Dodaj do ulubionych

naczyniaki

04.02.04, 23:41
Moja córcia urodziła się obsypana naczyniakami.Wszystkie się wchłoneły z
wyjątkiem jednego który ciągle narasta.Czytałam że większość naczyniaków
ginie sama po upływie 5 lat ale wiem też żę można je usuwać laserowo.Czy
ktoś się spotkał z tym problemem?Jakie są rezultaty po laserze?Wiem że to
nie jest nic strasznego ale nie chciałabym tego zaniedbać.Dodam tylko że co
lekarz to opinia.
Obserwuj wątek
    • monika_lwo Re: naczyniaki 08.02.04, 17:11
      Moja córeczka ma naczyniaka jamistego na dolnej wardze. Z miesiąca na miesiąc
      jest coraz większy. W IMiDz nie gwarantują że się wchłonie, a po usunięciu
      operacyjnym często zostają blizny. W tym tyg. mam wizyte w szp. na
      Czerniakowskiej w W-wie u chirurga plastyka. Jak dowiem się czegoś więcej to
      napisze.
      • olga326 Re: naczyniaki 25.02.04, 21:31
        Moja corka miala naczyniaka jamistego na nozce. Mieszkam w Niemczech i lekarze
        tutaj tego typu naczyniaki usuwaja b. wczesnie. Byl usuwany za pomoca
        krioterapii- zamrazanie zimnem z bardzo dobrym efektem. Lacznie bylo 5
        zabiegow. Teraz po naczyniaku nie ma sladu, jedynie skora w tym miejscu jest
        troche nierowna. Lekarz powiedzial, ze wyrowna sie wszystko w miare jak dziecko
        bedzie roslo. Czytalam tez, ze naczyniaki jamiste znikaja samoistnie na 100%,
        wiec jak poczekasz z tym to tez nie bedzie problemu.
        Pozdrawiam
        • monika_lwo Re: naczyniaki 26.02.04, 11:10
          Dzięki za radę. Szczerze mówiąc niewiem co robić. W tej chwili ma naczyniaka
          już powyżej linii ust,więc usunięcie go może spowodować zniekształcenie.
          Jednocześnie w Polsce nie gwarantują że zniknie a czekanie aż będzie większy
          jest bezsensu.Ale może zniknie? Kążdy lekarz mówi co innego.Muszę się poważnie
          nad tym zastanowić bo każde wyjście z tej sytuacji nic nie gwarantuje.
    • emalka2000 Re: naczyniaki 08.02.04, 20:37
      trzeba sie uzbroic w cierpliwosc... Zuza ma naczyniaka na racze, mamy
      obserwowac, kontrolowac i czekac.... podobno rzeczywiscie po usuwaniu zostaja
      slady, ale to tylko zaslyszana opinia smile
      pozdrawiam
      • zazita Re: naczyniaki 09.02.04, 15:24
        jula zajrzyj do mojego posta w watku powyzej (naczyniak).

A co do lasera - czytalam ze przynosi bardzo dobre efekty ale czesto trzeba
        zrobic zabieg kilka razy. Zabieg tez nie jest bezbolesny choc czytalam na
        zagranicznych stronach ze sa juz takie lasery ktore chlodza miejsce naczyniaka
        i nie czuc bolu... Tylko czy takie sa juz w Polsce?
        Gdybys chciala pogadac pisz: anetapr1@wp.pl
        • monika_lwo Re: naczyniaki 15.02.04, 21:01
          Cześć! Nie zapomniałam,Ze miałam napisać. Poprostu nie byłam na Czerniakowskiej.
          Czekam na moją lekarke,która jest na urlopie bo nie mam skierowania.Odezwe się
          jak będe coś wiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka