Dodaj do ulubionych

Gry planszowe

23.04.15, 08:38
Kupujemy dzieciakom w rodzinie i szczerze mówiąc to jest czysta loteria. Potrafią się trafić całkiem sensowne pożeracze czasu jak i zupełne buble. Totalną wpadką okazał się jeden quiz bez klucza (szukałam we wszystkich elementach które były w pudełku ale nie ma takiego), pewne szachy okazały się być miniaturkami. Wbrew pozorom wciągająca dzieci okazała się gra ortograficzna i hodowla zwierzątek.
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Gry planszowe 23.04.15, 08:59
      ale czemu loteria?
      my mamy na to dwa proste patenty - najpierw czytamy opinie w necie, a potem jedziemy do sklepu gdzie sprzedaje najcudowniejszy pan pod słońcem i prosimy zeby nam doradził. bierzemy to co doradzi i jeszcze NIGDY nie bylo wpadki.
      facet jest po prostu nieziemski, ma sklepik zapchany towarem po dach i wie wszystko o kazdej grze jaką ma i nie tylko. dla mnie masakrą jest juz tylko to ze on w ogole wie co ma i gdzie to znaleźć big_grin
    • murwa.kac Re: Gry planszowe 23.04.15, 09:41
      wystarczy opinie na niecie poczytac, poszukac sklepu (lepiej kupic osobiscie, gdzie sprzedawca, czesto pasjonat, doradzi, podpowie, niz w hipermarkecie czy przez neta), poszukac for (forum.gazeta.pl/forum/f,251622,Gry_planszowe.html )

i tak na marginesie - quizu czy szachow za gry planszowe bym nie uznala wink
      • lauren6 Re: Gry planszowe 23.04.15, 10:27
        Dzięki pozytywnym opiniom na necie kupiłam dziecku grę planszową Angry Birds... która się okazała drogim chińczykiem big_grin
        Na forum gry planszowe nie widzę dużego ruchu.
        Już prędzej zapytałabym na ematce jakie są planszowe hity i kity dla dziecka w określonym wieku.
        • lifecolor Re: Gry planszowe 23.04.15, 10:31
          Tu ciągle są wątki o grach planszowych:
          forum.gazeta.pl/forum/f,583,Zakupy.html
        • murwa.kac Re: Gry planszowe 23.04.15, 11:15
          bywa i tak tez smile

forum gazetowe podalam jako przyklad po prostu.

warto poszukac for bardziej specjalistycznych, gdzie siedza zapalency i zarazaja tym swoje dzieci. tam angry birds raczej nikt nie poleci jako gre planszowa big_grin
        • tatosteron_pl Re: Gry planszowe 07.01.16, 17:22
          Lepiej poszukać opinii na branżowych forach o grach planszowych, albo na blogach. Recenzje są rzetelniejsze.

----
          Podejmij wyzwanie rodzicielskie 2016 tatosteron.pl/10-zadan-dla-rodzica-wyzwanie-rodzicielskie-2016/
    • aurinko Re: Gry planszowe 23.04.15, 10:40
      Co jakiś czas czytam na forum zakupy opinie o grach, hity i kity, robię listę wybranych planszówek, pokazuję dzieciakom w necie, czytamy opisy, instrukcje i decydujemy. Wtop żadnych nie było. I jeszcze tu bywamy www.festiwalgramy.com
      można gry przetestować na żywo, poradzić się, dowiedzieć co i jak a nawet wypożyczyć smile
      • maj18-98 Re: Gry planszowe 23.04.15, 10:49
        na gazetowym forum o grach planszowych ruchu nie ma ale jest bardzo żywe forum w necie, polecam zajrzeć, kopalnia wiedzy www.gry-planszowe.pl/forum/index.php
        i taki na przykład fantastyczny wątek : www.gry-planszowe.pl/forum/viewtopic.php?p=169111#p169111
        • tranel66 Re: Gry planszowe 22.05.15, 09:30
          Morze gry od Maxima. Solidne wykonane w ładnym opakowaniu .
          radosne.pl/pl/p/DROGA-DO-DOMU/356
    • agus1976 Re: Gry planszowe 07.05.15, 08:44
      Ja często wchodzę na stronę Rebel.pl gdzie przy większości gier można znaleźć recenzje blogerów oraz opinie osób, które kupiły daną grę. Jeśli interesuje mnie konkretny tytuł wpisuję w wyszukiwarkę np.: Metrolpolia gra blog i czytam kilka opinie na temat gry. Jeśli ktoś ma możliwość to fajnym rozwiązaniem jest odwiedzenie różnego rodzaju spotkań i konwentów gier planszowych. My tak robimy i dzięki temu poznaliśmy kilka fajnych gier, które trafiły na naszą listę "must have". Nie kupujmy byle czego, szkoda kasy.
      • 774marek Re: Gry planszowe 20.06.15, 11:10
        Mój chrześniak bardzo lubi gry planszowe. Niedługo ma urodziny i planuje kupić mu kolejną. Zastanawiam się nad Policz nogi stonogi. Czytałam bardzo dobrą recenzję tej gry.
        Gra przeznaczona jest dla dzieci powyżej 4 roku życia. Chrześniak ma 5 lat. Gra Nogi Stonogi polecana jest dla dzieci są na etapie nauki liczenia/poznawania kolorów. W bardzo prosty i przyjemny sposób zachęca dzieci do liczenia, gwarantując świetną zabawę. Rodzice też nie będą się nudzić, ponieważ liczenie i kolory to nie wszystko - trzeba obstawiać, jakie ""nogi"" są nam potrzebne i czy na pewno je wylosujemy. Wydaje się być fajna. Czy wasze dzieci mają tą grę?
    • krzy1333 Re: Gry planszowe 03.10.15, 09:52
      e-puchatek.pl/c/14/gry.html
    • big_benka Re: Gry planszowe 04.11.15, 11:39
      warto przed zakupem czytać recenzje graczy, zwracają oni uwagę na różne elementy gry

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka