Dodaj do ulubionych

5 mc Zosia plus 13 tygodni brzuch

12.02.06, 21:04
witam.
mam 5 mc Zosie i juz nowa istotke w brzuchu.
w miare planowane.
Najgorsze jest to, ze obecna ciaza jest zagrozona, mam krwiaka.
Lekarz nakazal lezenie. Troche mnie to rozbawilo bo ciekawe jak on sobie to
wyobraza przy takim malym dziecku.
Tzn leze, mam caly czas mala na lozku, przekladam ja do spania albo do
jedzenia. chodze tak z 1-2 h dziennie. Pilnuje bardzo i nic nie dzwigam.

Moze jakas z was tez jest w takiej sytuacji ze druga ciaza jest zagrozona?
jak sobie radzicie?
Chetnie bym pogadala z kims kto tez ma taka sytuacje.
caly czas sie boje co bedzie i stresuje.

i nie wiem ile to jeszcze potrwa.
w dodatku nie wiem czy ciaza sie utrzyma.
Obserwuj wątek
    • indra2 Re: 5 mc Zosia plus 13 tygodni brzuch 16.02.06, 16:46
      Ja mam 10,5 miesięcznego synka i jestem teraz w 14tc. Chyba w 6tc lekarz też
      stwierdził krwiaka (w poprzedniej ciązy też miałam) i nakazał leżenie. Nie
      leżałam w ogóle, bo jak tu leżeć z raczkującym brzdącem. Brałam duphaston. Na
      usg w 12tc krwiaka już nie było. Nie wiem jak to będzie dalej, bo w pierwszej
      ciąży miałam problemy z szyjką, od 27tc musiałam cały czas leżeć, miałam pessar
      jest duża szansa, że te problemy powtórzą się w tej ciazy. Chyba będę skazana
      na wynajęcie opiekunki do synka.
      aga
      • kalafior_tez_kwiat Re: 5 mc Zosia plus 13 tygodni brzuch 17.02.06, 07:55
        dziewczyny nie jest powiedziane, ze jak było poprzednio tak musi być teraz.
        Pierwsza ciąża u mnie też była zagrożona. Cały czas musiałąm leżeć. Kiedy się
        okazało, że znowu jestem w ciąży byłam załamana (z różnych względów - pisałam
        już w innych wątkach, czyli o "najkrótszej ciąży na świecie"), ale kompletnie
        nic się nie działo!!! A biegać z dużym brzuchem za małym ciekawskim stworzeniem
        jest naprawdę trudno...
      • jbar2 jbar-----------indra2 17.02.06, 22:35
        bylam na usg i krwiak sie zmniejszyl (z 25 na 9 mm). Maluch zdrowy i poki co
        rozwija sie prawidlowo ,ma 7cm (15 tydzien).
        Caly czas biore luteine i zastyki - kaprogest. Byle dotrwac do 18 tyg, jak
        maluch juz bedzie odzywiany przez lozysko.

no wlasnie i nie da sie raczej lezec z malym dzieckiem.
        a dzwigacie?

ja tez w pierwszej ciazy pod koniec lezalam bo mialam juz rozwarcie. Zosia
        urodzila sie miesiac wczesniej.
        wiec i tak musze powoli szukac opiekunki.

co tam u was slychac dziewczyny?
    • kasialu Re: 5 mc Zosia plus 13 tygodni brzuch 09.03.06, 20:43
      Ja byłam w podobnej sytuacji - 5 mies córcia i zaszłam w ciaze z synkiem. Ciąża
      wysokiego ryzyka zagrozona. Wszyscy na mnie syczeli jak nosiłam córunię - a jak
      miałam nie nosić, nie przytulac jak to moje dziecko? Wszystko skończyło się
      super! Ciążę donosiłam, ale po porodzie było ciężko! 13 mies córeczka, która
      chodziła dopiero od 2 tyg i noworodek, który non stop siedział przy cycu. Teraz
      mają 22 i 9 mies i zaczyna być OK!
      • jbar2 Re: 5 mc Zosia plus 13 tygodni brzuch---- kasialu 09.03.06, 20:51
        no ja wlasnie jestem juz zwolniona z lezenia. jestem w 16 tyg, ZOsia ma 6 mc.
        Ale z ta ciaza nie wiem nadal co bedzie. Strasznie sie boje...
        Usg wychodzi super, jedynie test podwojny z krwi wyszdl mi zle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka