Dodaj do ulubionych

MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną Gran

22.09.23, 07:42
Granicą.
Spot informacyjny w ramach obrony przed szkalowaniem polskiego munduru. Rzekomo w kinach studyjnych.

Zrzeszenie kin już odpowiedziało, że każde kino samo decyduje, co będzie puszczać u siebie.
Jednak wobec faktu, że podobno wykupiono na ten cel czas reklamowy być może niektóre będą zmuszone to pokazać, to zależy od tego, jak umowy są skonstruowane.

I jeszcze słuchałam wywiadu z PADem m.in na ten temat. Rzygać się chciało. Nie zamierzałam iść do kina na to, ale kurde chyba się pofatyguję i zostanę tą "świnią".

Cenzura wraca? Na razie małymi kroczkami tylnymi drzwiami??
Obserwuj wątek
    • semihora Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 07:46
      Od dawna wiadomo, skąd PiS czerpie inspirację i w co zamienia Polskę. Nie jestem zaskoczona, bo czegoś takiego można się było spodziewać, ale rzygać chce mi się nadal.

W ogóle polecam tę rozmowę:

www.youtube.com/live/A3E3bF9HPc0?si=56Sga0rIr2R6k6Wq
    • ichi51e Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 07:50
      Było nawet ten piękny spot wrzucała 🤣🤣🤣 Bronimy Polski!
      • szafireczek Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 09:40
        Eeee, też mi event - kiedyś to potrafili - a gdzie meldunki i rezolucje z zakładów pracy? gdzie są laurki i życzenia od dzieci? gdzie są weterani i bohaterowie swoich małych odcinków?
    • triss_merigold6 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 07:56
      Rozumiem, że kinom nie przeszkadza jeśli półgodzinny blok reklamowy wypełniają producenci samochodów, operatorzy, słodycze i sieciowki ze śmieciowym jedzeniem, ale o spot z MSWiA mają focha?
      • iwles Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 07:59

Nie czujesz różnicy?
        • triss_merigold6 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:06
          Finansowej? Nie.
          Żeby była jasność, push backi uważam za błąd wizerunkowy natomiast nie wzruszają mnie historie ludzi, którzy chcieli dostać się do UE korzystając z biur turystycznych Łukaszenki.
          Wizowa afera jest absolutnie skandaliczna, bo wpuszczenie setek tysięcy nieweryfikowalnych z Afryki i Azji, to działanie na szkodę państwa oraz UE i za to organizatorzy powinni zgnić w zk.
          • iwles Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:15
            triss_merigold6 napisała:

> Finansowej? Nie.

To idź do wątku wpisać swoje pomysły na inne spoty przed innymi filmami 😝
          • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:25
            >> natomiast nie wzruszają mnie historie ludzi, którzy chcieli dostać się do UE korzystając z biur turystycznych Łukaszenki.
            Rozumiem, że biur turystycznych (przypadkowo z siedzibą w Mińsku) Raua już tak, wszak to legalni imigranci, tylko przy pierwszym podejściu popełnili falstart.
          • husky_cat [...] 22.09.23, 08:27
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • iwles Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:30
              husky_cat napisała:

> Mnie by bardziej interesował film mówiący o Europejczykach - ofiarach imigrantó
              > w i ich rodzinach.

A któż ci broni taki film nakręcić?
              • triss_merigold6 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:31
                Mieszkańcy Lampedusy i innych wysp byliby wdzięczni.
              • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:54
                Wrodzone lenistwo 😜
                Za to ciekawi mnie dlaczego AH nie zajęła się tym ważnym tematem, tylko przedstawia przestępców w roli ofiar.
                • malia Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 09:40
                  Lenistwo😃 cóż za skromność, pokonaj lenistwo i dorównaj Holland
                • 152kk Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 09:40
                  No widzisz, a Holland nie jest leniwa i dlatego jest reżyserką uznaną na całym świecie, a ty tylko trollem, niezbyt znanym nawet na tym forum.
                  Jak cię ciekawią motywacje AH to obejrzyj film.
                  • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:48
                    Bardzo znanym (zmiana nicka, pewnie po banie), mającym zwyczaj wypowiadania się w imieniu całej Europy.
                    • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:46
                      Cała Europa wypowiada się we własnym imieniu i chce zatrzymać nielegalnych imigrantów ☺
                      Zauważyłaś może by ktokolwiek wysyłał autokary albo zapraszał turystów Łukaszenki? A czy teraz ktoś zaprasza tych przyplywajacych na Lampeduse? 😀
                      • pursuedbyabear Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:57
                        Podaj sobie rączki z panem Mateckim, który w SM szczuje na producentów i aktorów tego filmu, mając nadzieję, że zostaną obłożeni "ostracyzmem i infamią", i nikt ich w Polsce więcej nie zatrudni.
                        Zgadzasz się z nim?
                        • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:02
                          Nie kojarzę tego pana i nie interesuje mnie jego "twórczość".
                          Podobnie jak filmik, który uważam po prostu za zbędny i głupi.
                          • pursuedbyabear Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:08
                            Nie kojarzysz? A to ciekawe, bo ten polityk jest kojarzony z jedną z największych afer hejterskich w Polsce, która miała tragiczne zakończenie.
                            Ale nie pytałam o to, czy go kojarzysz, lecz o to, czy zgadzasz się w nim w kwestii tego, że aktorzy występujący w tym filmie nie powinni już nigdy w Polsce znaleźć pracy.
                            • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:43
                              Uważam, że wszyscy pozyteczni idioci, nie tylko aktorzy z tego filmu powinni wspolodpowiadać za przestępstwa dokonywane przez imigrantów.
                              A praca, no cóż, niech rynek zdecyduje.
                              • pursuedbyabear Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:46
                                Moje pytanie brzmiało inaczej.
                                • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:14
                                  Ostatnie zdanie ci umknęło?
                                  Ja szanuje rynek i jego prawa, nie marzy mi się powrót do komuny. Czego nie rozumiesz?
                                  • pursuedbyabear Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 14:00
                                    Ale ja nie pytałam o twoje zdanie na temat praw rynku. Pytanie brzmiało bardzo konkretnie - czy zgadzasz się z tym, że twórcy powinni zostać objęci anatemą i bojkotowani? Tak czy nie?

Co do rynku jestem akurat spokojna, swoją drogą.
                                    • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 15:14
                                      Sumire, przecież odpowiedziałam, że o tym powinien zdecydować rynek, komunizm i jego nakazy i zakazy już były.
                                      Czego nie rozumiesz?
                                      • pursuedbyabear Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 15:19
                                        To ty nie rozumiesz. Pytanie, które ci zadałam, było bardzo proste - czy popierasz zdanie, że powinien dotknąć ich ostracyzm. Nie wykręcaj się decyzjami rynku.

Byłaś już w kinie?
                                        • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 15:41
                                          I odpowiedź też byla prosta i to chyba dwa razy; niech o tym zdecydują ci, którzy zatrudniają aktorów i pozostałe osoby z produkcji.
                                          Taki przykład B. Kurdej-Szatan po swoim wpisie straciła nie tylko pracę w tvpis, ale też w reklamie Playa. Play zakonczyl współpracę nie dlatego, że im nakazano, ale dlatego, że z badań wynika, że lwia część odbiorców reklamy i klientow nie zgadza się z poglądami pani BK-S.
                                          Zdecydował rynek, niech i teraz tak będzie.
                                          Serio, prościej się nie da tego wyjaśnić, więc nie pytaj ponownie.
                                          Nie, nie widziałam i nie zamierzam tego zmieniać. Uważam, że granica ma być chroniona za wszelką cenę.
                                          Ale czytałam , że bohaterami jest rodzina, która wybiera się do wujka w Szwecji, daj znać czy oni pytali Szwedów czy mogą przyjechać oraz na jakiej podstawie uznali, że Polska ich wpusci bez wymaganych dokumentów☺
                                          • pursuedbyabear Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 17:23
                                            Serio wierzysz, że na Agatę Kuleszę ktoś z przemysłu artystycznego się obrazi? Toż ona jest na takim etapie kariery, że ma to centralnie w dupie. Monika Frajczyk tak samo. Mateusz Janicki tak samo.
                                            A powiedz, fajnie to tak wielkomiejskiej światowej modelce stanąć w jednym szeregu z kimś, kto jeszcze całkiem niedawno nazywał Polaków kanaliami, a takich jak ja zakamuflowaną opcją niemiecką?
                                            • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 18:11
                                              Skoro nie wierzymy to po co te pytania?
                                              Artysci są akurat zależni od odbiorców, więc stracą ci, których nikt nie będzie chciał oglądać.
                                              Ja nie staję z nikim w jednym szeregu, ja po prostu chcę bezpiecznej Polski i Europy, więc ochrony granic, za wszelką cenę. Pan Matecki i jego wpisy są mi idealnie obojętne.
                                              • pursuedbyabear Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 22:37
                                                No wiadomo, że ty nie stajesz z nikim w jednym szeregu. Nikt nie jest tym zdziwiony.
                                                • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 22:58
                                                  Z tobą z pewnością nie☺

Mhm, podam ci pewien przyklad, moze zrozumiesz, zakładam, że jesteś zwolenniczką pełnej dostępności do aborcji, antykoncepcji, etc. No to wyobraź sobie, że np.taki Trynkiewicz (lub dowolny typ, ktory budzi twoja odraze) ma akurat w tej kwestii takie same poglądy, czy to oznacza, że stajesz z nim w jednym szeregu , a może zmieniasz poglądy by mieć inne niż Trynkiewicz czy może po prostu uznajesz, że twoje poglądy to twoje poglądy i nie obchodzą cię opinie Trynkiewicza w tej kwestii?
                                          • cosmetic.wipes Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 17:44
                                            husky_cat napisała:

> Nie, nie widziałam

Następny przygłup, który ma najwięcej do powiedzenia 😂
                                            • pursuedbyabear Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 18:02
                                              Daj spokój arystokratce, której dziadowie walczyli w każdej bitwie od chrztu Polski.
                                            • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 18:07
                                              Wyjście jest proste; nic nie mów i poradz milczenie innym pożytecznym idiotkom ☺
                              • bistian Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:49
                                husky_cat napisała:

> Uważam, że wszyscy pozyteczni idioci, nie tylko aktorzy z tego filmu powinni ws
                                > polodpowiadać za przestępstwa dokonywane przez imigrantów.
                                > A praca, no cóż, niech rynek zdecyduje.

Uważam, że najpierw trzeba by skazać wszystkich, którzy złamali prawo nie udzielając pomocy ludziom umierającym w naszych lasach. Ciebie też warto skazać na kilka lat za nawoływanie do nienawiści. Odsiedzisz, wrócisz i zobaczymy, co dalej.
                                • ell.czupakabra Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:57
                                  bistian napisał:

> Uważam, że najpierw trzeba by skazać wszystkich, którzy złamali prawo nie udzie
                                  > lając pomocy ludziom umierającym w naszych lasach.

Też tak uważam. Najpierw trzeba ich wskazać, udowodnić winę, skazać prawomocnie, a dopiero potem porównywać ich w filmie do nazistów. Inaczej taki film to goebbelsowska propaganda i jako taki powinien być zablokowany przez ABW.
                                  • bistian Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:00
                                    ell.czupakabra napisała:

> Też tak uważam. Najpierw trzeba ich wskazać, udowodnić winę, skazać prawomocnie
                                    > , a dopiero potem porównywać ich w filmie do nazistów.

Najlepiej w odcinkach w wielu wersjach językowych na platformie
                                  • ell.czupakabra Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:06
                                    ell.czupakabra napisała:

> goebbelsowska propaganda

Errata, ruska propaganda.
                                • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:17
                                  Uważam, że ludzie z lasów powinni uzyskać pomoc w kraju, w którym byli legalnie, czyli na Białorusi i tam też ich odsylano.
                                  Uważaj żeby ciebie nie skazano, najlepiej na pobyt wśród imigrantów, odsiedzisz to może zmadrzejesz, o ile przeżyjesz ☺
                                  • bistian Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:26
                                    husky_cat napisała:

> Uważam, że ludzie z lasów powinni uzyskać pomoc w kraju, w którym byli legalnie
                                    > , czyli na Białorusi i tam też ich odsylano.

Ty nie uważasz, ty piszesz głupoty, żeby pisać.
                                    Ktoś miał wypadek samochodowy, pytamy, gdzie jest jego lekarz pierwszego kontaktu i jego ratownik medycznych w bliskiej jemu straży pożarnej i tam go odsyłamy. Bardzo proste i logiczne.
                                    • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:30
                                      Oni nie mieli wypadku, oni nielegalnie próbowali się wedrzec na teren obcego państwa.
                                      To zostali odstawieni na teren obcego państwa, tam gdzie mieli wizę.
                                      Nie widzę powodu by polski podatnik miał płacić za leczenie cudzych przestępców.
                              • abidja Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:51
                                husky_cat napisała:

> Uważam, że wszyscy pozyteczni idioci, nie tylko aktorzy z tego filmu powinni ws
                                > polodpowiadać za przestępstwa dokonywane przez imigrantów.
                                > A praca, no cóż, niech rynek zdecyduje.

Ok, tylko najpierw musimy ich przyjac , nauczyc jezyka, pomoc postawic pierwsze kroki w Polsce i ok.
                                Niech pracuja, zyja, zakladaja rodziny i ciesza sie zyciem.
                                A odpowiedzialnosc za ich przyszle i hipotetyczne przestepstwa za raz po tym jak Ty wezmiesz wspolodpowiedzialnosc za przestepstwa obywateli polskich.
                                Deal.
                                • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:20
                                  Ale po co mamy ich przyjmować?
                                  Podaż przekracza popyt, więc możemy wybierać praktycznie z całego świata, a nie brać tych, którzy dostali się tu nielegalnie. Co jest pierwszym przestępstwem ☺
                                  Dlaczego ktokolwiek poza polskimi przestępcami miałby odpowiadać za ich czyny?

Polak czy Europejczyk ma prawo tu być i sam odpowiada za swoje ewentualne przestępstwa
                          • bistian Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:52
                            husky_cat napisała:

> Nie kojarzę tego pana i nie interesuje mnie jego "twórczość".
                            > Podobnie jak filmik, który uważam po prostu za zbędny i głupi.

Widzisz, jest spora grupa ludzi na tym forum, które tak myślą o tobie.
                            • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:13
                              Powtarzam, może zróbmy ogolnoeuropejskie referendum by się dowiedzieć kto tu jest zbędny? ☺
                              Az smieszne, że facet piszacy na forum dla matek wypowiada się w imieniu forum 😂
                      • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:22
                        Ja jestem jednostkowa Europa i nie bardzo rozumiem, dlaczego nie zadając sobie trudu poznania moich poglądów w przedmiotowej kwestii, wypowiadasz się za mnie? Na przyszłość pisz: cała Europa z wyjątkiem mizantropki
                        • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:40
                          Nie obchodzą mnie twoje poglądy, martwi mnie to , że za głupotę podobnych tobie zapłacą za 20-30 lat moje dzieci, a tego sobie stanowczo nie życzę.
                          Proste rozwiązanie, ogolnoeuropejskie referendum i wtedy będzie wiadomo czego sobie życzą Europejczycy.
                          Chyba się nie ludzisz, że w którykolwiek kraju większość będzie za przyjmowaniem imigrantow i zabawami w azyl? ☺
                          A ty i tobie podobni zawsze możecie przenieść się do Afryki ☺
                          • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:19
                            >>Nie obchodzą mnie twoje poglądy, martwi mnie to , że za głupotę podobnych tobie zapłacą za 20-30 lat moje dzieci, a tego sobie stanowczo nie życzę.

A mnie nie obchodzą twoje dzieci, ani teraz, ani za 20-30 lat, a już w ogóle twoje stanowcze życzenia.

>>Proste rozwiązanie, ogolnoeuropejskie referendum i wtedy będzie wiadomo czego sobie życzą Europejczycy.

Po co jakieś europejskie referendum, skoro ty i tobie podobne doskonale wiedzą czego sobie życzą Europejczycy.
                            Pomiędzy przyjmowaniem i udzielaniem azylu, a skazywaniem na śmierć w lesie, jest szerokie spectrum możliwości. Lecz żeby to zrozumieć, trzeba mieć odrobinę człowieczeństwa, u ciebie nie nie sposób się tego doszukać.
                            >>A ty i tobie podobni zawsze możecie przenieść się do Afryki
                            Boooo? Bo mój nick to ... tak sobie życzy? Wybacz, nie posłucham.
                            • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:26
                              A mnie obchodza wyłącznie moje dzieci i tak się składa, że większość Europejczyków ma tak samo i w nosie mam "człowieczeństwo" które miałoby zniszczyć ich świat.

Btw, piękny pokaz hipokryzji, nie obchodzą cie dzieci, ale pouczasz mnie w kwestii człowieczeństwa. Nic ci nie zgrzyta?
                              Ani trochę? 😁

Ale dlaczego nie referendum, boisz się, że jednak większość myśli tak jak ja?
                              Nie ma przecież lepszego sposobu by ustalić czego życzą sobie Europejczycy.

Możesz posłuchać lub nie, twój problem, ale nie oczekuj , że Europejczycy zgodzą się na przeniesienie Afryki do Europy w imię "człowieczeństwa"
                              • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:34
                                Btw, piękny pokaz hipokryzji, nie obchodzą cie dzieci, ale pouczasz mnie w kwestii człowieczeństwa. Nic ci nie zgrzyta?
                                Ani trochę? 😁
                                A to ja podżegam, żeby dzieci przez granicę przepychać, albo na bagnach zostawiać? Nie wydaje mi się. W kwestii człowieczeństwa, to cię nie pouczam (nie jesteś zdolna do zrozumienia tego pojęcia, więc nawet nie podejmuję trudu), ja po prostu wytykam ci jego brak.
                                • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:52
                                  Obawiam się, że w takim razie tobie rowniez brak człowieczeństwa, cytuję; "mnie nie obchodzą twoje dzieci, ani teraz, ani za 20-30 lat..."
                                  Skoro ciebie nie obchodzą moje dzieci, to dlaczego zarzucasz brak człowieczeństwa komuś kogo też nie obchodzą jakieś inne dzieci?

W tej kwestii jesteśmy na tym samym poziomie, choć widzę, że kalizm ci za mocno wszedł ☺
                                  A tamte dzieci na bagna czy na granice nie ja przywoze tylko ich rodzice, więc nie odpowiadam za ich los.
                                  • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 21:20
                                    Obawiam się, że w takim razie tobie rowniez brak człowieczeństwa, cytuję; "mnie nie obchodzą twoje dzieci, ani teraz, ani za 20-30 lat..."
                                    Nie obchodzą mnie twoje dzieci, które mają bardzo zapobiegliwą mamusię. Mamusię, która życzy sobie ochrony grani za "wszelką cenę" .
                                    Kończę już dyskusję, życie jest zbyt piękne by marnować je na jałowe spory z psychopatyczną rasistką. Nie fatyguj się z odpowiedzią, wygaszam
                                    • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 21:37
                                      Czyli fakt, że kogoś nie obchodzą dzieci A świadczy o człowieczeństwie, ale jeśli kogoś nie obchodzą dzieci B to już brak człowieczeństwa.
                                      Jaki piękny kalizm.
                                      Jeśli ciebie nie obchodzą dzieci zapobiegliwej mamusi, to mnie mogą nie obchodzić dzieci przestępców.
                                      Życie i nasz świat sa zbyt piękne by niszczyli je pozyteczni idioci , dlatego trzeba chronić granice ☺
                • iwles Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:01
                  husky_cat napisała:

> Wrodzone lenistwo 😜

W dzisiejszych czasach, kiedy film możesz nakrecic nawet komórką? 🤣
                  • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:51
                    Prawda? Przecież można kanał na jutubie stworzyć i naparzać 24 h/ na dobę. Jeszcze się na reklamach i zasięgach zarobi.
                • panna.nasturcja Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:06
                  Widzialaś już film?
                  • abidja Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:07
                    panna.nasturcja napisała:

> Widzialaś już film?

Za duzo od niej wymagasz!
            • pursuedbyabear Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 09:05
              Nie martw się, Gliński zadba o to, żeby taki film powstał. Przynajmniej trzecioligowi aktorzy łapiący się każdej fuchy w produkcjach TVP będą mogli błysnąć w rolach dzielnych strażników i ich napadanych przez hordy brudasów żon.
              Dam sobie głowę uciąć, że nad takim pomysłem pissiarze myślą. I dobrze, w końcu mamy coś, co się nazywa swoboda wypowiedzi artystycznej.
          • 152kk Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 09:36
            Różnica finansowa jest taka, że za spoty samochodowe, podpasek i słodyczy płacą prywatni reklamodawcy a za spot rządowy płacimy my wszyscy (podatnicy). No mnie jednak robi różnicę, czy rzad, ktoremu płacę w swoich podatkach, realizuje skuteczną i rozsądna politykę wewnętrzna i zagraniczna, czy skupia się na debilnej propagandzie i robi nagonki na artystów.
          • langsam Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:01
            <Finansowej? Nie.

Ale tu nie dyskutujemy o sensowności decyzji kin w odpowiedzi na zalecenia (ofertę? nakaz?) rządu, tylko o tej ofercie, oraz o tym, co ona oznacza dla, powiedzmy, wolnego rynku idei i sztuki.
          • panna.nasturcja Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:08
            Triss, oczadziałaś? Przecież to my za te spoty zapłacimy. Serio uważasz, że to jest ok?
            • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:13
              Przecież jej też my płacimy, więc o co kaman?
            • triss_merigold6 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:18
              Nie jest ok, nie doczytałam, że chodzi o kina studyjne, zapomniałam, że coś takiego jeszcze istnieje.
              • seeview Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 24.09.23, 11:57
                > Nie jest ok, nie doczytałam, że chodzi o kina studyjne, zapomniałam, że coś takiego
                > jeszcze istnieje.

Warszawianka od siedmiu boleści 🙄
            • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:48
              Za problemy z nielegalnymi imigrantami też my płacimy, wiesz może ile kosztuje choćby leczenie czy utrzymanie turystów Łukaszenki?
              Pushbacki wychodzą taniej
              • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:24
                Może od razu pod ścianę? To wyjdzie jeszcze taniej.
                • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:37
                  A może po prostu niech przestaną przyjeżdżać i po problemie?
                  Kiedy jeszcze do USA obowiązywały wizy, to ja sobie ja grzecznie załatwiłam, a nie pchalam się do cioci przez granicę z Meksykiem.
                  • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:05
                    No wiesz, ty jesteś EUROPEJKĄ, bardzo pożądaną w USA, pewnie wszyscy Amerykanie się na twój przyjazd zgodzili. Na pewno była jakaś przymusowa ankieta, w której musieli się wypowiedzieć.
                    • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:09
                      No wiesz, dostałam wizę, więc chyba nikt nie miał nic przeciwko.
                      Za każdym razem wracałam do siebie i żyłam na swój koszt, więc jeszcze na mnie zarobili.
                      A na przyjazd imigrantów nie godzi się żaden kraj UE ponieważ wiz nie posiadają.
                      Taka jest różnica
                      • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:23
                        Polskie wizy sprzedawano na straganach, Polski rząd również nie miał nic przeciwko, jeszcze na nich zarobił
                        • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:28
                          Ja swoją załatwialam legalnie.
                          Nie odpowiadam za polski rząd, winni powinni być surowo ukarani, także ci którzy je kupowali
                        • triss_merigold6 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:32
                          I dla mnie to kategoria zdrada stanu, skrajne działanie na szkodę państwa.
                          • bistian Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:47

> I dla mnie to kategoria zdrada stanu, skrajne działanie na szkodę państwa.

Ja za to martwię się stanem polskich służb medycznych, jest tylu niezdiagnozowanych pośród nas, a przecież będzie się to pogłębiać z wiekiem
                          • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:53
                            Dokładnie tak
                      • alicia033 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:28
                        husky_cat napisała:

> A na przyjazd imigrantów nie godzi się żaden kraj UE ponieważ wiz nie posiadają
                        > .

Jak się nie godzi? Polska się godzi bez żadnego trybu, poza przelewem kilku tysięcy dolarów do prywatnej kieszeni.
                        • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:31
                          I to jest przestępstwo.
                          • bene_gesserit Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 18:11
                            Tak? Polski rząd ustami prezesa nazywa to "aferką". Zapewne z " konsekwencytyjkami"
                            • husky_cat Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 18:13
                              Nie odpowiadam za działania pisu. Wiele razy pisałam, że winni powinni być surowo ukarani
        • hanusinamama Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:44
          Piszesz do pierwszej rzucającej flugi na uchodźców.
      • la_mujer75 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:04
        Mam focha.
        Reklamodawcy płaca za swoje reklamy.
        Po drugie- nienawidzę, jak mi ktoś usiłuje przeprać mózg.
        Po trzecie- wszystko co pochodzi od tej władzy, jest wielkim goofnem.
        • thank_you Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:15
          Ależ bardzo dobrze, ze tak robią - myślisz, ze pisiory pójdą na ten film do kina? Nie. Za to młodzi bedą mogli na własnej skorze przekonać sie w jakich czasach żyli ich starzy i zobaczyć czym jest propaganda w rzeczywistości a nie w teorii.
          • iwles Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:17

To taka PKF ( kiedyś Polska kronika filmowa, dzis Pisowska kronika filmowa).
            • triss_merigold6 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:19
              PKF była i jest świetnym materiałem do wszelkich analiz.
              • iwles Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:23

> PKF była i jest świetnym materiałem do wszelkich analiz.

Takoż samo przemówienia Gomułki.
              • alicia033 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:54

> PKF była i jest świetnym materiałem do wszelkich analiz.

Jak każdy materiał historyczny dekady później.
            • thank_you Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:20
              Dokładnie! Moj syn juz jest specjalista od propagandy - po każdym marszu/proteście na którym byliśmy odpalałam reżimową i pokazywałam mu, jak można manipulować przekazem i kim jest on oraz jego matka wg TVPiS. Najlepsze było 04.06, dziecko w zyciu takiego tłumu nie widziało, a w wiadomościach o tym cisza, za to materiał o kole gospodyń wiejskich 😂
      • leosia-wspaniala Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:11
        Czy te twoje posty ktoś w robocie czyta, że piszesz takie pierdoły? Kina nie mają OBOWIĄZKU puszczenia reklam czipsów przed filmami Marvela. Jest jakby różnica pomiędzy reklamą a tępą propagandą.
        • triss_merigold6 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:17
          Nie mają, sprzedają czas więc co im za różnica, jaki material będzie w wykupionych minutach?
          Jeśli bezpłatnie to propaganda 🙄
          • iwles Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:19

Ale oni nie sprzedają tego czasu, materiał zostaję im narzucony przez władze państwowa
            Serio triss, dziwne, że akurat TY popierasz narzucanie czegokolwiek
            • triss_merigold6 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:21
              Dobra, reasumując- czy za czas emisji tego spotu MSWiA lub NK czy inna instytucja zapłacą kinom czy ma być za frajer?
              • iwles Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:25

Triss, mowa o kinach studyjnych!
                A te podlegają tak jakby pod władze.
                • thank_you Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:27
                  Ależ tu można przewrotnie - kto na tym
                  Zyska? Agnieszka Holland i producent filmu. smile Obejrzy to dużo wiecej osób, propagandę tez. Pisiorki odniosą skutek odwrotny od zamierzonego.
                  • hanusinamama Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:46
                    Ale za spot zapłacimy my wszyscy...
                    • thank_you Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 14:00
                      I tak zapłacimy. Tupnij nogą i nie zapłać. smile
                      • hanusinamama Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 19:23
                        Czy ja tupię? Nie tupię. Ale ma świadomośc, ze to zapąłcimy wszyscy. Oraz ze ktoś sie grubo dorobi, bo dostanie za szajsowej jakości spot 4x wartości
                        • thank_you Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 23.09.23, 12:05
                          Nie może być!
                • triss_merigold6 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:41
                  Ostatni raz w kinie studyjnym byłam w latach 90-tych 😳
                  Dobra, nie skojarzylam, że podlegają MK.
                  • hanusinamama Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:45
                    I nie wpadłaś na to ze za ten spot zapłącisz i ty i ja...i pan i pani?
              • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:29

> Dobra, reasumując- czy za czas emisji tego spotu MSWiA lub NK czy inna instytuc
                > ja zapłacą kinom czy ma być za frajer?

Ma być za frajer, a frajerami to my jesteśmy, bo to pójdzie z naszej kasy, jak wszelkie inne propagandowe przekazy pis.
              • hanusinamama Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:45
                Byłaś ty kiedy w kinie studyjnym?
                • triss_merigold6 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:50
                  TAK! W latach 90-tych, potem już nie, bo jakoś nie miałam potrzeby.
          • panna.nasturcja Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:09
            Triss, chodzi o kina studyjne przecież
      • pursuedbyabear Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 09:01
        A jak myślisz, dlaczego mają?...
      • muszebosieudusze Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 14:02
        Kina nie zarządzają tym blokiem reklamowym, dobra kobieto, a rząd od nich wymaga wsadzenia tego spoty na cito. Równie dobrze rząd mógłby zażądać od ams żeby od jutra wszędzie się pojawiły pasku TVP na każdym billboardzie.
      • muszebosieudusze Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 14:04
        Poza tym za spot producenta samochodów, jego produkcje i dystrybucje płaci producent samochodów. Znajdź różnicę.
    • la_mujer75 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:02
      No, cud, że nie zakazali !
      Kurczę, wcale nie mam ochoty oglądać tego filmu, a chyba będę musiała iść...
      • leosia-wspaniala Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:09
        Ja nie planowałam, ale pójdę. Jak będzie spot, to tym bardziej, mam nadzieję, że ludzie wygwiżdżą.
      • alicia033 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 09:08
        la_mujer75 napisała:

> Kurczę, wcale nie mam ochoty oglądać tego filmu, a chyba będę musiała iść...
        >

Frekwencję liczą po sprzedanych biletach, więc jak chcesz w ten sposób wyrazić sprzeciw przeciwko pissowi to wystarczy, że kupisz bilet, obejrzeć nie musisz.
    • shellyanna Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:08
      Przychodzę na seans 25 minut po czasie, bo tyle trwają reklamy.
      • panna.nasturcja Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:10
        Ale tu nie chodzi o prywatną upierdliwość obejrzenia reklam, wiesz?
    • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 08:11
      "Jeden naród, jedna Rzesza, jeden wódz", nie będą jakieś świnie siedziały w kinie na czymś co się führer'owi nie podoba, a jeśli już się przy tym upierają, to łup w nich propagandą.
      • aniani7 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 09:47
        Niestety zmierzamy w tę stonęsad
      • panna.nasturcja Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:11
        Chyba nie masz pojęcia skąd wzięło się hasło „tylko świnie siedzą w kinie”.
        • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:14
          Jeśli to do mnie, to nie mam bladego. Oświecisz mnie pani omnibus?
    • jowita771 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 09:19
      Ja też nie szykowałam się jakoś specjalnie do kina, ale teraz to koniecznie muszę iść.
    • runny.babbit Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 09:27
      Jest to głupi pomysl na wielu poziomach. Po pierwsze, znowu powrót do PRL i kroniki filmowej. Tępa propaganda. Po drugie, na dodatek propaganda nasze pieniądze. Po trzecie, efekt będą mieli odwrotny do zamierzonego, ci co pójdą na film, to raczej grupa przeciwna działaniom rządu na granicy, ten spot tylko ich wkurzy i umocni w poglądach.
    • kropkacom Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 09:45
      Po prostu na to zasłużyliście.
    • snajper55 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:06
      jasnoklarowna napisała:

> Granicą.
      > Spot informacyjny w ramach obrony przed szkalowaniem polskiego munduru. Rzekomo
      > w kinach studyjnych.

A nie prościej by było, gdyby MSWiA nakazało usunąć z filmu sceny szkalujące Polskę?

S.
      • pursuedbyabear Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:08
        A są w nim takie?
        • snajper55 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:22
          pursuedbyabear napisała:

> A są w nim takie?

Skoro nawet prezydent twierdzi że są... Prezydent, ministrowie, wybrani przez Polaków posłowie... Czy taki szkalujacy film powinien być w Polsce pokazywany? Jeśli Polska ma być silnym państwem, to czy powinna pozwalać na pokazywanie filmu inspirowanego przez wiadomo kogo?

S.
          • pursuedbyabear Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:30
            Jeśli sile państwa ma zaszkodzić jeden film, to i tak jest to państwo bardzo słabe.
            • snajper55 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:44
              pursuedbyabear napisała:

> Jeśli sile państwa ma zaszkodzić jeden film, to i tak jest to państwo bardzo sł
              > abe.

To nie państwu szkodzi ten film tylko jego Obywatelom. On ich oszukuje szkalujac państwowe służby. On podmywa zaufanie obywateli do tych służb. Państwo dba o obywateli zamykając w więzieniach przestępców, oszustów i kiedyś podobnie postępowało z takimi oszczercymi filmami. Kiedyś państwo nie dopuszczało takich "dzieł" inspirowanych przez wiadomo jakie siły do rozpowszechniania. W trosce o obywateli.

S.
              • thank_you Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:54
                O, to juz byles w kinie? To powyżej to recenzja?
                • snajper55 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:00
                  thank_you napisała:

> O, to juz byles w kinie? To powyżej to recenzja?

Nie muszę tego filmu oglądać. Dzięki takim ludziom jak prezydent Duda czy minister Ziobro wiem co mam o tym filmie myśleć. Czyż nie po to wybieramy naszych reprezentantów?

S.
                  • ahhna Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:48
                    To nie film podważa zaufanie do służb, tylko działanie tych służb podważa do nich zaufanie. Film tylko pokazuje, co się dzieje. To jest oparte na faktach, ale zresztą z różnych perspektyw.
                    Kto wybiera polityków do recenzowania filmów, które pokazują prawdę? Naprawdę takie nasz oczekiwania wobec polityków? To może nie czytaj też wolnej prasy, bo to też recenzują obecni przedstawiciele władzy. Właściwie zgodnie z tym co piszesz to nie powinno cię być na takim forum.
                    • mdro Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:53
                      Przecież snajper robi sobie jaja...
                      • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:25
                        Jak się okazuje zbyt subtelnie, by niektórzy mogli się domyśleć. Powinien Stalinem polecieć
                        • thank_you Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 14:04
                          Pisze dokładnie to, co pisowskie trolle, ja ich nie odróżniam
              • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:07
                Parafrazując klasyka - Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw państwowym służbom mundurowym, niech będzie pewien, że mu tę rękę władza odrąbie
                • ell.czupakabra Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:00
                  mizantropka_20 napisała:

> Parafrazując klasyka - Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieś
                  > ć rękę przeciw państwowym służbom mundurowym, niech będzie pewien, że mu tę ręk
                  > ę władza odrąbie

Bez przesady z odrąbywaniem rąk, ale blokada wyświetlania na terenie Polski byłaby logicznym posunięciem, jak najbardziej mieszczącym się w demokratycznych standardach - pierwszy raz przepisy o możliwości cenzury ruskiej propagandy miałyby uzasadnione zastosowanie. No ale Kaczyński z tej możliwości jakoś nie skorzystał - ciekawe dlaczego. Ja myślę, że mu pasuje szkalowanie polskich służb, bo w ten sposób mobilizuje elektorat hutu i tutsi, a nie ma nic gorszego niż niska frekwencja.
                  Jedna wielka zakłamana PO-PiSowska banda, jedni zadowoleni z robienia straży granicznej nazistów, drugim to nie przeszkadza, bo słupki wyborcze.
              • pursuedbyabear Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:08
                Jakie to są te wiadomo jakie siły? Iluminaci? Mędrcy Syjonu? Niemcy?

Służby już dawno straciły zaufanie Polaków.

A cenzura już była i jakoś nigdy nie udało się jej zwyciężyć z odbiorcami.
          • hanusinamama Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 13:59
            Przez kogo?
            Tam jest też jasno pojechane po UE za brak spójnej polityki emigracyjnej
      • aniani7 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:08
        Doskonały pomysł. Komuno wróć.
        • snajper55 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:53
          aniani7 napisała:

> Doskonały pomysł. Komuno wróć.

Profesor Gliński powinien zorganizować odpowiedni urząd, który by chronił obywateli przed takimi "dzielami" atakującymi podstawy polskiego narodu, szkalujachmi Mundur czy inne podstawowe polskie wartości. Kiedyś, gdy Polska nie jęczała pod butem Unii Europejskiej taki film nigdy nie dostałby w Polsce pozwolenia na rozpowszechnianie. Wiadomo jakie siły inspirowaly jego autorkę. Te siły plwają Polsce w twarz a władze udają że to deszcz pada.

S.
          • aniani7 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:02
            Zawsze możesz skorzystać z której dyktatury na świecie, jeszcze parę ich zostało, skoro tak tęsknisz do buta pana.
          • ell.czupakabra Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 11:49
            snajper55 napisał:

>Wiadomo jakie siły inspirowaly jego autorkę. Te siły plwają
            > Polsce w twarz a władze udają że to deszcz pada.

Strzykasz sarkazmem jakbyś właśnie był świeżo po szkoleniu w antypisoskim podziemiu, a tymczasem popierając to propagandowe dzieło podajesz rączkę Kaczorowi, który zezwalając na emisję, defekuje na polskie służby razem z Holland, żeby mu się słupki wyborcze zgadzały, bo wiadomo że ta ustawka z filmem jest pod wybory. A jak najbardziej mógłby zablokować wyświetlanie na podobnej zasadzie jak zostały zablokowane w Polsce strony rzekomo propagujące ruską propagandę, co nikomu z "opozycji" przecież nie przeszkadzało.
      • gulcia77 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:51
        Postulujesz powrót do "półkowników", jak choćby "Przesłuchanie"? To już było. I nieszczególnie się ludziom podobało.
        • snajper55 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:56
          gulcia77 napisała:

> Postulujesz powrót do "półkowników", jak choćby "Przesłuchanie"? To już było. I
          > nieszczególnie się ludziom podobało.

Nie podobało się wynarodowionym jednostkom, zdrowa część Narodu poperala linię Partii. Dziś wracamy do tamtych czasów pod światłym przywodctwem Jarosława Kaczyńskiego.

S.
          • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 21:34
            Snajper, odpuść, przecież one to na serio biorą.
      • mizantropka_20 Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 10:59
        Jeszcze prościej usunąć cały film
      • abidja Re: MSWiA zarządza obowiązkowy spot przed Zieloną 22.09.23, 12:44
        snajper55 napisał:

> jasnoklarowna napisała:
        >
        > > Granicą.
        > > Spot informacyjny w ramach obrony przed szkalowaniem polskiego munduru. R
        > zekomo
        > > w kinach studyjnych.
        >
        > A nie prościej by było, gdyby MSWiA nakazało usunąć z filmu sceny szkalujące Po
        > lskę?
        >
        > S.

Jestem za 😃😃😃😃