thaigirl 09.12.08, 15:10 W czym śpia Wasze dzieci? Pod kołoderką? Czy raczej w śpiworku? Jasin pod kołderką, ale sie rozkrywa i w nocy sie wybudza. Chyba śpiworek jest lepszym rozwiązaniem. A u Was jak jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytataraszkiewicz Re: Kołderka n/t 09.12.08, 16:21 Ja szcerze mowiac ,to nie wyobrazam sobie spanie w spiworku, Jak mu jest cieplo,to sie wykopuje spod kolderki,no i jak by w spiworku wstal i przyszedl do nas? Spiworek jest dla dzieci,ktore nie chodza. Chyba btloby mu przykro,ze go w czyms takim zamykam. W domu mamy zawsze cieplo i chodzimy w krotkich rekawkach...tak tez spimy. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Re: pościel, śpiworek? 09.12.08, 16:29 Pod kołderka. W śpiworze dostałaby chyba szału, gdyby nie mogła wstać (ostatnio wstaje w nocy). Poza tym lubi sie okręcić kołderką i spać na niej. Uwielbia rogi poscieli. Zawsze wkłada sobie do oka róg poduszki lub kołdry. Widzę, że ją to uspokaja. Nie spotkałam się wcześniej z takim nawykiem Gdy rogi wędrują w kierunku ocząt wiem, ze zbliża się sen Odpowiedz Link Zgłoś
ziena77 śpiworek 10.12.08, 13:16 Ja znowu nie wyobrazam sobie Blanki pod kolderka. Ona nigdy by nie byla pod tylko na lub obok. Raz spiworek mi nie wysechl po praniu do nocy no i Blanke przykrylam kolderka. Ona sie rozkopywala i miala zimny kark a ja zamiast spac to czuwalam i sprawdzalam czy jest przykryta. Moim zdaniem spiworek to kwestia przyzwyczajenia. Blanka od niemowlaka spi w takowym (tylko rozmiar zmieniamy) i jej to nie przeszkadza. Moj spiworek ma latwo rozpinajace sie zatrzaski i cora sama umnie sie juz wygramolic z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek85 Re: pościel, śpiworek? 10.12.08, 13:17 w poprzednią zimę Jasiek spał jeszcze w śpiworku, nie był tak bardzo mobliny. teraz śpi pod kołdrą, zazwyczaj się rozkopie w połowie nocy, ale chyba mu to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 spiworek 10.12.08, 21:37 Szymek przzyczajony i nie protestuje a ja spie spokojnie bo wiem ze nie zmarznie - w nocy przykrecamy kaloryfery Odpowiedz Link Zgłoś