elza555 19.10.07, 14:09 Witam, Gdzie mozna wypożyczyć takowy strój (w normalnych wypożyczalniach brak) albo jak najprościej stworzyć coś takiego???? Będę wdzięczna za wszystie rady i pomoc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nioma Re: Musimy się przebrać za ....... jakiś OWOC!!!! 19.10.07, 14:35 chyba najprosciej za salate: zielone rajstopki, zielona czapeczka i bluzeczka, zielone rekawiczki ksztalt salaty udrapowac z materialu lub bibulki w kolorze zielonym, mozna uzyc zszywacza (bluzeczka musi byc na raz) jak najwiecej tej bibulki, zeby salata miala duzo lisci to pierwsze co mi przyszlo do glowy ewentualnie marchewka - rajstopki, bluzeczka + rekawiczki w tym kolorze koniecznie czapeczka do ktorej mocujemy zielone liscie marchwi Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: pomysły niomy są super ale to ma być owoc 19.10.07, 14:48 więc ja proponuję ananas czyli ubranko z zółto pomarańczowej bibuły z narysowanymi brązowymi wzorkami. Na głowę czapka w kształcie rozwianego zielonego pióropusza. takie bibułkowe przebranie sprawdza sie tylko na czas krótkiego wystepu bo jesli dziecko ma w tym paradowac dłużej to wiadomo, że ubiór nie wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
storczyk70 Re: pomysły niomy są super ale to ma być owoc 19.10.07, 15:02 Ja swojemu uszyłam 2 lata temu spodnie w gumkę i bluzkę z przefarbowanych na zielono pieluch tetrowych. Doczepiłam narysowane ogórki - i był ogórek (panie w szkole prosiły o ogórka). Tetra jest tania i bardzo przewiewna. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska13 Re: pomysły niomy są super ale to ma być owoc 23.10.07, 15:40 taa zarówno sałata, marchewka jak i ogórek są OWOCAMI.... Odpowiedz Link Zgłoś
jezowka Re: pomysły niomy są super ale to ma być owoc 30.10.07, 22:56 Sałata nie, ale zarówno ogórek, jak marchewka są owocami Ogórek w sensie botanicznym, a marchewka w sensie prawnym )) Odpowiedz Link Zgłoś
condor Re: Musimy się przebrać za ....... jakiś OWOC!!!! 23.10.07, 14:33 Łatwy w wykonaniu jest pomidor a to też owoc. Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: Musimy się przebrać za ....... jakiś OWOC!!!! 19.10.07, 15:11 stroj winogrona - do ubranka doczepione mnostwo zielonych lub fioletowych balonikow, ew. na glowie czapeczka z ogonkiem od winogrona. Widzialam taki stroj na zywo na kims, fajny byl pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
etruska Re: Musimy się przebrać za ....... jakiś OWOC!!!! 19.10.07, 15:32 Gdy mój syn chodził do przedszkola, panie również kazały przebrać dzieci za owoce z jakiejś tam okazji. Jako matka zupełnie pozbawiona inwencji oraz talentów plastyczno-krawieckich, wspięłam się na szczyty swoich możliwości w ten oto sposób: na zieloną bluzeczkę dziecka z przodu i z tyłu naszyłam ogromne jabłko wycięte ze sztywnego papieru (wydrukowane z Cliparta), a na głowę zrobiłam mu przepaskę również z jabłkiem na środku (wyglądało to trochę jak lampka laryngologa na głowie, wiecie chyba o czym mówię Paniom i reszcie dzieci mój synek-jabłuszko się podobał. Koleżanka nawet go z zachwytu ugyzła )) Odpowiedz Link Zgłoś
elza555 Re: Musimy się przebrać za ....... jakiś OWOC!!!! 22.10.07, 12:40 Dziękuję Dziewczyny!!! Wybrałam ananasa. Nawet pasuje to do mojej córeczki Pozdrawiam Was serdecznie i zaczynam gromadzić surowce Odpowiedz Link Zgłoś
lika13 Re: Musimy się przebrać za ....... jakiś OWOC!!!! 22.10.07, 16:03 Widze ,ze decyzja już powzięta Moge tylko połączyc sie w bólu nad tym wymyślaniem,bo sama musiałam ubrać syna i to konkretnie za brokuła! Nie chcecie wiedziec jak wyglądał Odpowiedz Link Zgłoś
rozmarync Re: Musimy się przebrać za ....... jakiś OWOC!!!! 03.11.07, 23:51 Witam! Takie drobne ogłoszenie.... jestem studentka projektowania ubioru. Jeśli potrzebny byłby projekt lub również wykonanie z chęcią podejmę się realizacji Nie tylko owoców i warzyw Odpowiedz Link Zgłoś