gatka.89 08.10.10, 20:57 Zastanawiam się, czy moj maly nie urosl za malo... Ur - 53cm, 3110g, w tej chwili (7,5 mies.) 8900 i tylko 68cm... 15cm w 7,5 miesiaca to nie za malo? Dlaczego tak malo urosl? Niepokoi mnie to Jest na piersi (ok.6-7 posiedzen) + zupka + deserek dziennie. Pieknie siedzi, pelza, wyrzynają sie dolne jedynki (przeswituja). Ogolnie jest spokojny i w dobrym humorze. Czy coś robie nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdunia1979 Re: Przyrost na dlugosc 08.10.10, 22:06 Witaj! Moim zdaniem to zupełnie normalny wzrost. Twój synek nie urodził się długi, 53cm to jest bardzo dużo. Taka przeciętna to ok 56 - 60. Masz super syneczka i nie martw się niepotrzebnie. A czy ty jesteś bardzo wysoka? Odpowiedz Link Zgłoś
zdunia1979 Re: Przyrost na dlugosc 08.10.10, 22:13 No widzisz, ty też jesteś średniego wzrostu. Może ma twoje geny A może po prostu zacznie szybciej rosnąć troszkę później. Nic się nie martw. Mój synek ma dwa latka i ma jeszcze niektóre ubranka na 80. Też jest malutki i drobniutki. Ale taki po prostu jest. A jego brat bliźniak jest wyższy i znacznie grubszy. Mam nadzieję, że już nie będziesz się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: Przyrost na dlugosc 09.10.10, 10:19 Raz - są siatki centylowe. Dwa - dziecko przyrasta normalnie. Średnia i to całkiem dobra to właśnie dwa cm na miesiąc. Naprawdę nie wiem, dlaczego doszukujesz sie w tym jakiejkolwiek nieprawidłowości. Dziecko świetnie podwoiło /z nawiązką/ wagę wrodzeniową, rośnie normalnie - dlaczego uważasz, ze cokolwiek robisz nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś