nikawero
07.07.10, 11:31
Szukałam na wszystkich stronach HP, ale nie znalazłam takiego tematu.
Jeśli coś przeoczyłam, to proszę o przyłączenie tego posta do ewentualnie podobnego
tematu.
Myślę, że wielu z nas, jeśli nie wszyscy marzyło o tym, by choć przez parę minut porozmawiać
z MJ’em, ale jakoś nigdy na forum nie mówiliśmy o tym, co byśmy mu wtedy powiedzieli, o co
zapytali.
Wyobraźmy sobie, że mamy okazję na 30-minutowe spotkanie z Michaelem tylko sam na
sam. Bez żadnych fleszy, tłumu fanów – tylko Ty i Michael.
Zaznaczam jednak, żeby za często nie nadużywać zdań typu „Kocham cię, podziwiam cię itd.”,
bo to wiadomo, a ja bym chciała dowiedzieć się, o czym pragnęlibyście z nim porozmawiać
prócz tych oczywistych uwag
Ja bym bardzo chciała na początku porozmawiać z nim o współczesnej muzyce i o tym, co się
teraz dzieje w showbiznesie. Co myśli o tym, że teraz wykonawcy słabe, naprawdę słabe
piosenki nadganiają klipami z gołymi tyłkami za przeproszeniem, nie zdając sobie tak naprawdę
sprawy z tego jaką sztuką jest pisanie wartościowych, pełnych przesłania utworów.
Oh, jakbym chciała podyskutować z nim o tym np. przy herbatce
Teraz, gdybym miała okazje to zaczełabym także standardowo od powitania w stylu: jak się
masz? co u ciebie slychać?
Po grzecznościowym powitaniu przeszłabym do rozmowy.
Słyszałabym od osób, które spotkały Michaela ze często pytał sie: jaka jest twoja ulubiona
piosenka? ( wykonania MJ) Pewnie i mnie spytałby się oto więc powiedziałabym o kilku przy
czym każda argumentujac dlaczego. Potem powiedzialabym o tym czy zdaje sobie sprawe jaki
ogromny mial wplyw na mlodych ludzi, szczegolnie takich, ktorzy wychowali sie w krajach
bylego bloku wschodniego w latach 80'tych.
Następnie pogadalabym sobie o naszych wspolnych zainteresowaniach: horrory z lat 80'tych.
Spytalabym, który najbardziej lubi, jakie ogladal a jakie nie. Co ostatnio oglądał, jakie ma
zdanie na temat współczesnych filmów tego gatunku i przy okazji poleciłabym mu kilka
dobrych filmów.
Niestety o sztuce i muzyce powaznej nie pogadałabym z nim ale za to spytalabym sie, gdzie
ostatnio byl na wakacjach/urlopie? Poleciłabym mu Santorini, choć pewnie ze względu na duze
nasłonecznienie nie byłby to dobry pomysł. Ale mimo to powiedziałabym mu, ze koniecznie
musi tam pojechać z dziećmi. Przy okazji nie omieszkałabym zaprosić Go do naszego kraju,
wspominając o kilku fajnych miejscach godnych zwiedzenia.
Na koniec spytalabym sie jakie ma obecnie zwierzeta i jak tam ma sie jego Bubbles. Czy
odwiedza Go i ogólnie pogadalabym troche o zierzakach. Moim stosunku do nich itp.
I tak pewnie zleciałaby rozmowa.
a na koniec Take Care of yourself and see You hope someday...
Gdybym miała okazje poznać Go prywatnie to pewnie rozmowa byłaby inna, bo i inne tematy
można byłoby poruszyć, bardziej osobiste.
Ale niestety to już nigdy się nie wydarzy i moge sobie tylko gdybać o czym rozmawiałabym,
gdybym Go spotkala.
Ale może kiedyś uda mi się spotkac bratanka Michaela - mojego rówieśnika. To tez mogłaby
być interesująca rozmowa...