10.04.07, 10:45
Zainspirowana wczorajszymi imieninami swojej córki pytam:
Czy obchodzicie imieniny dzieci?
Bo ja nie. Stwierdzilam, że za małe, bo nie ma tortu, bo nie robimy przyjęcia.
Może jak będą w wieku szkolnym.
A chrzestna mojej córki wysłała jej imieniową paczkę.
Czuję się zawstydzona. Ale i tak nie obchodzę...
Obserwuj wątek
    • kar.ola123 Re: Imieniny 10.04.07, 11:46
      nie obchodze, a wrecz o nich nie pamietam smile
      • ememka1 Re: Imieniny 10.04.07, 15:09
        Obchodzę. MAja miała wczoraj. Robimy to raczej symbolicznie......... czyli
        przywileje tego dnia i drobny upominek. Bez imprezy czy zapraszania gości.
        Rodzina najczęściej dzwoni lub przysyła życzenia.
        • malabru Re: Imieniny 10.04.07, 17:14
          Od zeszłego roku wprowadziłam zwyczaj zapraszania znajomych na imieniny moich
          dzieci. Urodziny organizuję tylko dla rodziny a imieniny postawnowiłam wyprawiać
          własnie dla znajomych. Ułatwia mi to o tyle życie, że nie muszę robić dwóch
          imprez urodzinowych i między przyjęciem dla rodziny i przyjęciem dla znajomych
          mam parę miesięcy przerwy. No, może z Natalką to tak nie do końca się sprawdza,
          bo ma imieniny i urodziny w tym samym miesiącu, ale że moje dzieci urodziły się
          w lipcu, to ich urodziny świętujemy w czasie naszego urlopu. Ciezko w związku z
          tym sprawszać jeszcze znajomych, którzy często też mają urlop w tym czasie.
          Namieszałam trochę smile
          U mnie w domu też tak było. Ja koleżanki zapraszałam na imieniny a urodziny były
          w gronie rodziny na wakacjach. Ten system sprawdzał się bardzo dobrze.
    • moustilou Re: Imieniny 10.04.07, 18:45
      w ogole nie obchodzimy, ani dzieci ani naszych. jedynie tesciowa o nich pamieta,
      ale ona jest niesamowita, pamieta wszystkie daty... w kazdym razie nie korzysta
      z zadnej nowoczesnej pomocy typu komp czy komorka - akurat do tego jest
      kompletna noga, ale nie mozna byc we wszystkim doskonalym, no nie
    • mbkow Re: Imieniny 10.04.07, 21:49
      obchodzic, nie obchodzimy, ale robie mu, a teraz bedzie juz: im, male
      prezenciki. oraz takowe przyjmuje wink))
      • ekasia1 Re: Imieniny 14.04.07, 14:22
        My obchodzimy, ale tylko dlatego, że imieniny moich dzieci przypadają w
        odstępie kilku dni od imienin męża. I jak goście przychodzą na imieniny do
        męża, to pamiętają też o dzieciach. I na odwrót też to działa. Jak rodzina
        zjechała się na roczek Kamila, to wszyscy pamiętali o urodzinach męża
        (ur.13.01). Oczywiście przed urodzeniem Kamila, mój mąż nie obchodził urodzin.
    • andziulindzia Re: Imieniny 14.04.07, 20:42
      Nie obchodzimy imienin ani swoich ani dzieci. Przyznam, że nawet nie wiem kiedy
      moje dzieci mają imieniny. O moich imieninach pamiętają moi rodzice i składają
      życzenia a czasem dają jakiś drobiazg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka