Dodaj do ulubionych

Gry planszowe dla dzieci - polećcie

18.07.17, 14:43
Ostatnio graliśmy u znajomych w "Pełny kurnik". 3,5-latek bawił się świetnie. Chcieliśmy kupić tę grę do domu, ale nie znalazłam jej w sieci. Polecicie coś podobnego, albo przynajmniej coś, przy czym dorośli się nie zanudzą po pierwszej partii?
Obserwuj wątek
    • karme-lowa Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 18.07.17, 14:46
      Ostatnio w szpitalu dzieciaki godzinami grały w "Fasolki". Tylko Twoje dziecko jeszcze chyba za małe na tę grę. Próbowałaś "Spadające małpki"?
      • kobalt_e Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 18.07.17, 20:13
        Taka palma z patyczkami w środku? Do wyciągania? Już wypróbowane w bibliotece, nie bardzo trafia. Kolekcjonowanie kurczaków i wymiana na kury bardziej go wciągnęły smile
        • karme-lowa Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 18.07.17, 20:42
          kobalt_e napisał(a):

> Taka palma z patyczkami w środku? Do wyciągania? Już wypróbowane w bibliotece,
          > nie bardzo trafia.
          Tak, ta. Moja mnie tą grą katowała codziennie przez pół roku😜.
          A bierki? Domino dla dzieci? Piotruś Pan?
    • memphis90 Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 18.07.17, 20:16
      Super Farmer może? Niby trzeba przeliczac jedne zwierzęta na inne, ale dzieciaki b. szybko łapią.
      • flo-bo Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 18.07.17, 21:32
        Potwierdzam super i szybko lapia
    • lady_mary Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 18.07.17, 20:46
      U nas od wczoraj szał na Gobblety, polecam też Śpiące królewny, chociaż szalona popularność tej gry wśród dzieci jest dla mnie zaskakująca. I wspomniany wyżej Super farmer.
    • karotka_plus Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 18.07.17, 21:19
      U nas w tym wieku był chińczyk, bierki, spadające małpki, grzybobranie, stuku-puku, memory, gry z magic pen, przewlekanki, warcaby.
      Ja bym poszukała na stronach producentów gier co mają ogólnie i co proponują dla danej kategorii wiekowej. W sklepach zabawkowych/papierniczych też mają duży wybór.
    • mamaoskarka18 Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 18.07.17, 22:56
      Pełny kurnik kupowałam w pepco
    • mikams75 Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 18.07.17, 23:28
      w tym wieku moja corka lubila lotti karotti, ale dla mnie nudne.
    • dziennik-niecodziennik Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 19.07.17, 00:59
      Pelny kurnik widzialam w Pepco.
      • car-olla Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 23.09.17, 15:53
        Dziewczyny, a jakie gry polecicie dla jeszcze młodszego dziecka? Konkretnie dla hiperaktywnej dwulatki? Chciałabym znaleźć dla niej coś, co ją może zainteresować chociaż na kilkanaście minut. Drewniane puzzle już mamy.
    • amodz Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 10.11.17, 14:37
      Pełny kurnik tylko w Pepco. Dużo fajnych propozycji znajdziesz tutaj:
      www.superdzieciaczki.pl/search/label/Zabawki%20i%20gry
    • lily_123 Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 15.11.17, 15:34
      Nie znam gry "Pełny kurnik", więc nie wiem czy to coś podobnego, ale mogę napisać w co lubię grać z moją 4-latką smile
      - wszelkie memory - u nas króluje z motywem z Krainy Lodu oczywiście wink
      - chińczyk - każdy zna wink
      - Wesołe Pszczółki - to planszówka Chicco - nie jest nudna, zasady są łatwe (trzeba jak najszybciej skojarzyć kartę z różnymi pszczółkami na planszy i je zabrać) i jest dużo śmiechu, jak dziecko ma szybszy refleks niż mama wink
      https://images84.fotosik.pl/846/1f3d7bdeeeef774bmed.jpg
    • karolinaa09 Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 06.08.18, 13:07
      dobble smile w różnych wersjach tematycznych i bajkowych
    • daga5ka Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 18.01.20, 12:34
      U nas szał na park dinazaurów, kotek psotek i inne z tej serii. To są gry z serii rodzinnych, nie ma wygranych, czy przegranych, wszyscy musza współpracować razem. Jeszcze grzybobranie u nas szał smile z Treflikami.
    • recenzjeplanszowek Re: Gry planszowe dla dzieci - polećcie 24.01.20, 23:51
      Witaj, jeśli potrzebujesz pomocy w kwestii wyboru gier planszowych to zawsze mogą Ci się przydać szczere recenzje gier planszowych publikowane na przykład tutaj: Gry Planszowe Recenzje Nowoczesne gry planszowe dają bardzo dużo różnych możliwości i warto wiedzieć, że rzucanie kostką do gry i przesuwanie pionka po planszy praktycznie nie występuje w nowoczesnych grach planszowych smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka