflaczec" gdy sie nosi zle
                      dobrane staniki
                      wiem jak zmienil sie moj biust odkad nosze dobry stanik i teraz w
                      ciazy szczegolnie o niego dbam. Nie wyobrazam sobie chodzic bez
                      biustonosza - moje piersi sa na to za duze i za ciezkie. Przy
                      karmieniu Zosi bylo tak samo. Przez pierwsze pol roku nosilam
                      biustonosz non-stop, nawet do spania.
                      • kamymama Re: Opinia faceta o Triumphie 27.03.08, 11:33
                        Podam Wam moją numerację:
                        - przed ciążą 75B
                        - w ciąży od 75B do 80C
                        - w trakcie karmienia (napełnił się w ciągu 2 dni po porodzie) 80DD.

Czyli z 75B na 80DD to jednak ta skóra musiała się naciągnąć no i
                        ciężar się zwiekszył. I nic, jak zmalał do swoich rozmiarów to nawet
                        cm mi nie opadł:o) Skóra się ładnie wstąpiła. Od zawsze dbałam o
                        biust, smarowałam, ujędrniałam, masowałam.
                        Pamiętam kiedyś, z 12 lat temu, byłam na usg biustu i lekarka
                        robiąca badanie powiedziała, że nawet po ciąży mi biust nie opadnie,
                        bo jest "gęsta tkanka". Miała rację, mam nadzieję, że po tej tez nie
                        sflaczeje.
              • kamar25 Re: Opinia faceta o Triumphie 27.03.08, 11:29
                Zdecydowanie popieram tą wypowiedź Pracowałam w sklepie z bielizną - mieliśmy
                tylko Polskie firmy - świetne staniki w bardzo dobrych cenach! Co do Triumpha to
                najlepsze jest to że na polski rynek szyje dla niego polska firma Głowno - jest
                też tak że modele Głowno i Triumph niczym się nie różnią - tylko jednym - CENĄ
                Głowno kosztuje ok 40 zł a Triumph ze trzy razy tyle! Polecam firmy AVA, Kinga,
                Milena
                • kamymama Re: Opinia faceta o Triumphie 27.03.08, 11:36
                  Oczywiście moją wypowiedzią nikogo nie namawiam do nienoszenia
                  staników:o)
                  W ładnej bieliźnie każda kobieta się super czuje.
                  Chciałam tylko powiedzieć, że nie każdej kobiecie musi opaść biust.
                  • e_rubi Re: Opinia faceta o Triumphie 27.03.08, 12:35
                    Jasne, ze wiele zalezy od biustu. Zazdroszcze smile
                    Ja mam teraz 80E z tendecja juz teraz na F, az sie boje pomyslec co
                    bedzie do konca ciazy i przy karmieniu smile
                    • kamymama Re: Opinia faceta o Triumphie 27.03.08, 12:55
                      e_rubi jak ja bym chciała choć na chwilę taki cyc jak Ty masz, na
                      jedno wyjście, na jeden numerek;o)
                      • chrumpsowa Re: Opinia faceta o Triumphie 27.03.08, 18:40
                        No wlasnie nie kazdej kobiecie musi opasc biust. Nie opadnie, jesli jest
                        porzadnie podtrzymany przez obwod. Bo to obowd powinien trzymac piersi w ryzach
                        a nie ramiaczka.
                        Popatrzcie tutaj:
                        stanikomania.blox.pl/2008/02/Biust-osiemnasty-czyli-pozegnanie-z-DD.html
                        Niezbity dowod, ze lepiej wczesniej zmienic rozmiar. Zwlaszcza w ciazy, gdy
                        biust rosnie i potrzebuje odpowiedniego podtrzymania.
                        A czytalyscie artykul w WO?:
                        kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53662,5017396.html
                        • chrumpsowa Re: Opinia faceta o Triumphie 27.03.08, 19:09
                          Na dowod jeszcze dwa filmiki:
                          nr 1:
                          www.youtube.com/watch?v=FbNzpzh4cSc
                          nr2 - zwroccie uwage na dziewczyne( a raczej na jej nowy stanik!, ktora rzuca
                          sie w ramiona tego prowadzacego blondasa. Roznica miedzy starym rozmiarem a
                          nowym kolosalna. TO samo jesli chodzi o podtrzymanie
                          www.youtube.com/watch?v=jhmKSIdGdio
                          Wiecej nie bede zanudzac, bo podalam wystarczajaco duzo info, aby te z Was,
                          ktore sie naprawde zainteresowaly tematem, wylowily cos dla siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka