olenka12 Re: Stracił apetyt... 16.03.04, 04:22 Ach ten enter. Kliknęłam przez pomyłkę Mój 10 miesięczny synek od 6 miesiąca dostaje różne stałe pokarmy. Nigdy nie było problemu. Chętnie próbował nowych smaków, miał swoje ulubione zestawy. Od tygodnia niestety niewiele je. Tylko kleik z owocami i banana. Karmie go piersią więc naszczęście z głodu nie umrze ale nie mam pojęcia co mu się stało. Czy to może być związane z ząbkowaniem? Mamy już dolne i górne jedynki, dziąsełka obok spuchnięte więc pewnie niedługo będą następne zębule. A może to przez kupki bo na tym stałym papu są one twarde i dzidziol się męczy. Gorączki nie ma więc chyba jest zdrowy. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Pozdrawiam serdecznie. Ola mama Daniela Daniel Odpowiedz Link Zgłoś
fra_mauro Re: Stracił apetyt... 19.03.04, 20:15 Czesc Olu, mozliwe,ze kleik -jesli ryzowy- moze miec troche wlasciwosci zapierajace.Zastanow sie,czy nie warto go troche rozrzedzic. A moze by tak "przemycic" Danielkowi jogurt z owockami? Rozumiem,ze maly na zupki jarzynowe patrzy krzywo, a warzywka sa takie dobre na przemiane materii... Pociesz sie,ze to chwilowe (najwyzej kilkutygodniowe). Ani sie nie obejrzysz, maluch "przeprosi" sie z innymi smakolykami. Pozdrawiam, Alina Odpowiedz Link Zgłoś
olenka12 Alina 20.03.04, 01:17 Witaj, Tak miło cię znowu usłyczeć a raczej poczytać. Nasza pisanina umarła śmiercią naturalną ale trudno się dziwić. Obowiązków przybywa i czasu na relaks coraz mniej. Apetyt u synka nadal nienajlepszy ale kupki luźniejsze a to za sprawą śliweczek i jogurtu. Troszkę mi przykro bo mały olewa moje gotowane przysmaki (mnie smakują) a słoiczki toleruje. A miało być tak naturalnie. Mamy już 5 zębów czyli chyba to jest główny powód niejedzenia. Jak ruszyły to wszystkie naraz. Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś