Dodaj do ulubionych

Twoja rozmowa z Michaelem .

07.07.10, 11:31
Szukałam na wszystkich stronach HP, ale nie znalazłam takiego tematu.
Jeśli coś przeoczyłam, to proszę o przyłączenie tego posta do ewentualnie podobnego
tematu.
Myślę, że wielu z nas, jeśli nie wszyscy marzyło o tym, by choć przez parę minut porozmawiać
z MJ’em, ale jakoś nigdy na forum nie mówiliśmy o tym, co byśmy mu wtedy powiedzieli, o co
zapytali.
Wyobraźmy sobie, że mamy okazję na 30-minutowe spotkanie z Michaelem tylko sam na
sam. Bez żadnych fleszy, tłumu fanów – tylko Ty i Michael.
Zaznaczam jednak, żeby za często nie nadużywać zdań typu „Kocham cię, podziwiam cię itd.”,
bo to wiadomo, a ja bym chciała dowiedzieć się, o czym pragnęlibyście z nim porozmawiać
prócz tych oczywistych uwag

Ja bym bardzo chciała na początku porozmawiać z nim o współczesnej muzyce i o tym, co się
teraz dzieje w showbiznesie. Co myśli o tym, że teraz wykonawcy słabe, naprawdę słabe
piosenki nadganiają klipami z gołymi tyłkami za przeproszeniem, nie zdając sobie tak naprawdę
sprawy z tego jaką sztuką jest pisanie wartościowych, pełnych przesłania utworów.
Oh, jakbym chciała podyskutować z nim o tym np. przy herbatce

Teraz, gdybym miała okazje to zaczełabym także standardowo od powitania w stylu: jak się
masz? co u ciebie slychać?
Po grzecznościowym powitaniu przeszłabym do rozmowy.
Słyszałabym od osób, które spotkały Michaela ze często pytał sie: jaka jest twoja ulubiona
piosenka? ( wykonania MJ) Pewnie i mnie spytałby się oto więc powiedziałabym o kilku przy
czym każda argumentujac dlaczego. Potem powiedzialabym o tym czy zdaje sobie sprawe jaki
ogromny mial wplyw na mlodych ludzi, szczegolnie takich, ktorzy wychowali sie w krajach
bylego bloku wschodniego w latach 80'tych.
Następnie pogadalabym sobie o naszych wspolnych zainteresowaniach: horrory z lat 80'tych.
Spytalabym, który najbardziej lubi, jakie ogladal a jakie nie. Co ostatnio oglądał, jakie ma
zdanie na temat współczesnych filmów tego gatunku i przy okazji poleciłabym mu kilka
dobrych filmów.
Niestety o sztuce i muzyce powaznej nie pogadałabym z nim ale za to spytalabym sie, gdzie
ostatnio byl na wakacjach/urlopie? Poleciłabym mu Santorini, choć pewnie ze względu na duze
nasłonecznienie nie byłby to dobry pomysł. Ale mimo to powiedziałabym mu, ze koniecznie
musi tam pojechać z dziećmi. Przy okazji nie omieszkałabym zaprosić Go do naszego kraju,
wspominając o kilku fajnych miejscach godnych zwiedzenia.
Na koniec spytalabym sie jakie ma obecnie zwierzeta i jak tam ma sie jego Bubbles. Czy
odwiedza Go i ogólnie pogadalabym troche o zierzakach. Moim stosunku do nich itp.
I tak pewnie zleciałaby rozmowa.
a na koniec Take Care of yourself and see You hope someday...
Gdybym miała okazje poznać Go prywatnie to pewnie rozmowa byłaby inna, bo i inne tematy
można byłoby poruszyć, bardziej osobiste.
Ale niestety to już nigdy się nie wydarzy i moge sobie tylko gdybać o czym rozmawiałabym,
gdybym Go spotkala.
Ale może kiedyś uda mi się spotkac bratanka Michaela - mojego rówieśnika. To tez mogłaby
być interesująca rozmowa...
Obserwuj wątek
    • nikawero Re: Twoja rozmowa z Michaelem . 07.07.10, 11:35
      AA i jeszcze... wydaje mi się ,że gdybym mogła choć przez moment przebywać z Michaelem i
      móc z nim porozmawiać .. .boję się ,że zmarnowałabym tą szansę ,że " straciłabym głowę " i
      nie potrafiła się skupić nad rozmową. Ale gdyby było inaczej najpierw bym chciała mu
      powiedzieć, że fascynuje mnie od wielu lat, że dorastałam z muzyką którą tworzy, że jest
      cudownym artystą i wrażliwym człowiekiem ....że jego muzyka zmienia świat...bardzo bym
      chciała usłyszeć jak śpiewa jeden z tych utworów , który nigdy na koncertach się nie pojawił i
      oczywiście poprosiłabym aby to zrobił dla mnie ...również bardzo bym chciała zobaczyć jak
      pracuje , jak tworzy muzykę ...ale również jak zachowuje się na co dzień , w jaki sposób
      rozmawia ze swoimi dziećmi...a o co bym zapytała ? jakie faktycznie są relacje pomiędzy nim a
      Jego ojcem , ile w tym co pisze prasa jest kłamstwa , wymyślonych historii , a ile
      prawdy ...kurcze ale się rozmarzyłam ... a miałam tylko 30 min.
      • frobidden Re: Twoja rozmowa z Michaelem . 07.07.10, 12:00
        Nie mam pojęcia, pewnie bym spanikowała tongue_out
    • diana_rose Re: Twoja rozmowa z Michaelem . 07.07.10, 11:44
      Pewnie straciłabym głos na parę minut. Potem chciałabym porozmawiać o muzyce,
      jacy są jego ulubieni wykonawcy, ulubione piosenki. Zapytałabym jak się czuje,
      co słychać. Pewnie chciałby wiedzieć coś o mnie.
      • cuukierkova Re: Twoja rozmowa z Michaelem . 07.07.10, 11:52
        napoczątku napewno nic bym nie gadała .; xx '
    • itsjustmee Hmm... 07.07.10, 12:05
      Oprócz, jak wspomniałaś, oczywistych kwestii, czyli zapewnienia go, że jest moim
      idolem, że podziwiam go nie tylko jako artystę, ale przede wszystkim jako
      człowieka... Sama nie wiem. Na początek przytuliłabym go mocno i pewnie nie
      chciałabym puszczać. Podziękowałabym mu za to, co zrobił dla świata i dla
      potrzebujących, w tym momencie najpewniej bym się rozpłakała... Pierwszą rzeczą,
      o jaką bym go spytała, byłoby jego zdrowie. Spytałabym się jego, jak się czuje,
      czy wszystko w porządku, czy może nie potrzebuje czegoś... Zaoferowałabym mu
      swoją pomoc, jako przyjaciółka. Później poprosiłabym go o rady w sprawach, które
      mnie nurtują, o jego zdanie na tematy, które są moimi problemami. Następnie
      spytałabym go o to, co sądzi o współczesnym świecie, o współczesnych ludziach, o
      współczesnej muzyce i o współczesnym życiu. Porozmawiałabym z nim na ten temat.
      A po tym... Cóż, po tym pewnie spędzilibyśmy czas na zabawie, na śmianiu się i
      cieszeniu tymi chwilami.
      Tak bardzo chciałabym go spotkać...
    • timestealer Re: Twoja rozmowa z Michaelem . 07.07.10, 14:09
      jedyne, o co chciałabym się go spytać to to, czy nie jest mu szkoda swojej sztuki, której
      za życia nikt nie doceniał, a po śmierci rzuciły się na nią trzynastolatki. czy nie żałuje, że
      żeby dotrzeć do odbiorców i tak niezbyt wymagających, musiał zginąć. co sądzi, jak widzi
      swoje płyty spakowane w 'digpack-wszystko w jednym', żeby było taniej i prościej. co
      czuje, kiedy wie, że kiedyś był trud z dostaniem "Off The Wall", a teraz na wszystkie te
      płyty rzucają się napalone fanki, które nic o nich nie wiedzą. i czy nie jest mu przykro, jak
      widzi, że kiedy byli potrzebni, to fanów prawie nie było, a teraz nie ma ich wogóle.

umieram z ciekawości, co by odpowiedział.
      • nikt. Re: Twoja rozmowa z Michaelem . 07.07.10, 15:34
        tak teoretycznie, to ja z nim rozmawiam. tak jakby. bo po prostu gadam, tak jakby był tuż obok. dziwne. ale to cała ja.

o tym, jak strasznie mi go brakuje. jak świat za nim tęskni, chociaż wcześniej nawet nie słyszał o jego muzyce. o nim nie musiał, ale muzyce ? muzyka jest ważniejsza od plotek, życia prywatnego. ona wyraża uczucia. szczególnie muzyka MJ.
        że był wspaniałym człowiekiem, który potrafił kochać i miał serce takie, jak wszystkich ludzi na świecie łącznie.
    • angie2 Re: Twoja rozmowa z Michaelem . 07.07.10, 16:48
      A ja spytałabym go czy jest szczęśliwy, czy odpowiada mu życie, które wiedzie. wink
      Jednak to marzenie jest już nierealne. Ale chciałabym porozmawiać z jego synem,
      Blanketem.
    • goga14 Re: Twoja rozmowa z Michaelem . 07.07.10, 17:01
      chciałabym z nim porozmawiać.
      i coś mi się wydaje , że rozmawiałabym z nim tak jak ty to napisałaś : )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka