Dodaj do ulubionych

KATAR...jek leczyć, żeby....

18.10.10, 09:47
nie przerodził się w głębszą infekcję? Jak skutecznie z nim walczyć? Macie jakieś domowe sposoby lub swoje wypróbowane metody? Mój synke od wczoraj ma lejący katar i dzis na rano było gorzej. Boję się, że to pójdzie w jakąś chorobę, a dopier co tydzień temu wrócił do Przedszkola po anginie. Pomóżcie! Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lupa_87 Re: KATAR...jek leczyć, żeby.... 18.10.10, 11:09
      Jak od początku kataru regularnie oczyszczam nos solą morską i aspiratorem, to jest on łagodniejszy w formie. To samo robię zawsze ze swoim katarem, bo w ten sposób pomagam nochalowi pozbyć się części zarazków.
      Słyszałam też o chwalonych inhalacjach na katar, ale sama jeszcze nie próbowałam.
      • 0.mamamartynki Re: KATAR...jek leczyć, żeby.... 18.10.10, 22:03
        U nas sprawdzają się następujące metody i "specyfiki":
        Częste oczyszczanie noska (każda dziurka osobno), woda morska, sól fizjologiczna, Euphorbium
        Herbatka z sokiem malinowym, miodem
        Syropki, Ceruvit, Wapno
        Na noc nacieram Pulmexem Baby klatkę piersiową i stopki (na stopki nakładam skarpetki)
        Do nawilżacza dodaję kilka kropel olejku Olbas a nawilżacz chodzi całą noc.
        W ciągu prawie 4 lat moje dziecko nie brało nigdy antybiotyku (tfu tfu odpukać) katar kończył się w najgorszym przypadku krótkotrwałą gorączką.
        Pozdrawiam i życzę zdrówka
    • smok27 Re: KATAR...jek leczyć, żeby.... 18.10.10, 22:34
      podbijam pytanie - czy jakies domowe sposoby, czy jakies leki?
      • smok27 Re: KATAR...jek leczyć, żeby.... 18.10.10, 22:35
        przepraszam - jakos nie wyswietlily mi sie wczesniejsze posty sad
        • ola33333 cebula.. 19.10.10, 05:52
          ktos mi ostatnio poradzil, zeby postawic kolo lozka na noc talerz z pokrojona cebula. Smierdzi ale faktycznie pomaga moim zdaniem smile
          No i jak zaczyna sie kaszel to syrop z cebuli dawac. Pokroic cebule w plasterki i posypac cukrem. Po paru godzinach sok zaczyna wyplywac. Moje dziecko pije to chetnie, po lyzeczce kilka razy dziennie.
    • katisza Re: KATAR...jek leczyć, żeby.... 19.10.10, 10:05
      Wiem ,ze są przeciwnicy leku , ale u nas na lejący katar dla 6 latka najlepiej działa actifed 3 dni .
      Rutinoscorbin plus , tran .Do ssania propolki , albo gardimax junior .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka