Dodaj do ulubionych

jakie wirusy teraz panują-objawy?

16.11.10, 10:15

wczoraj syn dostał gorączkę. Do dzis tylko goraczka bez innych objawów. nie jes wysoka-38%.Przy tym jak to określa...główka zakręcona smile
czekam na rozwój sytuacji. jakie teraz wirusy i z jakimi objawami dopadają Wasze pociechy?

Do tej pory jak pojawiała sie goraczka, to w połączeniu z kataraem, bólem gardła, a póxniej okazywało się że to albo angina albo zapalenie gardła lub zpalenie ucha. Teraz tego nie ma (przynamniej na obecną chwilę).
Obserwuj wątek
    • ma_niusia Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 16.11.10, 10:39
      U nas rodzina, znajomi, ja i mój syn - zatoki. Bez gorączki, ale za to ból głowy i mega katar spływający do gardła co daje mokry kaszel.Wszyscy to samo. Nawet do lekarza nie chodzę, tylko ibuprom, tantuum verde, a w cięższym stanie bioparox.
      • lullanka07 Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 16.11.10, 10:41
        jak jest sama goraczka to albo trzydniowka albo organizm walczy z wirusami.
        czekaj i obserwuj
    • mondovi Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 16.11.10, 10:46
      jeśli gorączka bez objawów innych się będzie utrzymywała, może być mononukleoza - nie wiem, czy Twój syn do przedszkola chodzi - mój złapał
    • marta-zs Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 16.11.10, 10:50
      u Nas tak się zaczeła ospa wink Na dwa dni przed wysypem, córka była coś nie wyraźna, ale temperatury nie miała. Teraz już mija 4 dzień w zółci i fiolecie, odzyskała humor.
      • ola_mi Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 16.11.10, 11:33
        ospe juz mieliśmy
        • mim100 Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 16.11.10, 11:58
          u nas 2 dni stan podgoraczkowy do 38 a potem osłabienie 35,8 a następnego dnia katar i kaszel
          • lupa_87 Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 16.11.10, 12:26
            Niestety trzeba czekać - nie ma innego wyjścia. Może się rozwinąć wszystko, a może to tylko wirus i organizam go zwalczy - tego nie wie nikt. Nienawidzę takiej kilkudniowej nieraz niepewności, jak jest sama wysoka gorączka i nic więcej.
    • dziub_dziubasek Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 16.11.10, 11:07
      Ostatnie choroby u moich dzieci:
      - osłabienie, apatia, ból gardła i brzucha. poza tym nic
      - kaszel- poza tym nic
      - goła gorączka bez innych objawów (to akurat ja)
    • dziub_dziubasek Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 16.11.10, 11:08
      A jesli jest tylko gorączka to polecam zrobić badanie moczu- może tam tkwić problem (nawet jesli dziecko nie skarży się na ból przy sikaniu)- u synka wlasnie tak kiedyś objawil się ZUM
    • aannaa6 Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 16.11.10, 11:33
      U nas wyglądało to tak - dwa dni goraczka do 40st ale dawała się zbić., też zawroty głowy (ale to chyba normalne przy takiej gorączce a potem po lekach-ibuprofenie), ból brzucha, trzeci dzień zaczerwienione gardło i juz temperatura normalna, a potem jeszcze jakiś wirus w oku, ja tez miałam infekcje oka ale po trzech dniach przeszło (trzy dni na jedno okosmile
    • anucha57 Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 16.11.10, 12:33
      niestety i wiem to z autopsji i od zaprzyjaznionych mam w szkole .Panuje teraz szkarlatyna.Wysoka goraczka wysypka na calym ciele i czerwony malinowy jezyk
    • camelka_wik Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 16.11.10, 12:37
      U nas od piątku najpierw kaszel leki zapobiegawcze bo gardło wirusowo czerwone (jak to określiła pediatra), w sobotę katar, w nocy z sobotę na niedziele gorączka. Wczoraj antybiotyk na anginę doustnie dzisiaj gorączka nie do zbicia Nurofenem i będą zastrzyki na anginę crying
    • ewa_mama_jasia Zapalenie płuc 16.11.10, 12:50
      Przez kilka dni gorączka napadowo, nie cały czas, "kręci mi się w głowie", sporadycznie kaszel. Inhych objawów brak. Po wezwaniu z przedszkola (39,1) wizyta u lekarki, nic nie usłyszała w płucach. Dała skirowanie na krew i mocz. Po 2 dniach ponowna wizyta - "no, teraz to słyszę u podstawy lewego płuca" i kaszel się rozwinął. Po kilku dniach kolejna wizyta, w tym czasie gorączka ustąpiła, kaszel też, myślałam ze zaleczamy. A lekarka - "no, rozlewa się po całych płucach".
      • sonrisa06 Re: Zapalenie płuc 16.11.10, 13:18
        U nas od soboty 37,3 bez innych objawów. Wczoraj ponad 38 nadal bez objawów. Dziś pełnoobjawowa angina.
        • dziub_dziubasek Re: Zapalenie płuc 16.11.10, 13:24
          Jak moja młodsza pół roku temu miala temp bez innych objawów (trzy dni- okazało się, ze jednak trzydniówka), lekarz u którego bylismy powiedział, ze teraz takie dziwne choroby są. Miał pacjenta (kilkulatka) z temperaturą 39 st. trwającą tydzień czasu. po tygodniu pelnoobjawowa angina, a wcześniej tylko delikatnie zaczerwienione gardło.
    • asienka95 Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 16.11.10, 15:28
      Zapalenie krtani.
      Pierwsza choroba od narodzin (syn ma 19 mies.)
    • javiolet [...] 17.11.10, 11:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • iws Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 17.11.10, 12:21
        javiolet - w innym poście piszesz, że ten preparat pokazała koleżanka na placyku.....
        Czy to "cicha" próba zareklamowania nowego produktu na forum....? smile

A a propos całości - u nas zatoki, wielki katar spływający do gardła i kaszelek, płuca, oskrzela czyste, gorączki brak, stan ogólny dobrysmile
        • bacha1979 Re: jakie wirusy teraz panują-objawy? 17.11.10, 12:53
          Już nie jest to cicha a nachalne reklamowanie w dość bezmyślny sposób preparatu. ;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka