Dodaj do ulubionych

obfite ulewanie- POMOCY

23.01.04, 12:28
Moja mała od początku ulewa pokarm w bardzo dużych ilościach. Jak dotąd
przybiera na wadze prawidłowo. Jednak pojawiło się to tzw. charczenie.Jeden
pediatra stwierdził że jest to sapka alergiczna, więc wyeliminowałam
wszystko co mogło być szkodliwe i nic. Pozostały tylko kurz, roztocza i
gluten. Jednak udałam się do innego lekarz bo miałm wrażenie ze ulewania się
zwiększyły. Pani doktor przepisała nam Cordinax, ale po nim mała zaczeła
wymiotować więc go odstawiłam. Zaznaczam ze jest bardzo łapczywa. Właściwie
nie wiem czy mam dalej szukać, czy pozostawić to biegowi czasu? Pomóżcie!
Prosze
Obserwuj wątek
    • gosiek19 Re: obfite ulewanie- POMOCY 23.01.04, 13:29
      Witaj!!!!Moja córka Wiktoria kiedy miała 2 lub 3 tygodnie(dzisiaj ma już 4
      lata) karmiona była Bebiko 1 ,niestety okazało sie ze tez tak jak Twoja córka
      ulewała po jedzeniu ,nie było to zwykłe ulewanie tylko jak z fontanny.Poszłam z
      nią do pediatry i okazało sie ze ma niewykształcony do końca zwieracz który
      z"zamyka "jedzonko aby sie nie wracało.Pediatra przepisał nam Coordinax do
      podawania 15 minut przed jedzeniem i mleko Bebilon AR (mleko .które gęstnieje w
      żołądku ).zaczęłysmystosowac sie do polecen ediatry i wszystko wróciło do
      normy ,mała przesypiala po miesiącu od ostatniego karmienia o 23 do 6 rano i ja
      i ona miałaysmy czs na wyspanie sie smile))))))))).A ile ma Twoja córcia???????

Pozdrawiam Gosia mama Wiktorii(02,11,99) i Kacpra (06,01,04)
    • kasiage Re: obfite ulewanie- POMOCY 23.01.04, 13:47
      Nie wiem jaka jest przyczyna ulewania u Twojej Malutkiej ale ja też miałam ten
      problem Piotruś ulewał nie tylko po zjedzeniu posiłku ale nawet 3 godziny po
      nim i to były jeziora mleka - ja już nie miałam siły na sprzątanie tego. Lekarz
      twierdził że :
      - je za łapczywie i połyka za dużo powietrza - moze i tak bo w nocy mniej ulewał
      - jak napina mięśnie brzucha to mu się ulewa - to też prawda bo jest ruchliwym
      dzieckiem
      - ma niedojrzały układ pokarmowy (zwieracze) - i to chyba też prawda bo jednak
      bez żadnego leczenia przestał ulewać. Co prawda ulewał do 4-5 miesiąca życia.
      Teraz już nie ulewa.
      Ja nie robiłam badań więc nie wiem czy moze to być coś innego - u nas to pewnie
      były te przyczyny o których napisałam bo jest już dobrze a maluch cały czas
      przybiera na wadze smile

Pozdrowionka
      Kasia i Piotruś

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=8933164&a=10052086
      • spiewaczka4 Re: obfite ulewanie- POMOCY 23.01.04, 15:32
        Bardzo dziękuje za odpowiedzi!
    • lechasia Re: obfite ulewanie- POMOCY 23.01.04, 15:03
      Ja miałam ten sam problem z moim Tonim, który ma obecnie 7 tygodni.Pisałam o
      tym na forum edziecko zdrowie 22.01.2004. " 6 tygodniowy bobas z refluksem"
      Mamy, które mi odpisały udzieliły mi wiele cennych rad.

Pozdrowionka
      Mama Matiego i Toniego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka