Dodaj do ulubionych

wspólny pokój

11.05.07, 14:24
Co prawda jeszcze się nie spieszę,bo maleńka ma dopiero miesiąc,ale jestem
ciekawa jak było u Was.Kiedy przenieśliście młodsze do pokoju starszaka?Ja
mam plan zrobić to po ok pół roku,ale to oczywiście jest uzależnione od tego
jak Madzia będzie się budzić.
Obserwuj wątek
    • smilodona Re: wspólny pokój 11.05.07, 14:36
      Mlodszy mial ok 2 miesiace jak przenieslismy go do siostry. Oczywiscie budzil
      sie na jedzenie (karmiony butlą) i na płakanie. Jak bardzo płakał to lądowal w
      nocy w naszym łózku. Ale dla nas wazne byly nawet te kilka godzinek, ktore
      przespał z siostrą. Mielismy wtedy caaaały pokoj z kuchnią wolny, nie trzeba
      bylo mowic szeptem, gasic swiatła, wyłaczac radia (mamy mieszkanie 40m; 2
      pokoje w tym jeden z aneksem kuchennym).
    • gopio1 Re: wspólny pokój 11.05.07, 14:42
      Nie przenosiliśmy - od początku mieszkali razem wink
      I tak zostanie, dopóki któreś się nie wyprowadzi wink))

Gosia
    • laulalama Re: wspólny pokój 11.05.07, 19:23
      szymon wyprowadzil sie z naszej sypialni ze swojego lozeczka na miesiac przed
      urodzeniem siotry a Laura (1,5) caly czas jest z nami w sypialni ale niedlugo
      zwalnia miejsce dla mlodszego braciszka i bedzie spala z szymonem w jednym
      pokoju. docelowo mimo ze mamy spory metraz to nie zamierzam robic osobnych
      pokoi dla dzieci, uwazam ze najlepiej bedzie jak beda mieszkac razem.
    • nelles Re: wspólny pokój 11.05.07, 23:18
      Młodszy przeprowadził się do braciszka jak miał 2,5 miesiąca. Budził się na
      cycusia i wtedy zostawał u nas (chyba że któreś z nas nie spało to wracał do
      siebie). Teraz ma 8 mies. jest na butli i przesypiają razem całą noc.
      • mamuletka Re: wspólny pokój 12.05.07, 07:07
        jak młodszy miał pół roku, ale ma obecnie rok i nadal się budzi, Bartek ma
        mocny sen więc jemu to obojętne czy coś słyszy czy nie...
    • moustilou Re: wspólny pokój 13.05.07, 10:17
      u nas chlopaki zamieszkali razem kiedy Antoine odstawil sie od cyca, czyli ok 8
      mies. wcale nie bylo im latwo przyzwyczaic sie do nowej sytuacji. wszyscy
      przekonywali mnie ze dzieci szybko przyzwyczajaja sie i nie budza sie nawzajem
      kiedy placza. u nas to sie nie sprawdzilo. baardzo dlugo budzili sie nawzajem,
      jako ze Antek czesto sie budzil a i Alexowi to sie zdarzalo. pierwszy
      przyzwyczail sie Alex, Antek dopiero jak skonczyl 2 lata zaczal miec mocniejszy
      sen. teraz juz nie ma problemu, raczej.... my tez myslimy ze nawet kiedy
      chlopaki beda miec 2 pokoje beda raczej spac razem. podzial nastapi pozniej
      kiedy sami beda tego chcieli.
    • rene41 Re: wspólny pokój 14.05.07, 10:27
      Mateusz z Maja sa razem od 1.5roku i jest super Mateuszek nieumie zasnac jak Maja nielezy obok w łozeczku .
      NIedługo przeniesiemy ich do innego pokuju beda mieli wiecej miejsc na zabawe
    • farpakon Re: wspólny pokój 15.05.07, 14:07
      u nas jak mala miala ok 4-5 mies. przenieslismy ja z koszyczka (mose's basket)
      do lozeczka braciszka, a starszego z lozeczka do lozka. i od razu w jednym pokoju.
      u nas sie sprawdza. nawet jak natalka placze, to nie budzi brata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka