anlenki 08.12.04, 13:01 Pamietam, jak bylam mala to wyklejałam mokrymi gazetami talerz i tworzyłam talerz papierowy. Ale nie pamietam w czym moczyłam te gazety. Może ktos pamieta? To byla kleista mazia. Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taksoofka Re: papierowa masa 11.12.04, 10:01 moze tu? program.aupair.fm.interia.pl/gdy_talent.htm T. Odpowiedz Link Zgłoś
dolly5 Re: papierowa masa 16.01.05, 17:21 Ja tego nie robiłam, ale wczoraj dowiedziałam się od kolegi. A więc gazety moczy się w gorącej wodzie (najlepiej dzienniki bo lepszy papier) Można dodać mąkę(nie pamiętał jaką, ale ja przypuszczam że ziemiaczaną, bo z niej kiedyś mama robiła klej do tapet)po kilku godzinach wyciska się nadmiar wody. Potem formuujesz co chcesz i zostawiasz do wyschnięcia, albo podsuszasz w piekarniku. On kiedyś z takiej masy robił makiety do kolejki. Wedlug mnie mąke dajesz tak jak byś robiła kisiel, mieszasz odrobinę mąki w zimnej wodzie i dodajesz do gorącego Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś