Dodaj do ulubionych

Choruje bez temperatury

17.02.10, 07:34
Do tej pory córka zawsze przy chorupsku miała temperature ok 38-39.choruje mało zwykle 1 na jesień i 1 na wiosne.TEraz ma zapalenie gardła i mocny mokry kaszel, a nie ma temperatury u bardzo mnie to dziwi. może jestem dziwna ? Tak jak jej nie dawałam p/goraczkowego szybko tylko przy b.wysokiej i chorupsko szybko uciekało.a tym razem tak nie jest.Jest ro raczej wirus bo nasz mały traz juz tez kaszle. co sadzicie ?
Obserwuj wątek
    • gosiulka22 Re: Choruje bez temperatury 17.02.10, 09:40
      Jest to sprawa wirusowa oczywiście. Dobrze, że mała kaszle na mokro- szybko pozbędzie się wydzieliny. Musi ją wykrztusić by nie zeszła niżej. Jeśli boli gardełko to psikaj Tantum Verde. Możesz stosować inhalacje w czasie kąpieli: parę kropli olejku herbacianego zakrop do miseczki wrzątku i postaw obok wanny. Świetnie działa przeciw wirusowo (i antybakteryjnie)- to najsilniejszy olejek na takie dolegliwości.
    • magdak136 Re: Choruje bez temperatury 17.02.10, 09:50
      u mnie też tak było zawsze gorączka a teraz przez dwa razy z rzędu bez gorączki
      a zapalenie oskrzeli,więc mimo wszystko trzeba pilnować żeby nie poszło
      dalej...czy to wirus być może,ale po nim może wystąpić zapalenie bakteryjne,więc
      jeśli kaszel będzie się utrzymywał dłużej idź do lekarza na obsłuchanie.Życzę
      zdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka